background img
banner
banner

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας από τον Αγροτικό Σύλλογο Αιγιάλειας

ΤΟ ΠΡΩΙ ΤΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ  ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ Π.Ε.Σ.  

Δυναμικά εισέρχεται στο απεργιακό μέτωπο ο Αγροτικός Σύλλογος Αιγίου «Μπακόπουλος – Ντρίνιας», πραγματοποιώντας αύριο  Πέμπτη παναιγιάλεια συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 10:30π.μ. μπροστά στα γραφεία της Π.Ε.Σ. Στην τελευταία γενική συνέλευση του Συλλόγου, οι αγρότες έκριναν πως ο οργανωμένος αγώνας είναι μονόδρομος, καλώντας αγρότες και κτηνοτρόφους να συμμετέχουν μαζικά στον μακρύ και δύσκολο αγώνα που δίνουν για την επιβίωσή τους και για την συνέχιση της αγροτικής δραστηριότητας.

Αυτό το διάστημα, τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου βρίσκονται σε φάση περιοδειών και συσκέψεων στα χωριά, για την καλύτερη ενημέρωση αγροτών και κτηνοτρόφων, ξεκινώντας τις κινητοποιήσεις με την σημερινή συγκέντρωση. Αιτήματά τους, η αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος των παραγωγών και η στήριξη τους, τόσο για την καταστροφική χρονιά του ελαιόλαδου και το δικαίωμα αποζημίωσης λόγω της ολοκληρωτικής απώλειας εισοδήματος και με τις παραλείψεις της πολιτείας που είχαν ως αποτέλεσμα την ανάπτυξη δάκου-γλοιοσπόριου, όσο και για τους παραγωγούς λεμονιού – εσπεριδοειδών, από τις αθρόες εισαγωγές προϊόντων που παράγονται στην Ελλάδα, από το εμπάργκο στην Ρωσία και την ασυδοσία των εμπόρων από τον κρατικό προϋπολογισμό. Ζητούν ακόμη να καταβληθεί άμεσα η συμπληρωματική τιμή για τη σταφίδα καθώς και εφαρμογή του προγράμματος αναμπέλωσης και να καταβληθούν άμεσα οι ενισχύσεις που οφείλονται στους παραγωγούς, λόγω λάθους  του υπουργείου (ΟΠΕΚΕΠΕ) με την ΓΑΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΝ.

Σημειώνεται ότι ο Αγροτικός Σύλλογος Αιγίου, προετοιμάζει από κοινού συγκέντρωση- διαμαρτυρία στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδος και Ιονίου με τους άλλους Αγροτικούς Συλλόγους του Νομού Αχαΐας, με κύριο αίτημα την αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος των ελαιοπαραγωγών.

 

 


Διαβάστε περισσότερα:
·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr