background img
banner
banner

Δύο Αιγιωτόπουλα στο Στρασβούργο

ΠΗΡΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤΕΘΕΣΑΝ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΥΡΩΠΗ

Στην έδρα του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο της Γαλλίας βρέθηκαν πριν από λίγες μέρες δύο μαθητές Λυκείου από το Αίγιο, εκπροσωπώντας την περιοχή μας στα πλαίσια του προγράμματος “Euroscola” . Εκεί είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις με συμμαθητές τους από άλλα κράτη και να ασχοληθούν με σύγχρονα θέματα που απασχολούν την Ευρωπαϊκή Ένωση. Πρόκειται για τους μαθητές της Β’ Λυκείου του 2ου ΓΕΛ Αιγίου Αγγελική Παναγοπούλου και Γιώργο Βάγια που μαζί με 22 μαθητές από τη Δυτική Ελλάδα βρέθηκαν στο Ευρωκοινοβούλιο, καθώς πέτυχαν σε μία διαγωνιστική διαδικασία, γράφοντας εκθέσεις για τον ρόλο και την έκφραση των πολιτών στα όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το ταξίδι των παιδιών πραγματοποιήθηκε από τις 17-20 Ιανουαρίου και τους συνόδευσαν καθηγητές Λυκείων της Πάτρας. Πρώτος σταθμός ήταν η Ζυρίχη, ακολούθησε το Στρασβούργο και την τελευταία ημέρα το Κόλμαρ στης Γαλλίας που θεωρείται ένα από τα πιο γραφικά χωριά του κόσμου. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η ημερίδα που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 18 Ιανουαρίου στην έδρα του Ευρωκοινοβουλίου υπό την Προεδρία του Γερμανού Αντιπροέδρου του Σώματος Rainer Wieland.Στη μεγάλη αίθουσα συνεδριάσεων μαθητές από 20 μέλη-κράτη συζήτησαν μαζί του και στην συνέχεια χωρίστηκαν σε Επιτροπές και ασχολήθηκαν με επιμέρους προβλήματα της Ευρώπης όπως το περιβάλλον, το μεταναστευτικό, η ανεργία, η συμμετοχή των νέων στις Ευρωεκλογές. Ακολούθησε κατάθεση προτάσεων και παρουσία τους στην γενική συνέλευση.

Ήταν μία καταπληκτική εμπειρία κατά την οποία γνωρίσαμε πολλά παιδιά από την Ελλάδα, την Κύπρο και άλλες χώρες και δημιουργήσαμε φιλίες”, δήλωσαν στο Protionline.gr η Αγγελική και ο Γιώργος. Τέλος, πρόσθεσαν, “Και δείξαμε ότι αν οι νέοι από όλη την Ευρώπη συνεργαστούν αρμονικά μεταξύ τους, μπορούν να πετύχουν πολλά πράγματα και να οδηγήσουν σ’ ένα καλύτερο μέλλον”.


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr