background img
banner
banner

Δημογραφικό και Μετανάστευση: Ένα εκρηκτικό μίγμα

Της Γεωργίας Ντάτσικα
πολιτικού στελέχους ΝΔ

Η Ελλάδα δυστυχώς δεν αποτελεί εξαίρεση στο ευρύτερο δημογραφικό Ευρωπαϊκό πρόβλημα αλλά αντιθέτως η ανησυχία για το μέλλον της, λαμβάνει υπαρξιακό χαρακτήρα, αφού η μεταναστευτική καταιγίδα σε συνδυασμό με τον συνολικό πληθυσμό της, την υπογεννητικότητά της, τις εθνικές απειλές που την περιστοιχίζουν και την πεπερασμένη δυνατότητα αφομοίωσης ειδικά για τους Μουσουλμάνους, που αποτελούν την συντριπτική πλειοψηφία των μεταναστών, συνθέτουν ένα ασταθές εκρηκτικό μίγμα του οποίου οι επιπτώσεις συναρτώνται με τα συμφέροντα επιβίωσης του έθνους μας. Απέναντι στην εθνική ανάγκη λήψεως αμέσων, ριζικών και συστηματικών μέτρων, προς αντιμετώπιση του υπαρξιακού αυτού θέματος, η σημερινή Κυβέρνηση δείχνει ανήμπορη, και κατώτερη των περιστάσεων, διαπνεόμενη από συγκεχυμένες κοσμοπολιτικές ιδεολογίες παγκοσμιοποίησης και εγκλωβισμένη σε μικροκομματικούς υπολογισμούς πολιτικού κόστους .

Δυστυχώς , οι ηγεσίες αυτές δεν δύνανται ή δεν θέλουν να συνειδητοποιήσουν ότι ο ελληνικός λαός τις εκλέγει για να προασπίσουν αποκλειστικά τα συμφέροντα του έθνους και όχι σε συμψηφισμό με τα συμφέροντα γειτόνων, συμμάχων, διεθνών κέντρων λήψεως αποφάσεων και ότι αυτό αποτελεί την μία και μοναδική αποστολή τους. Η πολιτική της Κυβέρνησης την οποία μέχρι στιγμής εφαρμόζει, διευκολύνει την εντός της χώρας της δημιουργία εθνικών και πολιτισμικών θυλάκων μεταναστών, οι οποίοι δεν δείχνουν διάθεση να ενσωματωθούν και να υιοθετήσουν τις ευρωπαϊκές αρχές και αξίες. Η εξέλιξη αυτή προκαλεί κοινωνική αντιπαλότητα και ανταγωνισμό μεταξύ ομάδων διαφορετικής πολιτισμικότητος εντός του κράτους και δυναμιτίζει την κοινωνική του συνοχή, κυρίως μάλιστα όταν οι διαφορές υποδαυλίζονται και ενισχύονται από κέντρα εκτός Ευρώπης. Είναι ήδη γνωστό ότι οι μουσουλμανικές κοινότητες εντός της Ελλάδας , δέχονται ισχυρές επιδράσεις του ριζοσπαστικού Ισλάμ και διατηρείται διαρκής, πολυεπίπεδη και σύνθετη επικοινωνία με αριθμό Ισλαμικών χωρών ανά τον κόσμο. Έχει έμπρακτα αποδειχθεί ότι ακόμη και σε φερόμενες ως «ήπιες» μουσουλμανικές μειονότητες, δεν υπάρχουν δομές και ανασχετικοί μηχανισμοί παρεμπόδισης και απομόνωσης των φανατικών και ακραίων υποστηρικτών του Ισλάμ.

Επομένως , η μετανάστευση στην Ελλάδα δεν θα πρέπει να αντιμετωπίζεται μόνο με ανθρωπιστικά κριτήρια και με οικονομικούς όρους οφέλους. Στην μεταναστευτική μας πολιτική θα πρέπει να συνυπολογίζονται οι μεσοπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες επιπτώσεις στην εθνική κυριαρχία, την κοινωνική συνοχή, τις Ένοπλες Δυνάμεις, την Εγκληματικότητα και τα πάσης μορφής Ζωτικά συμφέροντα των γηγενών Ελλήνων πολιτών. Αντί λοιπόν η Κυβέρνηση να κάνει αθρόες εγγραφές μεταναστών σε στοχευμένες εκλογικές περιφέρειες όπως είναι η Α΄ Αθηνών , θα έπρεπε να έχει συνταχτεί με την Νέα Δημοκρατία, η οποία έχει φέρει τρεις φορές μέχρι σήμερα τροπολογία , που θα δίνει τη δυνατότητα στους Έλληνες του εξωτερικού που είναι ήδη εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους να ψηφίζουν από τον τόπο κατοικίας τους -ισότιμα με όλους τους Έλληνες- το κόμμα της επιλογής τους.


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΑΠΟΨΗ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr