background img
banner
banner

Ψυχράμη: “Δεν έχουν μέλλον οι βραχύβιες συμμαχίες και οι ευκαιριακές συνενώσεις”

ΠΕΝΤΕ ΝΕΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΤΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΑΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

Από τη στιγμή που η Βάσω Ψυχράμη, ανακοίνωσε την υποψηφιότητά της για δήμαρχος Αιγιαλείας, έθεσε ως προτεραιότητα τη δημιουργία μιας νέας παράταξης με νέα πρόσωπα, μακριά από ετερόκλητες συμμαχίες που στόχο έχουν τον έλεγχο του δήμου, όπως τονίζει και στη σημερινή της ανακοίνωση.

Η Ψυχράμη, την εβδομάδα που πέρασε, πληροφορήθηκε για την καλή πορεία του έργου, στο σκέλος της χρηματοδότησης, της Ανάπλασης του εμπορικού κέντρου του Αιγίου, διαδικασία που έτρεξε η ίδια, όσο ήταν αντιδήμαρχος Έργων και ευελπιστεί βέβαια να είναι και η ίδια που θα το υλοποιήσει.

Χθες ανακοίνωσε ακόμα πέντε υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους, φτάνοντας ήδη στους δέκα. Τους καλωσορίζει αναφέροντας τα εξής:

“Όλες και Όλοι μαζί για την Αιγιάλεια που μας αξίζει. 
Εκλεκτές φίλες και φίλοι που μέχρι σήμερα έχετε ανακοινώσει και εξακολουθείτε να ανακοινώνετε δημόσια την απόφασή σας να συμπορευτούμε στην κοινή προσπάθεια για την Αιγιάλεια πού όλες και όλοι θέλουμε, για τον τόπο που ονειρευόμαστε , για το Δήμο που μας αξίζει, σας καλωσορίζω.
Σας ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου για την τιμή και σας διαβεβαιώνω πως αυτή η δημοτική παρέα που καθημερινά μεγαλώνει θα εργαστεί με μεράκι, οργάνωση και σύμπνοια και ότι αποτελεί την καλύτερη απάντηση στο τέλμα, στο πισωγύρισμα και στις μεθοδεύσεις που καθημερινά πραγματοποιούνται γύρω μας.
Εμείς συγκροτούμε εκείνη τη νέα δύναμη για το άλμα στο αύριο, για μια δημιουργική τετραετία 2019-2023”

Μπίτα: “Για μια Αιγιάλεια που θα σέβεται τον πολίτη και θα ελκύει τον φιλοξενούμενο”

“Αγαπητοί συμπολίτες,
Με αίσθημα ευθύνης απέναντί σας, αποφάσισα να συμμετάσχω στις τοπικές, αυτοδιοικητικές εκλογές, ως υποψήφια δημοτική σύμβουλος, στο πλευρό της Βασιλικής Ψυχράμη.
Η αγωνία μου για τον τόπο μας, αλλά και η δική σας παρότρυνση, που είδατε στο πρόσωπό μου έναν άνθρωπο Αιγιολάτρη, με νέες ιδέες και αγάπη για την πόλη μας, έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην απόφαση αυτή. Ζούμε σε έναν πανέμορφο, ευλογημένο τόπο, αλλά ταυτόχρονα παραμελημένο που σίγουρα αξίζει καλύτερης τύχης. Δεν υπάρχουν λοιπόν περιθώρια για καθυστερήσεις. Έχουμε υποχρέωση απέναντι στα παιδιά μας να διορθώσουμε τα κακώς κείμενα και όλα αυτά που μας πληγώνουν και να μετατρέψουμε την Αιγιάλεια σε έναν ευρωπαϊκό, σύγχρονο προορισμό που να σέβεται τον πολίτη και να ελκύει τον φιλοξενούμενο.
Η υποψήφια Δήμαρχος Βασιλική Ψυχράμη με την ήδη πετυχημένη πορεία της στην τοπική αυτοδιοίκηση, τη δυναμική της και την εργατικότητά της, μου εμπνέει εμπιστοσύνη.
Εύχομαι, η κάλπη να αναδείξει άξιους συμπολίτες με ήθος, όραμα και ανιδιοτελή αγάπη για την Αιγιάλεια.”

Με εκτίμηση, Θεοδώρα Ν. Μπίτα

Βιογραφικό: Η Θεοδώρα Ν. Μπίτα είναι Ιατρός – Νεφρολόγος, Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Πατρών. Εισήχθη στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών και εκεί ολοκλήρωσε τις βασικές σπουδές της, την ειδίκευσή της, τις μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές της. Έχει εργασθεί ως Επικουρική Επιμελήτρια Νεφρολόγος στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου και έχει λάβει μέρος σε πολλές μεταμοσχεύσεις νεφρού, ενώ εργασίες της με την ερευνητική ομάδα του Πανεπιστημίου Πατρών έχουν βραβευθεί σε πανελλήνια και πανευρωπαϊκά συνέδρια. Τα τελευταία χρόνια εργάζεται στο Αίγιο, ως ελεύθερος επαγγελματίας, αλλά και ως Διευθύντρια – επιστημονικά υπεύθυνη της Μονάδας Χρόνιας Αιμοκάθαρσης “Φιλοξένια”. Είναι γέννημα – θρέμμα Αιγίου, κόρη του παιδιάτρου Νικολάου Μπίτα και της δασκάλας Φωτεινής Προδρομάκη. Είναι πολύτεκνη, μητέρα 4 παιδιών και σύζυγος του φιλολόγου Χρήστου Καραμάνου. Διετέλεσε, για πολλά χρόνια, μέλος των διοικητικών συμβουλίων της Φιλαρμονικής Αιγίου, της Χορωδίας Αιγίου “1933” και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 4ου Δημοτικού Σχολείου Αιγίου. Έχει αρθρογραφήσει σε διάφορα περιοδικά, άρθρα επιστημονικού, αλλά και κοινωνικού ενδιαφέροντος. Μιλάει 3 ξένες γλώσσες.

Ρούβαλης: “ΕΝΙΑΙΑ και ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ”

“Είμαστε βαθιά απογοητευμένοι με το είδος της διακυβέρνησης που βιώνουμε σε εθνικό επίπεδο και με την διαλυτική εικόνα των δημοτικών μας πραγμάτων. Οι νέοι και οι ικανοί πολίτες αποστρέφονται τους θεσμούς γιατί διακρίνουν δεύτερες σκέψεις, υπόγειες συναλλαγές και «ίδιον» όφελος. Η κατάσταση σαπίζει. Ο κίνδυνος είναι μεγάλος , είναι υπαρκτός και είναι εδώ.
Αυτό πρέπει να αλλάξει! Μετά τις πολλαπλές εκλογές του Μαίου μια νέα Ελλάδα και μια νέα Αιγιάλεια πρέπει να προκύψει
Επενδύουμε στην Ανάπτυξη. Η ενιαία Αιγιάλεια είναι προνομιακός τόπος σε παγκόσμιο επίπεδο. Επενδύουμε στα μεγάλα συγκριτικά πλεονεκτήματα της ποιότητας των προϊόντων, των τοπίων , των ακτών της , ενώ η ολοκλήρωση των οδικών αξόνων, της δίνει τα φτερά για να πετάξει. Στην πορεία για τις εκλογές το Μαίου θα συζητηθούν όλα τα θέματα που θα μας οδηγήσουν στην νέα πραγματικότητα. Σήμερα ας κάνουμε μόνον την αρχή: Ανάπτυξη και σκουπίδια δεν πάνε μαζί. Είναι η πρώτη προτεραιότητα και πρέπει να λυθεί με όρους μέλλοντος και όχι με όρους παρελθόντος. Η Περιφέρεια πρέπει να κάνει την δική της δουλειά και ο Δήμος μας θα κάνει την δική του, μειώνοντας τον όγκο των απορριμμάτων δραστικά και οργανώνοντας Πράσινα σημεία παντού.
Σε αυτή τη νέα πορεία εγγύηση θα είναι οι παραγωγικές δυνάμεις της χώρας και της περιοχής μας, που θα έρθουν στο προσκήνιο περνώντας πάνω από τα στρατηγικά λάθη του παρελθόντος. Εμπιστευόμαστε την Βάσω Ψυχράμη που έχει αποδείξει θέληση, , εντιμότητα, εργατικότητα, σφαιρική αντίληψη των πραγμάτων και ικανότητες για να δημιουργήσουμε με την βοήθεια των πιο συνειδητών πολιτών και όλων των φίλων της Αιγιάλειας την καινούργια ΕΝΙΑΙΑ και ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ.”

ΑΓΓΕΛΟΣ ΡΟΥΒΑΛΗΣ

Μεσσήνης: “Η προσφορά στο σύνολο”

“Φίλες και φίλοι,
Για όσους δεν με γνωρίζετε, ονομάζομαι Ανδρέας Μεσσήνης, για όσους ήδη με γνωρίζετε, πάντα θα υπάρχουν καινούρια πράγματα για να συστηθούμε από την αρχή.
Γεννήθηκα, δημιούργησα οικογένεια, ζω και δραστηριοποιούμαι επαγγελματικά στην πόλη μας. Για εμένα μία από τις βασικότερες συνιστώσες στην ζωή κάθε ανθρώπου προκειμένου να κατακτήσει ένα κομμάτι ευτυχίας είναι, ή θα πρέπει να είναι, η προσφορά στο σύνολο, η ανιδιοτελής παροχή, το μεράκι και η δημιουργία. Με έμπνευση τις όποιες σταθερές έχει ο καθένας.
Έχοντας δίπλα μου την καλλιτέχνιδα γυναίκα μου, τις τρεις κόρες μας, τα όσα τους χρωστάω για την γαλήνη που μου προσφέρουν. Παρόλο που πολλές ευκαιρίες μάς έχουν δοθεί λόγω επαγγέλματος να φύγουμε από το Αίγιο, έχουμε επιλέξει να παραμείνουμε εδώ. Να αναδείξουμε την πόλη μας, εγώ μέσα από τη δουλειά μου ως φωτογράφος, αλλά και μαζί με την Βαρβάρα μου ως διοργανωτές εκδηλώσεων, να την κάνουμε γνωστή και να συνδράμουμε στην ανάπτυξή της. Για τα παιδιά μου, για τα παιδιά μας!
Αποφάσισα να συνταχθώ με την υποψήφια Δήμαρχο Βασιλική Ψυχράμη την οποία θεωρώ ότι μπορούμε ως πολίτες να εμπιστευθούμε λόγω εμπειρίας αλλά και κυρίως και πάνω από όλα για το όραμά της, την όρεξή της και το έργο που έχει να επιδείξει μετά από τόσα χρόνια προσφοράς και αποτελεσματικότητας.”

Ανδρέας Μεσσήνης

Οικονομοπούλου “Για μια καλύτερη ποιότητα ζωής”

“Ονομάζομαι Οικονομοπούλου Φωτεινή και είμαι εκπαιδευτικός θεολόγος και εργάζομαι τα τελευταία τέσσερα χρόνια ως αναπληρώτρια σε Γυμνάσιο και Λύκειο . Γεννήθηκα και μεγάλωσα στο Αίγιο , στο μπαλκόνι του Κορινθιακού, με την απαράμιλλη φυσική ομορφιά και την σημαντική ιστορία του. Από την διαμονή μου σε διάφορα μέρη της Ελλάδας με την εργασία μου, διαπίστωσα την ανεκτίμητη αξία του τόπου μου αλλά και ότι είναι πίσω σε έργα υποδομής και ανάδειξης της πολιτιστικής κληρονομιάς. Αυτός είναι ο στόχος , να συμβάλλουμε έμπρακτα στην αναδόμηση της πόλης μας , ως συνδετικοί κρίκοι των πολιτών και του Δήμου για μια καλύτερη ποιότητα ζωής. Στο πρόσωπο της Υποψήφιας Δημάρχου Αιγίου , Βασιλικής Ψυχράμη βρήκα αρετές και ικανότητες ,όπως το ήθος , υπευθυνότητα , αξιοπιστία αλλά και εμπειρία στα θέματα του Δήμου. Έχει διορατικότητα, αποφασιστικότητα και όραμα για την επίτευξη σπουδαίων και βασικών έργων . Η προσφορά της είναι σημαντική ως τώρα, τόσο στα πολιτιστικά θέματα, όσο και στα τεχνικά έργα υποδομής. .Έχω εμπιστοσύνη στην εργατικότητά της , στην ακεραιότητα του χαρακτήρα της και στο ότι βαδίζει με γνώμονα το συλλογικό συμφέρον. ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΠΡΟΚΟΒΕΙ ΟΤΑΝ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΚΑΛΟ ΤΟΠΟΘΕΤΕΙΤΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΑΤΟΜΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ .”

Ο Σωτήρης Καρανικόλας με την Ψυχράμη

Με ανακοίνωσή του, χθες το βράδυ, ο γνωστός παιδίατρος Σωτήρης Καρανικόλας, στηρίζει την υποψηφιότητα της Βάσως Ψυχράμη. Η δήλωσή του αναφέρει τα εξής:

“Στηρίζω ολόψυχα την υποψηφιότητα της Βασιλικής Ψυχράμη, και πιστεύω ότι θα καταγραφεί ως η πρώτη γυναίκα δήμαρχος στον δήμο Αιγιαλείας”

Σωτ. Β. Καρανικόλας – Παιδίατρος

Ποιοι είμαστε, γιατί ζητάμε την ψήφο σας

“Η λειτουργία της τοπικής αυτοδιοίκησης υπό το νέο νόμο Κλεισθένη αλλάζει ριζικά την πεπατημένη με την οποία πορεύτηκαν είτε οι αυτόνομοι είτε ο ενιαίος Δήμος τα τελευταία χρόνια. Η δημοτική αρχή που θα εκλεγεί πρέπει να αξιοποιήσει τις καινοφανείς προκλήσεις για να δώσει λύσεις στις επιτακτικές απαιτήσεις του τόπου.
Εμείς, ως νέος δημοτικός συνδυασμός, στον οποίο έχω την ευθύνη και την τιμή να ηγούμαι πληρούμε όλες τις προϋποθέσεις για να οδηγήσουμε επιτυχημένα την Αιγιάλεια στο νέο τοπίο.
Μαζί με τους συνεργάτες μου αλλά και με το σύνολο των πολιτών συνθέτουμε απόψεις και ιδέες, συνεργαζόμαστε με όλες τις υγιείς και παραγωγικές δυνάμεις του τόπου για την επίλυση των κομβικών ζητημάτων ανάπτυξης, την εξωστρέφεια του Δήμου μας και την καλυτέρευση της καθημερινότητάς μας. Τα οράματά μας για την απαιτούμενη επανεκκίνηση, η ευδόκιμη υπηρεσία σε θέσεις ευθύνης, η εργατικότητα και η εντιμότητά μας αποτελούν παρακαταθήκη για τη μελλοντική μας πορεία.
Αισιοδοξούμε ότι οι Αιγιαλείς δε θα παρασυρθούν από τις «σειρήνες» του χθες οι οποίες προχωρούν σε ετερόκλητες και ως εκ τούτου βραχύβιες συμμαχίες και ευκαιριακές συνενώσεις που ως στόχο τους έχουν τον έλεγχο του δήμου από τα ίδια, μέχρι χθες εχθρικά μεταξύ τους κέντρα.
Εμείς προχωράμε με όπλα τη διάθεσή μας για προσφορά, το ήθος , την εμπειρία αλλά και τη νεωτερικότητα του συνδυασμού μας.
Καλούμε τους πολίτες του Δήμου Αιγιαλείας να ανταποκριθούν στο κάλεσμά μας και τους διαβεβαιώνουμε πως θα τιμήσουμε την ψήφο τους.”
Β.Ψ. εμπειρία-εντιμότητα – νεωτερικότητα


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr