background img
banner
banner

Φαρμάκης – Κατσιφάρας… ρίχνονται στη «μάχη» της Κυριακής

ΟΙ ΔΥΟ ΔΙΕΚΔΙΚΗΤΕΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΗΔΗ ΝΕΟ ΑΓΩΝΑ

Την δεύτερη Κυριακή (2/6) θα κριθεί το εκλογικό αποτέλεσμα στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας μεταξύ του Νεκτάριου Φαρμάκη και του Απόστολου Κατσιφάρα. Με ενσωματωμένο τα 1.641 από τα 1693 εκλογικά τμήματα, ο Νεκτάριος Φαρμάκης έχει ποσοστό 36.89% και ο Απόστολος Κατσιφάρας 32,95%. Τρίτος ο Κώστας Σπηλιόπουλος με ποσοστό 12,24%. Ακολουθούν Νίκος Καραθανασόπουλος 8,06%, Βασίλης Χατζηλάμπρου 3,31%, Ανδρέας Νικολακόπουλος 2,68%, Κώστας Παπακωνσταντίνου 2,48% και Χρήστος Κοσινάς 1,39%.

Σε ό,τι αφορά τους ψήφους, ο κ. Φαρμάκης έλαβε 138.970, ο κ. Κατσιφάρας 124.121, ο κ. Σπηλιόπουλος 46.117, ο κ. Καραθανασόπουλος 30.371, ο κ. Χατζηλάμπρου 12.455, ο κ. Νικολακόπουλος 10.093, ο κ. Παπακωνσταντίνου 9.347, και ο κ. Κοσινάς 5.253.

Να σημειωθεί ότι σε επίπεδο Περιφέρειας από τους 670.246 εγγεγραμμένους, ψήφισαν οι 404.371, με ποσοστό συμμετοχής 60,33%, άκυρα 17.421 και λευκά 10.223.

Καθοριστικό ρόλο στο αποτέλεσμα του δεύτερου γύρου θα παίξουν οι ψηφοφόροι της παράταξης του Κώστα Σπηλιόπουλου που πάλεψε ανεξάρτητος, ανάμεσα στα τρία μεγάλα κόμματα και πέτυχε ικανοποιητικό ποσοστό.

Φαρμάκης: «‘Ολοι μαζί θα φέρουμε την νέα εποχή στην Δυτική Ελλάδα. Όλα από την Αρχή!!!»

Σε δήλωσή του, ο «πρώτος» κ. Φαρμάκης, ανέφερε: «Είναι μέρα χαράς. Οι πολίτες της Δυτικής Ελλάδας έστειλαν σαφές και ξεκάθαρο μήνυμα αλλαγής. Η αλλαγή δεν είναι δική μας απαίτηση, είναι απαίτηση των απλών ανθρώπων του τόπου μας και ιδιαίτερα των δημιουργικών δυνάμεων, των νέων και των μη προνομιούχων. Και η αλλαγή αυτή θα ολοκληρωθεί την επόμενη Κυριακή με πίστη και αυτοπεποίθηση στις δυνάμεις του τόπου μας, ώστε σε μία εβδομάδα να ξημερώσει μια νέα εποχή για την Δυτική Ελλάδα. Ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου όλους εκείνους που άκουσαν και πίστεψαν το μήνυμα μας και την επόμενη Κυριακή τους καλώ όλους πάλι στις κάλπες. Και μαζί καλώ και κάθε πολίτη που μπορεί σήμερα να έκανε μια διαφορετική επιλογή αλλά σε επτά μέρες θα είμαστε όλοι μαζί. Γιατί εμείς το λέμε και το εννοούμε :Όλοι μαζί θα φέρουμε την νέα εποχή στην Δυτική Ελλάδα. Όλοι μαζί! Όλα από την Αρχή!!!».

Κατσιφάρας: «Για εμάς δεν υπάρχουν χρώματα και διαχωριστικές γραμμές»

Σε δήλωση του ο Περιφερειάρχης ∆υτικής Ελλάδας και επικεφαλής του συνδυασµού «∆υτική Ελλάδα – ∆ικαίωµα στην Πρόοδο» Απόστολος Κατσιφάρας αναφέρει: «Ένα µεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους πολίτες της ∆υτικής Ελλάδας που σήµερα µε την ψήφο τους µάς έδωσαν δύναµη και αισιοδοξία εν’ όψει του επαναληπτικού γύρου των εκλογών την Κυριακή. Απ’ τη ∆ευτέρα ξεκινάµε ένα νέο κύκλο συναντήσεων µε όλους τους συµπολίτες µας σε κάθε γωνιά της Περιφέρειας. Συζητάµε ξανά για το σήµερα και το αύριο της ∆υτικής Ελλάδας, µε όσους µας ψήφισαν αλλά και µε όσους στον πρώτο γύρο των εκλογών πήραν την απόφαση να κάνουν µια διαφορετική επιλογή. Σ’ όλη την διαδροµή µας, σ’ όλη την πορεία µας στην διοίκηση της Περιφέρειας αποδείξαµε ότι για εµάς δεν υπάρχουν στεγανά και διακρίσεις, δεν υπάρχουν χρώµατα και διαχωριστικές γραµµές παρά µόνο ανοικτές πόρτες, ανοικτές αντιλήψεις, καθαρές κουβέντες, έντιµες συµπεριφορές και ειλικρίνεια.  Αυτά ήταν τα όπλα µας. Έτσι πορευτήκαµε. Και έτσι θα πορευτούµε και µετά την νίκη της προσεχούς Κυριακής».

«Ενωμένοι κερδίσαμε όλες τις μάχες, ενωμένοι κερδίζουμε το αύριο»! Μ’ αυτή τη φράση ο Περιφερειάρχης και επικεφαλής του συνδυασμού «Δυτική Ελλάδα – Δικαίωμα στην Πρόοδο» Απόστολος Κατσιφάρας ξεκίνησε το πρωί της Δευτέρας τις συναντήσεις του με πολίτες αλλά και με στελέχη του συνδυασμού του στα Εκλογικά Κέντρα της Πάτρας, του Πύργου και του Αγρινίου.

Ευχαρίστησε κατ’ αρχάς όλους όσοι τίμησαν τον συνδυασμό του με την ψήφο τους. «Για εμάς το ποσοστό της πρώτης Κυριακής ήταν μια έμπρακτη αναγνώριση του έργου μας, της προσπάθειας μας, της αγωνίας μας να είμαστε, με λύσεις και με αποτελέσματα, δίπλα στον πολίτη και την κοινωνία», είπε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας. Και πρόσθεσε ότι «αυτή την Κυριακή η νίκη μας θα είναι νίκη όλων των πολιτών της Δυτικής Ελλάδας, νίκη της Αυτοδιοίκησης και της κοινωνίας και μαζί μια καθαρή εντολή ώστε η ανοδική πορεία και η αναδημιουργία της Δυτικής Ελλάδος να συνεχιστεί, χωρίς οπισθοδρομήσεις».

Ο κ. Κατσιφάρας υπογράμμισε, επίσης, ότι «με την δύναμη και την αισιοδοξία που μας δίνει το αποτέλεσμα της πρώτης Κυριακής, απευθυνόμαστε ξανά στην κοινωνία, σε όσους μας ψήφισαν αλλά και σ’ εκείνους που δεν μας ψήφισαν την πρώτη Κυριακή και ζητάμε να κρίνουν και ν’ αξιολογήσουν πρόσωπα, διαδρομές, ιδέες και προγράμματα. Την πρώτη Κυριακή έγινε το πρώτο βήμα. Αυτή την Κυριακή η μεγάλη πλειοψηφία που διαμορφώνεται γύρω απ’ την παράταξη μας θα είναι ο μεγάλος νικητής των εκλογών».

Παπακωνσταντίνου: «Δυνατή και πάλι η οικολογική φωνή στο Περιφερειακό Συμβούλιο»

Σε δήλωσή του ο Κώστας Παπακωνσταντίνου αναφέρει: «Ευχαριστούμε από καρδιάς τους πολίτες της Δυτικής Ελλάδας που στήριξαν την πολιτική οικολογία σε ολόκληρη την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Τους διαβεβαιώνουμε ότι η γενναία και ταυτόχρονα νηφάλια επιλογή τους θα πιάσει τόπο. Επιδιώκαμε την εκλογή περισσότερων Συμβούλων για να ενισχύσουμε την αποτελεσματικότητά μας. Ωστόσο, με δεδομένες τις αντίξοες συνθήκες, νιώθουμε περήφανοι που κερδίσαμε την εμπιστοσύνη αρκετών χιλιάδων πολιτών.

Θα επιμένουμε να εντάσσουμε στην πολιτική εκείνα που στηρίζουν την ζωή και οι άλλοι αγνοούν. Χρόνος για χάσιμο δεν υπάρχει. Η φωνή της οικολογίας θα συνεχίσει να ακούγεται δυνατά μέσα και έξω από το Περιφερειακό Συμβούλιο».


Διαβάστε περισσότερα:
·
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr