background img
banner
banner

Προβλήματα από πτώση βράχων κοντά στην γέφυρα Τσαγρή

ΚΑΤΕΡΡΕΥΣΕ ΚΑΙ ΤΟ ΣΑΡΑΖΑΝΕΤΙ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΟΔΟΥ…

Εκτεταμένα προβλήματα προκάλεσε η κακοκαιρία των τελευταίων ημερών στην Αιγιάλεια, γεγονός που είχε σαν αποτέλεσμα την διακοπή της κυκλοφορίας στον αυτοκινητόδρομο Πατρών-Κορίνθου, εξαιτίας μεγάλης κατολίσθησης βράχων, που έπεσαν στο οδόστρωμα, μετά την πολύωρη νεροποντή της Δευτέρας 31 Δεκεμβρίου. Ήταν τόσο μεγάλη η ορμή που παρασύρθηκε ακόμη και το σαραζανέτι της Ολυμπίας Οδού, καθιστώντας απροσπέλαστη και την Παλαιά Εθνική Οδό…

Η πτώση σημειώθηκε στο ύψος της Γέφυρας Τσαγρή, πριν τον Σταθμό Διοδίων του Ελαιώνα. Αμέσως, ειδοποιήθηκε η Τροχαία Αυτοκινητοδρόμων, που σε συνεννόηση με τη διαχειρίστρια του δρόμου Ολυμπία Οδό, προέβησαν σε εκτροπή των οχημάτων, στον Κόμβο Διακοπτού (ρεύμα προς Πάτρα) και Κόμβο Αιγίου (ρεύμα προς Αθήνα). Επιπλέον, η κατολίσθηση επηρέασε μέρος και της παλαιάς εθνικής οδού με καθίζηση του πρανούς κάτι που προκάλεσε και πτώση τμημάτων στο οδόστρωμα. Αστυνομικοί της τροχαίας αυτοκινητοδρόμων και επίσης οχήματα της Ολυμπίας Οδού, βρίσκονταν επί τόπου για ρύθμιση της κυκλοφορίας.

Από προχθές στις 8.00 το βράδυ, μέχρι χθες αργά το βράδυ η κυκλοφορία διεξαγόταν με προβλήματα. Η Π.Ε.Ο. παρέμενε κλειστή (81ο έως το 83ο χιλιόμετρο) και στο ύψος της Ροδιάς γινόταν παράκαμψη μέσα από το χωριό με τα οχήματα να βγαίνουν στον Ελαιώνα. Στη Ν.Ε.Ο. παρέμενε κλειστό το οδόστρωμα μετά τα διόδια του Ελαιώνα και συγκεκριμένα, από το 163ο έως το 167ο χιλιόμετρο στο ρεύμα προς Πάτρα, με την κυκλοφορία ωστόσο να διεξάγεται με αντιδρομήσεις μέσω του ρεύματος προς Αθήνα, χωρίς να γίνεται εκτροπή στην Παλαιά.

Οι κατολισθήσεις αποδίδονται στην διάβρωση εξαιτίας της έντονης βροχόπτωσης, ενώ σύμφωνα με την Ολυμπία Οδό, οι ρυθμίσεις που έχουν γίνει για 4 χιλιόμετρα είναι καθαρά προληπτικές. Δεδομένης της αύξησης της κίνησης λόγω επιστροφής των εκδρομέων, καταβάλλονταν προσπάθειες να αποκατασταθεί η κυκλοφορία και να καθαριστούν οι δρόμοι.

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στον Οδοντωτό

Εν τω μεταξύ, αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στη γραμμή Διακοπτό – Καλάβρυτα που είχε διακοπεί χθες λόγω πτώσης βράχων, με τα δρομολόγια του Οδοντωτού να διεξάγονται χθες κανονικά, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

70 πόντοι χιόνι στην ορεινή Ανατολική Αιγιάλεια!

Πυκνή χιονόπτωση σημειώθηκε από το Σαββατοκύριακο στην ορεινή Ανατολική Αιγιάλεια με δρόμους και χωριά να έχουν καλυφθεί από πυκνό μανδύα χιονιού. Άμεση ήταν η αντίδραση της Πολιτικής Προστασίας του δήμου που και με την βοήθεια της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, κατάφερε να ανοίξει τους δρόμους, ώστε η κυκλοφορία να διεξάγεται κανονικά. Σύμφωνα με τα όσα μετέφερε στo protionline.gr ο αντιδήμαρχος και υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας Ακράτας – Αιγείρας Γιώργος Γιοβάς, ΄΄στα ορεινά έχουμε από 50 έως και 70 πόντους χιόνι. Καταβάλλαμε μεγάλες προσπάθειες έτσι ώστε να μην δημιουργηθούν προβλήματα στις μετακινήσεις δημοτών και επισκεπτών και κυρίως στο να μην υπάρχει επικινδυνότητα. Έτσι, με μηχανήματα του δήμου (τέσσερα στην Δ.Ε. Ακράτας και 2 στην Δ.Ε. Αιγείρας) καθώς και με δύο μηχανήματα από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας που επιχείρησαν στην ορεινή Ακράτα, καταφέραμε να κρατήσουμε ανοιχτό τον δρόμο προς Χιονοδρομικό αλλά και όλο το κύριο οδικό δίκτυο΄΄. ΄΄Αύριο (σήμερα Τετάρτη) αναμένουμε μικρά μηχανήματα που θα επιχειρήσουν σε μικρότερους δρόμους ώστε να αντιμετωπιστούν μεμονωμένα προβλήματα΄΄, πρόσθεσε ο αντιδήμαρχος, υπενθυμίζοντας πως οι συνθήκες αυτές χρειάζονται ιδιαίτερη προσοχή σε ό,τι αφορά τις μετακινήσεις.


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr