background img
banner
banner

Συγκροτούν δυνάμεις, χαράσσουν στρατηγικές…

ΓΟΥΤΟΣ ΚΑΙ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΑΖΗΤΟΥΝ ΝΕΟΥΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ – ΣΥΣΚΕΨΕΙΣ ΣΤΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ ΤΩΝ ΔΥΟ «ΜΟΝΟΜΑΧΩΝ» ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

Η επόμενη μέρα των δημοτικών εκλογών για τον δήμο Αιγιαλείας βρήκε τα επιτελεία των δύο προκριθέντων στο δεύτερο γύρο, δημοτικών συνδυασμών να κάνουν αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος και να χαράσσουν στρατηγικές. Οι πανηγυρισμοί κόπασαν με το πρώτο φως της ημέρας, οι φωνές χαμήλωσαν και ξεκίνησε η ανασυγκρότηση δυνάμεων. Υπολείπονται άλλωστε πέντε ημέρες μέχρι το «μπραντ ντε φερ» Χρήστου Γούτου και Δημήτρη Καλογερόπουλου, με τους δύο «μονομάχους» να αναζητούν τρόπους ώστε να πάνε πιο ενισχυμένοι στη… μάχη της δεύτερης Κυριακής.

Το απόγευμα της Δευτέρας 27 Μαΐου έγιναν γνωστά και επίσημα τα συγκεντρωτικά αποτελέσματα για όλα τα εκλογικά τμήματα του δήμου Αιγιαλείας. Σε εγγεγραμμένους 52.328, ψήφισαν 31.959, με την συμμετοχή να ανέρχεται στο 61,07%. Καταμετρήθηκαν 1.179 άκυρα και 365 λευκά. Έγκυρα 30.415 ψηφοδέλτια. Έλαβαν:

  • «Αιγιάλεια Αύριο» Χρήστος Γούτος 10.177 ψήφους, 33,46%, 11 έδρες.
  • «Αιγιάλεια Τώρα» Δημήτρης Καλογερόπουλος 8.939 ψήφους, 29,39%, 10 έδρες.
  • «Ποιοτική Αιγιάλεια» Βασιλική Ψυχράμη 6.025 ψήφους, 19,81%, 7 έδρες.
  • «Μαχητική Προοδευτική Συνεργασία της Αιγιάλειας» Τάκης Παπακωνσταντινόπουλος 2.922 ψήφους, 9,61%, 3 έδρες.
  • «Αιγιαλέων Πόλις» Γρηγόρης Τριανταφυλλόπουλος, 1.214 ψήφους, 3,99%, 1 έδρα.
  • «Λαϊκή Συσπείρωση Αιγιάλειας» Αγγελική Κουρή, 1.138 ψήφους, 3,74%, 1 έδρα.

Κάπως έτσι, η μία έδρα που δεν είχε… κατασταλάξει μέχρι τη νύχτα της Δευτέρας, κατακυρώνεται στην «Ποιοτική Αιγιάλεια» της κ. Ψυχράμη, η οποία έχει έναν σεβαστό ρόλο στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο. Οι δε 6.025 ψήφοι που έλαβε, μαζί βέβαια και με τις 5.200 περίπου των υπολοίπων τριών συνδυασμών και η ροή τους προς τους δύο διεκδικητές, αναμένεται να διαμορφώσουν το αποτέλεσμα της προσεχούς Κυριακής και να… αναδείξουν το νέο δήμαρχο Αιγιαλείας.

Θα προσπαθήσουν να ανατρέψουν το κλίμα αποχής

Σημαντικό και καθοριστικό ρόλο αναμένεται και πάλι να διαδραματίσει η αποχή, με τους δύο υποψηφίους δημάρχους να προσανατολίζονται στο να ζητήσουν από όλους τους Αιγιαλείς να συμμετάσχουν αυτή τη φορά, καθώς όλοι προβληματίζονται με την αποχή του πρώτου γύρου που έφτασε στο 39%, ποσοστό μεγαλύτερο κατά πολύ και από το 33,46% του πρώτου Χρήστου Γούτου! Θα επιδιώξουν έτσι να αναζωπυρώσουν το ενδιαφέρον, στρεφόμενοι κυρίως προς τους νέους.

Το βράδυ της Κυριακής 26 Μαΐου, οι επικεφαλής και των δύο παρατάξεων συγκάλεσαν τους υποψηφίους τους και είχαν συνεργασία σχετικά με το πώς θα κινηθούν τα επόμενα εικοσιτετράωρα έτσι ώστε να προσεγγίσουν όσο το δυνατόν περισσότερους ψηφοφόρους.

Αργεί η σταυροδοσία

Εν τω μεταξύ, μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστά τα αποτελέσματα της σταυροδοσίας. Η καταμέτρηση συνεχίζεται στο Πρωτοδικείο με την αγωνία των υποψηφίων να κορυφώνεται. Ο μεγάλος αριθμός υποψηφίων στα… πολλά ψηφοδέλτια δεν επιτρέπει γρήγορη έκδοση των αποτελεσμάτων. Τα πρώτα στοιχεία πάντως θέλουν κάποιους να προηγούνται αλλά τα αποτελέσματα δεν είναι επίσημα, άρα και μη ανακοινώσιμα.


Διαβάστε περισσότερα:
·
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr