background img
banner
banner

Ευχές για χρονιά με ασφάλεια και χωρίς συμβάντα… | ΦΩΤΟ

ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΤΗΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΑΙΓΙΟΥ

Ευχές για μία νέα χρονιά με τα καλύτερα αποτελέσματα και τις όσο το δυνατόν λιγότερες απώλειες για την κοινωνία, αλλά και για την υγεία και ασφάλεια των πυροσβεστών, περιελάμβανε η χθεσινή εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αιγίου, που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου «Τέλης». Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε γενικότερο κλίμα ικανοποίησης για την αποτελεσματικότητα της Υπηρεσίας, κάτι που επί του πρακτέου αποδεικνύεται από τα λιγοστά και άμεσα αντιμετωπίσιμα περιστατικά της περσινής αντιπυρικής περιόδου.

Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσαν ο Περιφερειάρχης Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Δυτικής Ελλάδος Αρχιπύραρχος Ευθύμιος Γεωργακόπουλος, ο δήμαρχος Αιγιαλείας Δημήτρης Καλογερόπουλος, οι διοικητές Αστυνομικού Τμήματος Αιγιαλείας και Γ΄ Λιμενικού Τμήματος Αιγίου Βασίλης Ροδόπουλος και Μιχάλης Κωστάκης αντίστοιχα, αξιωματικοί του Πυροσβεστικού Σώματος, πυροσβέστες και πολιτικό προσωπικό της Π.Υ. Αιγίου. Τρανή απόδειξη της ετοιμότητας των ανδρών της Υπηρεσίας ήταν η κινητοποίησή τους μόλις ειδοποιήθηκαν για κάποιο συμβάν την ώρα της εκδήλωσης που όμως αποδείχθηκε μη σοβαρό.

Την πίτα ευλόγησε ο Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας πατήρ Χρήστος Τσάκαλος συνεπικουρούμενος κι από άλλους ιερείς, ο οποίος απηύθυνε ευχές ώστε η νέα χρονιά να είναι σύμφωνα με την διδασκαλία της Εκκλησίας, να είναι ο καθένας δημιουργικός για το άτομό του και το σύνολο που υπηρετεί και διακονεί. Όπως είπε, ΄΄εύχομαι καλή και ευλογημένη χρονιά με λιγότερα έως καθόλου περιστατικά ή ατυχήματα που καλύπτει η υπηρεσία. Και αν και εφόσον συμβαίνουν και αυτά τότε να είναι όλα με την καλύτερη έκβαση. Ο Θεός να ενισχύει το έργο σας και να σας καλύπτει από κάθε ατύχημα και κακό΄΄.

Να πορευτούν με αγάπη και ομοψυχία για να βοηθήσουν την τοπική κοινωνία…

Ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αιγίου Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος προέτρεψε τους συνεργάτες του «να πορευτούμε και τη νέα χρονιά με αγάπη, ομοψυχία και τον κοινό στόχο να βοηθήσουμε την κοινωνία, να προστατεύσουμε τους πολίτες σε ό,τι χρειάζονται», όπως είπε. Απευθυνόμενος στον Περιφερειάρχη μίλησε για τη συνεργασία τους την προηγούμενη περίοδο χαρακτηρίζοντάς την «ορόσημο» καθώς δεν… συναντήθηκαν καθόλου στο Αίγιο αλλά ό,τι προέκυψε αντιμετωπίστηκε εν τη γενέσει του και δημιουργήθηκαν οι συνθήκες εκείνες που έφεραν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Εξέφρασε την ελπίδα να συνεχιστεί η ανάλογη ησυχία με την έλλειψη σοβαρών περιστατικών και την επόμενη περίοδο και όλα να κυλήσουν ομαλά.

Έκοψε ένα κομμάτι από την πίτα για την πολιτική και φυσική ηγεσία που όπως είπε τους στηρίζει και είναι δίπλα τους και ένα ακόμη για τις οικογένειες των ανθρώπων της Πυροσβεστικής που – όπως τόνισε – ΄΄μας στηρίζουν και έχουμε την ανοχή τους ειδικά τη θερινή περίοδο΄΄. Τέλος, ευχαρίστησε την Θεοδώρα Τσιρώνη για τη βασιλόπιτα και τους αδελφούς Μιχαλακόπουλου για τον χώρο.
Στη συνέχεια, ο κ. Γιαννόπουλος παρέδωσε τιμητική πλακέτα στον Περιφερειάρχη για την άριστη συνεργασία που είχαν, ο οποίος με την σειρά του, του χάρισε μία εικόνα για το τηλεφωνικό κέντρο της Υπηρεσίας ώστε να προστατεύει το προσωπικό.

Εγκώμια Περιφερειάρχη για το έργο της Π.Υ. Αιγίου

Ο Περιφερειάρχης θυμήθηκε ότι υπηρετούσε ως διοικητής στην Π.Υ. Αιγίου όταν συνέβη η μεγάλη φωτιά στα χειρουργεία του νοσοκομείου Αιγίου, θυμήθηκε πολλά συμβάντα λέγοντας πάντως πως σαν Περιφερειάρχη το Αίγιο δεν τον… απασχόλησε καθόλου, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: ΄΄Είναι η μόνη υπηρεσία στη Δυτική Ελλάδα που κατά τη διάρκεια της θητείας μου δεν ήρθα σε συμβάν. Αυτό τα λέει όλα. Δηλαδή έχει καλούς αξιωματικούς, καλούς πυροσβεστικούς υπαλλήλους και δεν πρέπει να ξεχνάμε το πολιτικό αλλά και το εποχικό προσωπικό γιατί κι αυτοί συμβάλλουν και υποστηρίζουν το επιχειρησιακό έργο. Υπάρχει μία υπηρεσία που μπορεί να ανταποκριθεί σε οποιοδήποτε περιστατικό και θέλω οι πολίτες να κοιμούνται ήσυχοι καθώς οι πυροσβέστες είναι έτοιμοι να φέρουν σε πέρας οποιαδήποτε αποστολή΄΄. Παρατήρησε δε πως φέτος υπήρξαν πολλές ελλείψεις με λίγα αυτοκίνητα με βλάβες, ενώ κάλεσε τον δήμαρχο να το δει εν όψει της νέας αντιπυρικής περιόδου, λέγοντας: ΄΄Θέλουμε τη βοήθεια της τοπικής κοινωνίας, έχουμε το έμψυχο δυναμικό, αν έχουμε και τα υλικά να είσαστε βέβαιοι ότι και τη νέα χρονιά θα φέρουμε τα καλύτερα αποτελέσματα΄΄.

Να ανεβάσουν ακόμη πιο ψηλά τον πήχη!

Από τους υπαλλήλους ζήτησε να γίνουν ακόμη καλύτεροι τη νέα αντιπυρική περίοδο, σημειώνοντας: ΄΄Ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο πρέπει να βάλουμε τον πήχη λίγο παραπάνω τη νέα χρονιά, γιατί υπάρχουν μεγάλες ανάγκες στην κοινωνία. Οι πολίτες σήμερα μετά την οικονομική κρίση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν ό,τι χάσουν μετά από οποιαδήποτε καταστροφή. Φέτος να είσαστε ακόμη πιο αποτελεσματικοί και αυτό επιτυγχάνεται μέσα από τη συνεχή εκπαίδευση για τα πλέον επικίνδυνα υλικά, τα υγρά και αέρια καύσιμα. Θα κάνουμε αυτές τις μέρες εκπαίδευση και θέλω τη συμβολή όλων λαμβάνοντας υπόψη ότι έχετε και την Ολυμπία Οδό και πρέπει να είμαστε σε ετοιμότητα δεδομένου ότι κυκλοφορούν βυτία και έχουμε και σε βιομηχανικές εγκαταστάσεις τέτοια υλικά΄΄.

Ο δήμαρχος, κατά τον χαιρετισμό του, είπε: ΄΄Από τις μικρές δυνάμεις που έχω θα είμαι συμπαραστάτης στην Πυροσβεστική που επιτελεί ένα φοβερά αποτελεσματικό έργο και θα συνεχιστεί η αγαστή συνεργασία που έχω με τον διοικητή και τον Περιφερειάρχη, έχοντας πάντα έναν κανόνα, ο καθένας να επιτελεί το καθήκον του με ακρίβεια και με αποτελεσματικότητα και με καθορισμό του ρόλου του και η αμοιβαία κατανόηση΄΄.

Βράβευση του εκδότη της «Π» για την ενημέρωση των πολιτών

Στη συνέχεια, ο κ. Γιαννόπουλος κάλεσε τον εκδότη και διευθυντή της εφημερίδας «Πρώτη της Αιγιάλειας» και του site «protionline.gr» Δημήτρη Παπαγιαννόπουλο, παραδίδοντάς του τιμητική πλακέτα για την προσφορά στην ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας. Του ευχήθηκε δε την καταγραφή μόνο θετικών ειδήσεων δίδοντάς του πλακέτα εκ μέρους όλης της υπηρεσίας για το ενδιαφέρον του και την προσφορά του. ΄΄Εύχομαι να συνεχιστεί το ενδιαφέρον, να έχεις καλές ειδήσεις και όχι γεγονότα από εμάς΄΄, σημείωσε χαριτολογώντας.

Από την πλευρά του, ο κ. Παπαγιαννόπουλος ευχαρίστησε θερμά τον διοικητή, επισημαίνοντας: ΄΄Στην «Πρώτη» ακούμε σειρήνα και τρέχουμε κατευθείαν, έχουμε την ίδια αγωνία με εσάς. 25 χρόνια η εφημερίδα έχει καταγράψει όλες τις μικρές και μεγάλες φωτιές, όλα τα περιστατικά. Θυμάμαι στις φωτιές του 2007 ότι είχαμε δώσει εαυτόν για να καλύψουμε όσο καλύτερα γίνεται το γεγονός, το 2019 ωστόσο σε αυτό τον τομέα ήταν πιο… ξεκούραστα αφού έλειψαν τα σοβαρά συμβάντα. Σας αξίζουν συγχαρητήρια και εύχομαι και φέτος να μην υπάρχουν περιστατικά που να κάνουν κακό στην περιοχή μας΄΄.

Το φλουρί της πίτας αντιστοιχούσε σε ένα δείπνο για τέσσερα άτομα σε εστιατόριο της περιοχής!


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr