background img
banner
banner

Αναμένουν κι άλλη δέσμη μέτρων οι επιχειρήσεις

΄΄ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΑΦΟΡΟΥΣΑΝ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΙΟΥ΄΄ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Ο ΑΡΙΣΤΟΣ ΤΗΛΙΓΑΔΗΣ

Με επιφυλακτικότητα άκουσαν οι επαγγελματίες της περιοχής τα μέτρα που ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών για την αντιμετώπιση των συνεπειών του κορωνοϊού. Τα μέτρα αυτά έχουν να κάνουν με τις επιχειρήσεις που έκλεισαν προσωρινά εξαιτίας του ιού και εκτιμήθηκαν σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, παρουσία των προέδρων των Επιμελητηρίων.

Το υπουργείο Οικονομικών αναλαμβάνει πρωτοβουλίες που εδράζονται πάνω σε τέσσερις πυλώνες.

1ος Πυλώνας: Πρωτοβουλίες ενημέρωσης των πολιτών.

2ος Πυλώνας: Πρωτοβουλίες ενίσχυσης του συστήματος δημόσιας υγείας.

3ος Πυλώνας: Πρωτοβουλίες, σε εθνικό επίπεδο, από κοινού με τα Υπουργεία Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, για την αντιμετώπιση των αρνητικών συνεπειών της εξάπλωσης του ιού στη μεγέθυνση των οικονομιών, στα δημόσια οικονομικά και στην πραγματική οικονομία. Βασικές κατευθύνσεις αυτών των πρωτοβουλιών θα είναι η τόνωση της ρευστότητας και η διαφύλαξη της απασχόλησης.

΄΄Αυτό που ανακοινώθηκε χθες είναι η πρώτη δέσμη μέτρων και αφορούν επιχειρήσεις που αναγκάστηκαν να κλείσουν εξαιτίας του ιού όπως είναι κινηματογράφοι κ.ά. Οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι θα ακολουθήσουν κι άλλα μέτρα ελάφρυνσης των επαγγελματιών που πλήγονται και αντιμετωπίζουν μειωμένους τζίρους εξαιτίας της κατάστασης κι αυτό πριν φτάσουμε χρονικά στις υποχρεώσεις που έχουμε απέναντι στο κράτος΄΄, ανέφερε στο protionline.gr ο α΄ αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας, επικεφαλής της Π.Α.Ε.Κ. Αρίστος Τηλιγάδης.

Τα μέτρα που ανακοινώθηκαν χθες Δευτέρα 9/3 είναι η αναστολή πληρωμής ΦΠΑ, πληρωτέου τέλος Μαρτίου, για 4 μήνες, σε κλάδους και περιοχές όπου διακόπτεται η οικονομική δραστηριότητα της επιχείρησης, με κρατική εντολή, για περισσότερες από 10 ημέρες.

Η αναστολή πληρωμής βεβαιωμένων οφειλών προς τις ΔΟΥ, καθώς επίσης και των δόσεων ρυθμίσεων τμηματικής καταβολής βεβαιωμένων οφειλών, πληρωτέων τέλος Μαρτίου, για 4 μήνες, αντίστοιχα σε κλάδους και περιοχές όπου διακόπτεται η οικονομική δραστηριότητα της επιχείρησης, με κρατική εντολή, για περισσότερες από 10 ημέρες.

Ο 4ος Πυλώνας αφορά πρωτοβουλίες, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ώστε να αναληφθούν, έγκαιρα, συντονισμένες ευρωπαϊκές δράσεις.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr