background img
banner
banner

Επαναλειτουργία μόνο με βιώσιμη γραμμή

ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΠΟΡΘΜΕΙΑΚΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ ΑΙΓΙΟΥ – ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Τι πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας και όχι μόνο, για την επαναλειτουργία της πορθμειακής γραμμής Αιγίου – Αγίου Νικολάου, προσπαθεί να ικανοποιήσει η δημοτική αρχή του Δημήτρη Καλογερόπουλου, ακολουθώντας τη δική της στρατηγική στο θέμα.

Μετά από αλλεπάλληλες επαφές του δημάρχου Δημήτρη Καλογερόπουλου με ενδιαφερόμενους επιχειρηματίες και πάντα σε συνεννόηση με τον δήμαρχο Δωρίδας Γιώργο Καπεντζώνη, το θέμα ήρθε την Τετάρτη στο δημοτικό συμβούλιο Αιγιάλειας, με σκοπό να δυναμώσει η φωνή της διεκδίκησης του αιτήματος, με έναν και μόνο στόχο, τη βιωσιμότητα του εγχειρήματος.
Τόσο ο δήμαρχος Αιγιάλειας όσο και ο εισηγητής του θέματος, πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Αιγιάλειας, Βασίλης Χριστόπουλος, αποκάλυψαν μετά από επίμονες ερωτήσεις της αντιπολίτευσης, την στρατηγική που ακολουθούν στο θέμα, που δεν είναι άλλη από το καταστεί η γραμμή άγονη, ώστε να μπορέσει να επιδοτηθεί κι έτσι να γίνει βιώσιμη.

“Μπορούσαμε να χρηματοδοτήσουμε την προσπάθεια μέσα από κάποιο Νομικό Πρόσωπο, αλλά αν γράφαμε ζημίες για τρία χρόνια θα κλείναμε. Δεν έχει σημασία ποιός θα πάρει το έργο, έχουν έρθει κάποιοι επιχειρηματίες στο γραφείο μου, το θέμα είναι να βρούμε τον σωστό τρόπο ώστε να είναι μακροπρόθεσμα βιώσιμη η γραμμή”, εξήγησε ο Δημήτρης Καλογερόπουλος.

Η άγονη γραμμή περνάει από τα Τροιζόνια

Προηγουμένως, ο Βασίλης Χριστόπουλος είχε αποκαλύψει μέσα από την εισήγησή του πως: “Καλούμε το Δημοτικό Συμβούλιο Αιγιαλείας να εκφραστεί θετικά για την επαναλειτουργία του πορθμείου Αιγίου – Αγ. Νικολάου & και Αιγίου – Τριζονιών Φωκίδας στηρίζοντας έτσι την πρωτοβουλία των επαγγελματιών, των αυτοδιοικητικών και των πολιτών.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας, αποφάσισε ομόφωνα, σε έκφραση θετικής γνώμης για την επαναλειτουργία του Πορθμείου Αγ. Νικολάου, Φωκίδας – Αιγίου, (ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 49/2019, ΑΔΑ: ΩΑΨ87ΛΗ-273) απόφαση ανάλογη θα αποφασίσει και το Δημοτικό Συμβούλιο Δωρίδος.

Αναγνωρίζοντας λοιπόν την σημασία και την αναγκαιότητα της εν λόγω γραμμής ότι είναι αδιαμφησβήτητη, καθώς πέραν από το προφανές όφελος στην εμπορική και οικονομική δραστηριότητα των Δήμων Αιγιάλειας και Δωρίδος επιλύει άμεσα και φλέγοντα προβλήματα της περιοχής ήτοι:

  • Την απρόσκοπτη επικοινωνία και επαφή των κατοίκων της νήσου Τριζόνια, του μοναδικού κατοικημένου νησιού του Κορινθιακού κόλπου, με την ηπειρωτική Ελλάδα
  • Την κάλυψη εκτάκτων ιατρικών αναγκών μέσω ΕΚΑΒ για την ίδια νήσο
  • Την κάλυψη της ανάγκης για την μεταφορά προϊόντων και αγαθών από και προς τους 2 Δήμους

Παράλληλα, διευκολύνεται ιδιαίτερα η διέλευση από την Πελοπόννησο στην Στερεά Ελλάδα και αντίστροφα, συμβάλλοντας τόσο στην ανάπτυξη των τοπικών εκατέρωθεν κοινωνιών όσο και στην διεύρυνση των δυνατοτήτων και επιλογών για άλλα μέρη της χώρας.

Αντιλαμβανόμενοι επίσης πλήρως της δυσκολία του εγχειρήματος και την ανάγκη βιωσιμότητας κυρίως κατά το αρχικό στάδιο λειτουργίας, δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας και προτιθέμεθα να πράξουμε ότι είναι εφικτό προκειμένου να υλοποιηθεί η επαναλειτουργία της γραμμής που έχει ανάγκη ο τόπος μας όπως και στο αίτημα ενώπιον του Υπουργείου Ναυτιλίας για την κήρυξη των εν λόγω γραμμών ως άγονων καθώς και σε όποιο άλλο δίκαιο και σύννομο ανάλογο αίτημα και πρωτοβουλία, δικό σας ή άλλων σχετικών φορέων, θα μας βρείτε σύσσωμους, ως Δημοτική αρχή και πολίτες, αρωγούς και παραστάτες.”


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr