background img
banner
banner

Βάνδαλοι στο 1ο Λύκειο Αιγίου

ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΔΡΑΣΤΕΣ ΕΙΧΑΝ ΑΠΟΘΕΣΕΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟ ΤΟΥ

Δυσάρεστες εικόνες βανδαλισμού συνάντησαν μαθητές και καθηγητές του 1ου Λυκείου Αιγίου το πρωί της Δευτέρας, όταν επέστρεψαν στα σχολικά τους καθήκοντα μετά τις διακοπές του Πάσχα. Άγνωστοι είχαν εισέλθει στον χώρο του σχολείου και είχαν τοποθετήσει διάφορα αντικείμενα στην είσοδο της κεντρικής πόρτας, αποτρέποντας την ελεύθερη είσοδο στο εσωτερικό του κτηρίου. Η διεύθυνση του 1ου Λυκείου κινήθηκε άμεσα ενημερώνοντας τις αστυνομικές αρχές, καθώς και το συνεργείο του δήμου που απομάκρυνε τα αντικείμενα από την κεντρική είσοδο και το σχολείο λειτούργησε κανονικά.

Έβαλαν και φωτιά στα αντικείμενα

Σύμφωνα με τον διευθυντή του 1ου Λυκείου Ηλία Ανδρέου, οι δράστες εισήλθαν στον χώρο του σχολείου και πραγματοποίησαν τις ενέργειές τους το βράδυ της Κυριακής. Όπως ανέφερε ο ίδιος στo “protionline.gr”: “Ο βανδαλισμός έλαβε μέρος από το βράδυ της Κυριακής 5 Μαΐου, κατά τις επτάμιση με οκτώ, μέχρι τα ξημερώματα της Δευτέρας 6 Μαΐου. Συγκεκριμένα, οι δράστες είχαν μεταφέρει ξύλα από πάγκους που είχαν διαλυθεί, πέργκολες που είχε βγάλει ο δήμος μετά από δική μας πρωτοβουλία και τα είχαν αποθέσει στην κεντρική είσοδο. Μάλιστα, είχαν βάλει φωτιά σε μερικά πράγματα με αποτέλεσμα να σηκωθούν οι πλάκες. Για να περάσουν οι μαθητές, στον εσωτερικό χώρο έπρεπε να τις μετακινήσουμε. Έχει γίνει ήδη κατάθεση στην αστυνομία, αλλά δεν γνωρίζουμε τους δράστες. Επικοινωνήσαμε και με τον δήμο, ο οποίος απομάκρυνε τα αντικείμενα και τώρα λειτουργούμε κανονικά.”

Πέρα από την απόθεση ξύλινων πάγκων στην είσοδο, χρησιμοποιήθηκαν και άλλα αντικείμενα όπως καρέκλες, θρανία, λάστιχα. Επίσης, οι βάνδαλοι έκαναν γκράφιτι με υβριστικά σχόλια στους τοίχους και στην πόρτα της κεντρικής εισόδου.

Ήταν η πρώτη φορά, μετά από πολλά χρόνια που παρουσιάστηκε αντίστοιχο περιστατικό στο 1ο Λύκειο Αιγίου. Χρόνια πριν, άγνωστοι πάλι δράστες, είχαν διαρρήξει τον εσωτερικό χώρο του σχολείου, σπάζοντας τζάμια.

Στο περιστατικό της περασμένης Δευτέρας, οι βανδαλισμοί έγιναν στην κεντρική είσοδο με άχρηστα υλικά από το ίδιο το σχολείο που είχαν εναποτεθεί στο προαύλιο χώρο του, μέχρι ο δήμος να προχωρήσει στην αποκομιδή τους. Το περιστατικό θορύβησε την μαθητική κοινότητα του 1ου Λυκείου Αιγίου για την ακατανόητη αυτή πράξη.


Διαβάστε περισσότερα:
· · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr