background img
banner
banner

Κραυγή… αγωνίας για εστίαση – αναψυχή | ΦΩΤΟ

ΣΕ ΤΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ Η ΣΥΜΒΟΛΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ «ΑΔΕΙΕΣ ΚΑΡΕΚΛΕΣ»

«Σάρκα και οστά» και στην Αιγιάλεια πήρε η πρωτότυπη συμβολική κίνηση (άδειες καρέκλες–empty chairs) που αποτέλεσε μία έξυπνη πανευρωπαϊκή διαμαρτυρία για τους τομείς εστίασης και αναψυχής που… ψυχορραγούν λόγω των μέτρων ενάντια στη διασπορά του κορωνοϊού. Με το σλόγκαν «η εστίαση απαιτεί δεν επαιτεί» περισσότεροι από τριάντα σύλλογοι σε όλη την Ελλάδα, ζήτησαν χθες να βρεθούν λύσεις για την εστίαση και τον τουρισμό. Άδεις καρέκλες στήθηκαν στα Υψηλά Αλώνια, την παραλία Αβύθου αλλά και στην πλατεία Συλιβαινιωτίκων…

Η δράση ξεκίνησε στην πλατεία Υψηλών Αλωνίων στις 5.30 το απόγευμα και διήρκεσε ως τις 8.00 το βράδυ ενώ προβλήθηκε και σε ρεπορτάζ της κρατικής τηλεόρασης με επαγγελματίες από τον χώρο εστίασης και αναψυχής να εκφράζουν τον έντονο προβληματισμό τους σε κλίμα συσπείρωσης και κοινής αγωνίας, ενώ ανάμεσά τους ήταν και εργαζόμενοι στον κλάδο.

Εικόνα θλίψης και προβληματισμού στα Υψηλά Αλώνια

Θλίψη σκορπούσε η εικόνα των άδειων καθισμάτων που είχαν τοποθετηθεί στην πλατεία, πάνω στις οποίες υπήρχε η ένδειξη «160.000 επαγγελματίες», «καφέ μπαρ», «προμηθευτής» και άλλων πληττόμενων από τη μη λειτουργία των καταστημάτων εστίασης – αναψυχής.

Περισσότερα από τριάντα άτομα στην πλατεία Συλιβαινιωτίκων

Ανάλογη δράση πραγματοποιήθηκε και στην πλατεία Συλιβαινιωτίκων συγκεντρώνοντας εκεί την συντριπτική πλειοψηφία των επαγγελματιών αλλά και εργαζόμενων στον κλάδο από Ακράτα, Αιγείρα και Συλιβαινιώτικα, με πρωτοβουλία του Συλλόγου Εμπορικής και Τουριστικής Ανάπτυξης Ανατολικής Αιγιάλειας. Μάλιστα, ο αριθμός των συμμετεχόντων ξεπέρασε τους τριάντα. ΄΄Το πρόβλημα είναι τεράστιο, είμαστε μία τουριστική περιοχή και δηλώσαμε «παρών» στην κινητοποίηση΄΄, είπε στο protionline.gr ο πρόεδρος του Συλλόγου Γιώργος Σακελλαρόπουλος. Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι στις δεκάδες άδειες καρέκλες που παρατάχθηκαν υπήρχε αναγραφή των ονομάτων των κομμάτων που είναι στη Βουλή…

Άδειες καρέκλες με πρωτοβουλία του Εμπορικού Συλλόγου στην Άκολη

Την ίδια στιγμή, ο Εμπορικός Εισαγωγικός και Επιχειρηματικός Σύλλογος Αιγιαλείας συμμετείχε στη συμβολική αυτή κίνηση, στην περιοχή της Άκολης, όπου οι ιδιοκτήτες έδειξαν τις άδειες καρέκλες των καταστημάτων τους! Τη δράση διοργάνωσε η Γεν. Γραμματέας του Συλλόγου, Νικολέτα Χανδόλια, ενώ συμμετείχαν, ο ιδιοκτήτης καφέ/εστιατορίου Χρήστος Χριστόπουλος, ο ιδιοκτήτης καφέ/ζαχαροπλαστείου» Χρήστος Σπυρόπουλος, το μέλος και ταμίας του περιβαλλοντικού και εκπολιτιστικού συλλόγου Αλυκής Παναγιώτης Γεωργακόπουλος και φυσικά όλο το προεδρείο του Εμπορικού, όπου με την συμβολική αυτή κίνηση «empty chairs» (άδειες καρέκλες) έδειξε τη δυσμενή θέση στην οποία έχει περιέλθει ο κλάδος της εστίασης, βάζοντας λουκέτο για περισσότερο από δυόμισι μήνες!

Όπως τόνισε ο πρόεδρος του Συλλόγου Λάμπης Παπαδόπουλος, ΄΄σαν Σύλλογος έχουμε εγγεγραμμένα μέλη μας και πάρα πολλά καταστήματα εστίασης τα οποία ανήκουν στους πλέον πληττόμενους κλάδους εξαιτίας της πανδημίας! Το γεγονός μάλιστα πως θα ανοίξουν υπό προϋποθέσεις δημιουργούν δυσοίωνες προοπτικές και συνθήκες αβεβαιότητας και ανασφάλειας.!! Για αυτόν ακριβώς τον λόγο και μετά από πρόταση μου και με βάση το καταστατικό μας, πρότεινα να αναλάβει και χρέη υπεύθυνου άμισθου συμβούλου για τα καταστήματα μέλη μας- Εστίασης και Αναψυχής- η Γ. Γραμματέας μας Νικολέτα Χανδόλια.


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr