background img
banner
banner

Οι Αιγιαλείς προσαρμόζονται στα μέτρα

ΚΛΕΙΣΤΑ ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ ΚΑΙ ΤΑ ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ – ΕΙΣΑΚΟΥΣΤΗΚΕ Ο ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

Στη… νέα τάξη πραγμάτων που θέλει περιοριστικούς όρους στη λειτουργία των σούπερ μάρκετ, κατεβασμένα ρολά στα φαρμακεία και εξυπηρέτηση μέσω ραντεβού από υπηρεσίες αλλά και ιδιωτικά ιατρεία, προσπαθούν να προσαρμοστούν οι Αιγιαλείς, δείχνοντας στην πλειοψηφία τους ώριμη στάση σε ό,τι αφορά τον κορωνοϊό.

Σε όλα αυτά προστίθεται από αύριο το κλείσιμο των εμπορικών καταστημάτων, με την κυβέρνηση να εισακούει τελικά το σχετικό αίτημα ΕΣΕΕ, Ομοσπονδιών και Συλλόγων, μεταξύ των οποίων και ο Εμπορικός, Εισαγωγικός και Επιχειρηματικός Σύλλογος Αιγιαλείας.

Χθες, πρώτη μέρα εφαρμογής των ειδικών μέτρων σε σούπερ μάρκετ και υπηρεσίες, οι κάτοικοι της περιοχής έδειξαν να προσαρμόζονται γνωρίζοντας πως τα μέτρα αποσκοπούν στην διαφύλαξη της δημόσιας υγείας.

Έτσι, παρά το τσουχτερό κρύο, με υπομονή και κρατώντας τις απαραίτητες αποστάσεις, περίμεναν στην ουρά έξω από το σούπερ μάρκετ για να λάβουν χαρτί προτεραιότητας αλλά και στα φαρμακεία από τα οποία εξυπηρετούνταν κάτω από τα ρολά που… έπεσαν για να συνεχίσουν να λειτουργούν, όπως χαρακτηριστικά τονίστηκε από τον Φαρμακευτικό Σύλλογο.
Πλέον οι συναλλαγές περιορίζονται στα άκρως απαραίτητα ενώ οι καιρικές συνθήκες και η κάθετη πτώση της θερμοκρασίας ενίσχυσε την πρόθεση των Αιγιαλέων να παραμείνουν στα σπίτια τους, γεγονός που είχε χθες ως αποτέλεσμα, ειδικά τις βραδινές ώρες, να μην κυκλοφορεί… ψυχή.

Μένει… η ανάγκη λήψης μέτρων στήριξης  των επαγγελματιών

fbt

Το προεδρείο του Εμπορικού Συλλόγου Αιγιαλείας, μετά την ανακοίνωση περί κλεισίματος των εμπορικών καταστημάτων από αύριο Τετάρτη, έκανε λόγο για δικαίωση, απαντώντας έτσι και στις… βολές της μειοψηφίας του Συλλόγου. Εμμένει ωστόσο στην ανάγκη λήψης μέτρων στήριξης των επαγγελματιών που πλήττονται από την όλη κατάσταση.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε χθες ο Εμπορικός Σύλλογος επισημαίνει: ΄΄Μετά τις αλλεπάλληλες επαφές και τις ασταμάτητες πιεστικές προσπάθειες που κάναμε, σαν πρωτοβάθμιο όργανο ζητώντας καθολικό κλείσιμο και γενναία μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων μας και τη χθεσινή πολύωρη τηλεδιάσκεψη με τους Προέδρους Εμπορικών Συλλόγων απ’ όλη την Ελλάδα και το Προεδρείο της ΟΕΕΣΠ που ζητήσαμε ακριβώς τα ίδια, σήμερα σε τριτοβάθμιο πλέον βαθμό η ΕΣΕΕ ισχυροποίησε το αίτημά μας και υπήρξε άμεση ανταπόκριση από την κυβέρνηση.
Με κυβερνητική εντολή θα πραγματοποιηθεί καθολικό κλείσιμο των εμπορικών καταστημάτων από την Τετάρτη εκτός των σούπερ μάρκετ, είδη τροφίμων, φαρμακεία, χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, ότι συνδέεται με την τροφοδοσία της αγοράς, πρατήρια καυσίμων, συνεργεία αυτοκινήτων, περίπτερα, και κάποιες άλλες εξαιρέσεις΄΄.

Παράλληλα, αναφέρει: ΄΄Νιώθουμε δικαιωμένοι με το τόλμημα μας να ζητήσουμε καθολικό κλείσιμο τη στιγμή που κάποιοι προφανώς από άγνοια ή στείρα αντιπολίτευση θέλησαν να μας υπονομεύσουν κάνοντας λόγο για αδυναμία να πάρουμε αποφάσεις! Εμείς τις αποφάσεις τις έχουμε ήδη πάρει τις έχουμε μελετήσει, δουλεύουμε ανιδιοτελώς σχεδόν όλο το εικοσιτετράωρο, χωρίς να φοβόμαστε το όποιο κόστος.

Σαν μάχιμοι έμποροι με πραγματικά μαγαζιά και όχι σφραγίδες, είμαστε πάντα στην πρώτη γραμμή. Με στοχευμένες και γεμάτες ουσία παρεμβάσεις πιέζουμε και το πολιτικό αλλά και το συνδικαλιστικό σύστημα για το καλό των Εμπόρων της Αιγιάλειας. Τελικά η πρώτη δικαίωση για την υγεία ημών, των εργαζομένων μας, των πελατών μας και των οικογενειών μας ήρθε πριν λίγο με την κυβερνητική απόφαση για κλείσιμο των καταστημάτων! Η οριστική και τελική δικαίωση θα έρθει με την ανακοίνωση των μέτρων στήριξης από την κυβέρνηση.
Γιατί μετά το αγαθό της υγείας μας, έρχεται η επιβίωση και η αξιοπρέπειά μας! Είμαστε σε εγρήγορση και αναμονή των κυβερνητικών μέτρων…΄΄.

Είχε προηγηθεί ανακοίνωση από παράταξη “Ενωτική Κίνηση Εμπόρων” που κατηγορούσε την «διοικούσα επιτροπή του κ. Λάμπη Παπαδόπουλου», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, ότι παίρνει αποφάσεις ερήμην της μειοψηφίας του Δ.Σ. του Εμπορικού, Εισαγωγικού και Επιχειρηματικού Συλλόγου Αιγιαλείας.

Ποια καταστήματα μένουν ανοιχτά

Οι επόμενες μέρες είναι οι πιο σημαντικές με τα μέτρα να αυστηροποιούνται συνεχώς, με τα καταστήματα να κλείνουν με απόφαση του νέου υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά.
Ανοικτά παραμένουν εκτός από τα σουπερ μάρκετ και τα φαρμακεία τα εξής: Μανάβικα, φούρνοι, μίνι μάρκετ, μπακάλικα, βενζινάδικα, περίπτερα, delivery, τράπεζες, courier, συνεργεία αυτοκινήτων, pet shop, καταστήματα οπτικών ειδών και καταστήματα κινητής τηλεφωνίας.

Υπό… παρακολούθηση επιχειρήσεις από την ΕΛ.ΑΣ.

Εντωμεταξύ συνεχίζονται οι έλεγχοι για τη διαπίστωση παραβίασης των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού. Συνολικά από την Πέμπτη 12 Μαρτίου έχουν βεβαιωθεί 122 παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 127 άτομα σε όλη την επικράτεια.

Οι συλλήψεις που αφορούν στη Δυτική Ελλάδα, ως χθες Δευτέρα ανέρχονται σε 25 και αφορούν περιπτώσεις επαγγελματιών που δεν συμμορφώθηκαν στο κλείσιμο.
Συγκεκριμένα, οι συλληφθέντες κατελήφθησαν να λειτουργούν χώρους (κομμωτήρια, καφετέριες, καφενεία, εστιατόρια, ταβέρνες, ψητοπωλεία, αρτοποιεία, ζαχαροπλαστεία κ.λπ.) για τους οποίους ισχύει το μέτρο της προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας.

Όπως τονίζεται από την Αστυνομία, ΄΄οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση με σκοπό τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας΄΄.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr