background img
banner
banner

Οι παλιές και νέες δόξες του Αχιλλέα Καμαρών | ΦΩΤΟ

ΤΙΜΗΣΑΝ ΤΟΝ ΑΕΙΜΝΗΣΤΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΡΝΑΚΙΩΤΗ

Το έπος της κατάκτησης του Κυπέλλου Ερασιτεχνών ΕΠΣΑ το 2007-08, ζωντάνεψε ξανά στο γήπεδο των Καμαρών, με τους τότε πρωταγωνιστές να δίνουν φιλικό αγώνα απέναντι στη σημερινή ομάδα του Αχιλλέα.

Πέρα από τον πανηγυρικό του χαρακτήρα, αυτό το παιχνίδι είχε σαν αφορμή την τίμηση της μνήμης του τότε προέδρου και ιδιαίτερα γνωστού για τις ποικίλες δραστηριότητές του Ανδρέα Βαρνακιώτη.

Οι διαιτητές: Στέφανος Μπλίκας, Γιώργος Παυλόπουλος και Γιάννης Κουτσοχέρας, κράτησαν ενός λεπτού σιγή πριν την έναρξη της φιλικής συνάντησης, στη λήξη του οποίου ακολούθησε το ζεστό χειροκρότημα της εξέδρας και των αθλητών.

Παίδες και κορίτσια στην ανάπαυλα

Στο ημίχρονο του φιλικού αγώνα, δόθηκε η ευκαιρία για ένα μίνι διπλό στους παίδες και στη γυναικεία ομάδα του Αχιλλέα, που μοιράστηκαν για τις ανάγκες τους, τις διαστάσεις του γηπέδου. Οι προπονητές Κώστας Σωτηρόπουλος και Θανάσης Σταθακόπουλος αντίστοιχα, έδιναν τις κατευθύνσεις στους ορεξάτους αθλητές, που γνωρίζοντας ότι πλησιάζει το τέλος της σεζόν, …ρουφάνε κάθε στιγμή και ευκαιρία που τους δίνεται για ποδόσφαιρο.

Ισοπαλία 1-1 πέναλτι και πάλι ήρωας ο Άγγελος

Χωρίς νικητή ολοκληρώθηκε το φιλικό παιχνίδι, με αποτέλεσμα να καταλήξουμε στη διαδικασία των πέναλτι. Στο 1-1 της κανονικής διάρκειας σκόραραν οι Λαγκαδινός και Παπασπυρόπουλος. Τα κατορθώματά του στον τελικό κυπέλλου με τον Αχαιό Σαραβαλίου, θυμήθηκε πάλι ο τερματοφύλακας Άγγελος Βαρνακιώτης, αποκρούοντας δύο όπως τότε το 2007-08, δίνοντας την άτυπη νίκη στην ομάδα της προηγούμενης 10ετίας.

Αρχηγός φιλάθλων τότε ο πρόεδρος Νιγιάννης

Ο σημερινός πρόεδρος του Αχιλλέα Ανδρέας Νιγιάννης, σαν αρχηγός τότε των φιλάθλων της ομάδας των Καμαρών, έκανε μνεία στην σπουδαία ομάδα του Αχιλλέα, τότε που κανείς στην περιοχή δεν μπορούσε να πιστέψει ότι θα τον έβλεπε απέναντι σε μεγάλα ονόματα, όπως ο Πανηλειακός, η Ζάκυνθος που είχε κατακτήσει το πρωτάθλημα, Αστέρας Αμαλιάδας, Καλαμάτα, Μεσσηνιακός και φυσικά στη συνέχεια ο Παναιγιάλειος. Υπογράμμισε το μεγάλο έργο του Α. Βαρνακιώτη, ο οποίος εκτός από σπουδαίος φιλόλογος, είχε παλαιότερα μεταξύ άλλων φορέσει και την φανέλα του Αχιλλέα.

Σαν γραμματέας του συλλόγου των Καμαρών, ο Ανδρέας Νιγιάννης θυμάται τα λόγια του προέδρου: «Η Β΄ κατηγορία είναι ένα …τσιγάρο δρόμος», έτσι είχαμε την αρχή της ασταμάτητης ανοδικής πορείας του Αχιλλέα.

Ο τότε αρχηγός του Αχιλλέα Χρήστος Μικές αφού ευχαρίστησε για το κάλεσμα, αναφέρθηκε στην σπουδαία διαχείριση του αείμνηστου Ανδρέα Βαρνακιώτη, που …ύψωσε την ομάδα και την έφερε στο κατώφλι της Δ΄ Εθνικής.

Στις τιμές Μπαλαφούτης και Δεληγιάννης

Ο πρόεδρος του Παναιγιάλειου Δημήτρης Μπαλαφούτης και το μέλος Κώστας Δεληγιάννης, εκπροσώπησαν τον Παναιγιάλειο, αναφερόμενοι στην μέγιστη φυσιογνωμία του Ανδρέα Βαρνακιώτη. Ήσαν στις απονομές των μεταλλίων Την κυπελλούχο ομάδα των Καμαρών, ενίσχυσε και ο παλαίμαχος «μελανόλευκος» Κώστας Καραγιαννάκης.

Συγκινημένος ο Άγγελος Βαρνακιώτης

Αναμνηστική φανέλα με το όνομα του εκλιπόντα Ανδρέα Βαρνακιώτη, παρέλαβε ο Άγγελος Βαρνακιώτης. Κατασυγκινημένος από την πρωτοβουλία της πρώην του ομάδας, ευχαρίστησε εκ μέρους της οικογένειάς του και τη παρούσας μητέρας του Πετρούλας. Η τελευταία είχε μια παράλληλη περιπέτεια υγείας, που ευτυχώς κατάφερε να ξεπεράσει τα χειρότερα. Σαν εκπαιδευτικός ο Άγγελος Βαρνακιώτης, συνέστησε σ’ αυτή τη μεγάλη «φουρνιά» των νεαρών αθλητών, να θέτουν στόχους, να διατηρούνται σε δυναμική και ποτέ να μην το βάζουν κάτω.


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr