background img
banner
banner

Ανάστατοι οι εργαζόμενοι στον δήμο

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΠΟΥ ΔΙΝΕΙ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΧΩΡΗΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΣΕ ΙΔΙΩΤΕΣ

Ανάστατοι είναι οι εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση και σε τοπικό επίπεδο, από το αναπτυξιακό νομοσχέδιο που μεταξύ άλλων επιτρέπει στους δήμους την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών Καθαριότητας, Ηλεκτροφωτισμού και Πρασίνου. Μάλιστα, οι εργαζόμενοι ειδικά των εν λόγω υπηρεσιών έχουν ήδη ενημερωθεί ενώ προσανατολίζονται σε συμμετοχή στην κινητοποίηση που έχει εξαγγείλει η ΠΟΕ-ΟΤΑ για μεθαύριο Πέμπτη 24 Οκτωβρίου.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης έχει αποφασίσει την κλιμάκωση των κινητοποιήσεών της, δίνοντας συνέχεια στις κινητοποιήσεις του Σαββατοκύριακου. Η βούληση των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση για συνέχιση των αγωνιστικών κινητοποιήσεων εκφράστηκε καθολικά στη Σύσκεψη των Μελών των Διοικητικών Συμβουλίων των Συλλόγων-Μελών της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 19 Οκτωβρίου. Έγινε αντιληπτό απ’ όλους, πώς αν ψηφιστεί το άρθρο 179 του «Αναπτυξιακού Νομοσχεδίου» τότε απειλείται ο Δημόσιος και Κοινωνικός χαρακτήρας των υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αλλά και χιλιάδες θέσεις εργασίας. Θα υπάρξει επίσης οικονομική επιβάρυνση των Δημοτών μέσω της αύξησης των Δημοτικών Τελών.

Συμμετοχή στην μεθαυριανή 24ωρη απεργία

΄΄Αντιδρούμε στην εκχώρηση των υπηρεσιών Καθαριότητας, Πρασίνου και Ηλεκτροφωτισμού των Δήμων στα ιδιωτικά-επιχειρηματικά συμφέροντα που προωθεί η κυβέρνηση με το «Αναπτυξιακό Νομοσχέδιο»΄΄, επισήμανε στo “protionline.gr” ο πρόεδρος του Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων Δήμου Αιγιαλείας Αλέξανδρος Βασιλακόπουλος ο οποίος χθες, μαζί με το υπόλοιπο Δ.Σ. προχώρησε σε ενημέρωση των εργαζομένων στις εν λόγω υπηρεσίες. ΄΄Οι εργαζόμενοι στις υπηρεσίες αυτές βρίσκονται ήδη σε κινητοποιήσεις, καθώς θίγονται άμεσα ενώ όλοι οι συνάδελφοι καλούνται στην 24ωρη απεργία της Πέμπτης. Το θέμα είναι πολύ σοβαρό΄΄, πρόσθεσε ο πρόεδρος των Δημοτικών Υπαλλήλων Δήμου Αιγιαλείας.

Παράλληλα, υπενθύμισε και το θέμα των βαρέων ενσήμων για το οποίο είχε δοθεί παράταση από την προηγούμενη κυβέρνηση η οποία ωστόσο εκπνέει στο τέλος του χρόνου και εκεί αναμένεται η… συνέχεια των προβλεπόμενων του νομοσχεδίου…

Τις ημέρες των κινητοποιήσεων τα γκαράζ όλων των δήμων πανελλαδικά θα είναι κλειστά και μετατρέπονται στο κέντρο ενημέρωσης του αγώνα των εργαζομένων για την απόσυρση του άρθρου 179 του «Αναπτυξιακού Νομοσχεδίου». Θα ενημερώνονται επίσης οι πολίτες για τις συνέπειες που θα έχει και για τους ίδιους η επιχειρούμενη εκχώρηση βασικών υπηρεσιών των Ο.Τ.Α. στα ιδιωτικά-επιχειρηματικά συμφέροντα.

Από την ΠΟΕ- ΟΤΑ καλούνται όλοι οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση να δηλώσουν δυναμικό «παρών» στις κινητοποιήσεις και να προασπίσουν τον Δημόσιο και Κοινωνικό χαρακτήρα των υπηρεσιών των Ο.Τ.Α. αντιδρώντας σθεναρά και αποφασιστικά στα σχέδια αυτών που τις επιβουλεύονται και θέλουν να τις χαρίσουν στους ιδιώτες.


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr