background img
banner
banner

«Σικάγο» η Αιγιάλεια με καθημερινές ληστείες, διαρρήξεις κι επιθέσεις… | ΦΩΤΟ

Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΠΑΤΡΑΣ ΘΑ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙ ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΝΤΟΠΙΣΜΟ ΤΗΣ ΣΥΜΜΟΡΙΑΣ ΤΩΝ ΒΕΝΖΙΝΑΔΙΚΩΝ

Σοκαρισμένη είναι η τοπική κοινωνία της Αιγιάλειας από τις ληστείες, τις διαρρήξεις και τα απανωτά κρούσματα παραβατικότητας που σκορπούν φόβο και τρόμο στους ανυποψίαστους πολίτες. Από αυτούς που δουλεύουν όλη τη νύχτα και βρίσκονται ξαφνικά με το… πιστόλι στον κρόταφο, μέχρι εκείνους που βρίσκουν κατεστραμμένες τις περιουσίες τους επειδή κάποιοι τις… άλωσαν χωρίς δισταγμό, με σκοπό να βρουν έστω και λίγα χρήματα ή κοσμήματα.

Η κατάσταση έχει φτάσει πλέον στο απροχώρητο. Οι σπείρες δρουν και… βασιλεύουν, ενώ καθημερινό είναι το φαινόμενο επιθέσεων από μεμονωμένους, μη… επαγγελματίες που προσπαθούν εις βάρος των άλλων να καλύψουν τις… πρόσκαιρες ανάγκες τους. Η Αστυνομία αναζητεί τους δράστες ληστών και διαρρηκτών που το τελευταίο διάστημα έχουν βάλει στο… μάτι πρατήρια υγρών καυσίμων, άλλες επιχειρήσεις αλλά και σπίτια.

Μία ληστεία και δύο διαρρήξεις σε μία νύχτα!

Η περασμένη Τρίτη ήταν ίσως το… αποκορύφωμα της δράσης τους, αφού, με βάση ό,τι έχει γίνει γνωστό, «χτύπησαν σε μία νύχτα σε τρία σημεία. Μάλιστα, οι κάμερες τόσο των πληγεισών επιχειρήσεων όσο και γειτονικών, έχουν καταγράψει το ίδιο αυτοκίνητο με τους ίδιους επιβαίνοντες να «μπουκάρουν» και σε χρόνο… μηδέν να παίρνουν ό,τι βρίσκουν, αφού προηγουμένως προκαλούν τεράστιες υλικές ζημιές.

Μετά το βενζινάδικο της οδού Κανελλοπούλου, σειρά είχε την περασμένη Τρίτη το Διακοπτό όπου οι άγνωστοι «ξανχτύπησαν»… Οι θρασύτατοι ληστές δεν… λογαριάζουν τίποτα πλέον και δεν σταματούν αν δεν επιτύχουν το σκοπό τους που δεν είναι άλλος από το να αδειάζουν τα ταμεία ή να… ξαφρίζουν σπίτια και να γίνονται… καπνός, ασκώντας μάλιστα και σωματική βία στα θύματά τους, ώστε να δρουν ανενόχλητοι… Εν προκειμένω από το πρατήριο του Διακοπτού, ιδιοκτησίας Θανάση Ξυλιά, οι κουκουλοφόροι αφαίρεσαν το ποσό των 1.000 ευρώ και έφυγαν ανενόχλητοι.
Αμέσως μετά έβαλαν «πλώρη» για Δυτική Αιγάλεια.

Μπήκαν στο κλειστό πρατήριο ιδιοκτησίας Θανάση Παπαδόπουλου στα Σελιανίτικα, επί της Παλαιάς Εθνικής Οδού και αφαίρεσαν το μικρό χρηματικό ποσό που βρήκαν στο ταμείο, περίπου 100 ευρώ. Η ζημιά ωστόσο για το εν λόγω πρατήριο ήταν μεγάλη, αφού οι διαρρήκτες σχεδόν το κατέστρεψαν στο εσωτερικό του, σπάζοντας την ταμειακή μηχανή και κλέβοντας το καταγραφικό από τις κάμερες ώστε να μην γίνουν αντιληπτοί. Κατεγράφησαν όμως από τις… γειτονικές κάμερες. Αμέσως μετά από λίγα λεπτά, βρέθηκαν στο Λόγγο όπου μπήκαν σε αρτοποιείο που βρίσκεται στην κεντρική πλατεία, συνεχίζοντας το καταστροφικό τους έργο.

Σε ό,τι αφορά τα βενζινάδικα πάντως, το θέμα των συνεχών επιθέσεων έχει απασχολήσει την Ένωση Βενζινοπωλών που ζητά επιπλέον αστυνόμευση στην περιοχή. Παράλληλα, όπως είναι λογικό, έχει θορυβήσει ιδιοκτήτες και υπαλλήλους, ενώ δίδονται και συμβουλές από το Δ.Σ. της Ένωσης προς τα μέλη της να μην αφήνουν για καμία περίπτωση χρήματα στα πρατήρια και βεβαίως προς τους υπαλλήλους να φέρουν την παραμικρή αντίσταση στους ληστές, διότι προέχει η ασφάλεια των ανθρώπων. Να σημειωθεί ότι το Δ.Σ. της Ένωσης έχει συζητήσει το θέμα με την Αστυνομία σε τοπικό επίπεδο, ενώ υπάρχει πρόθεση να απευθυνθούν και στην Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας, ζητώντας συνδρομή ώστε να αστυνομεύεται καλύτερα η περιοχή.

Ανθρωποκυνηγητό

Από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αιγιαλείας έχει σχηματιστεί δικογραφία σε βάρος των αγνώστων δραστών, με τις επιθέσεις να παρουσιάζουν πολλά κοινά στοιχεία, γεγονός που δημιουργεί την εντύπωση ότι πρόκειται για τα ίδια άτομα. Σύμφωνα με πληροφορίες, από την Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας έχει δοθεί εντολή ώστε το έργο των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Αιγίου για τον εντοπισμό της σπείρας να ενισχυθεί από την Ασφάλεια Πατρών. Η Αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για να εντοπίσει τους δράστες, ενώ σχεδόν σίγουρο θεωρείται πλέον ότι τα συμβάντα της περασμένης εβδομάδας συνδέονται με τα προηγούμενα που έλαβαν χώρα στην περιοχή μέσα στο Μάρτιο αλλά και λίγους μήνες πριν…

Έσπασαν τρία αυτοκίνητα στην παραλία…

Εν τω μεταξύ, μαζικές επιθέσεις σε σταθμευμένα οχήματα καταγράφονται τα τελευταία εικοσιτετράωρα στο Αίγιο… Το βράδυ του Σαββάτου 30 Μαρτίου, άγνωστος ή άγνωστοι έσπασαν τα τζάμια τριών αυτοκινήτων που βρίσκονταν παρκαρισμένα στην οδό Ψαρών, στο ύψος του Παραρτήματος ΤΕΙ Αιγίου, με σκοπό τη διάρρηξη.

Μάλιστα προκάλεσαν σοβαρές υλικές ζημιές στα τρία αυτοκίνητα (φωτο) που ήταν σταθμευμένα στη σειρά, οι ιδιοκτήτες των οποίων παρακολουθούσαν παράσταση στο «Πολύκεντρο» και βγαίνοντας στο τέλος έπαθαν… σοκ βλέποντας τα οχήματά τους σε αυτή την κατάσταση. Ως μάρτυρας φέρεται ο φύλακας των εγκαταστάσεων του ΤΕΙ, ο οποίος ωστόσο, λόγω του μη επαρκούς φωτισμού δεν κατάφερε να δει και πολλά… Πάντως, είναι να απορεί κανείς με την θρασύτητα των κλεφτών οι οποίοι χωρίς ενδοιασμό δρουν σε δημόσια σημεία όπου περνά ή συναθροίζεται κόσμος, καθώς κάτι ανάλογο είχε συμβεί και σε δημοτικό πάρκινγκ αλλά και στο ίδιο σημείο στην Ψαρών λίγες μέρες πριν…


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr