background img
banner
banner

Πρώτη ηλεκτρονική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου εξαιτίας του κορωνοϊού

Δια περιφοράς πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή (13/3) το μεσημέρι η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιάλειας αφού ο κορωνοϊός δεν άφηνε και πολλά περιθώρια για συναντήσεις δια ζώσης.

Έτσι μετά από πρόσκληση του προέδρου το Δ.Σ. Γιώργου Ντίνου έγινε συνεδρίαση με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (e-mail) στην οποία συμμετείχαν 27 μέλη του Συμβουλίου από τα 33 που είχαν προσκληθεί.

Από την δια περιφοράς συνεδρίαση απουσίαζε ο δήμαρχος Αιγιάλειας αφού ο τρόπος που επιλέχτηκε είχε κατεπείγοντα χαρακτήρα λόγω της κατάστασης και δεν σήκωνε και πολύ κουβέντα, ήταν δηλαδή ψηφίζω δεν ψηφίζω.

Οι αποφάσεις που πέρασαν κατά πλειοψηφία, αφορούσαν την έγκριση αναμόρφωσης του προϋπολογισμού για να ενισχυθούν κωδικοί για την λειτουργική ανάγκη των σχολείων της Αιγιάλειας αλλά και της εύρυθμης λειτουργίας του Δήμου.

Είναι η πρώτη φορά που γίνεται με αυτό τον τρόπο η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου αν και ο “Καλλικράτης”, το νομοσχέδιο για τις συνενώσεις των δήμων, το προέβλεπε από το 2010.

Με τον ίδιο τρόπο αναμένεται να γίνει και η τακτική συνεδρίαση την ερχόμενη Δευτέρα με τον Γιώργο Ντίνο να σημειώνει στο protionline.gr ότι η Αιγιάλεια είναι ο πρώτος δήμος στην Ελλάδα που εφάρμοσε την ηλεκτρονική συνεδρίαση.


Διαβάστε περισσότερα:
· · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΣΤΙΓΜΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr