background img
banner
banner

«Ναι» στο κολύμπι και ερασιτεχνικό ψάρεμα

ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ Γ΄ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΑΙΓΙΟΥ

Στο πλαίσιο της άρσης των μέτρων του περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού CΟVID-19 από το Γ΄ Λιμενικό Τμήμα Αιγίου έγινε γνωστό ότι επιτρέπονται θαλάσσιες δραστηριότητες όπως η λήψη θαλάσσιου λουτρού σε μη οργανωμένες παραλίες, η χρήση μη μηχανοκίνητων ιδιωτικών θαλάσσιων μέσων αναψυχής και η παράκτια ερασιτεχνική αλιεία συμμορφούμενοι με την τήρηση της προβλεπόμενης απόστασης και τις οδηγίες του Ε.Ο.Δ.Υ.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με την Αριθμ. Δ1α/ΓΠ.οικ. 27823 Απόφαση (ΦΕΚ 1651Β’/03-05- 2020) παρατείνεται έως 18/05/2020 και ώρα 06:00 η απαγόρευση απόπλου και κατάπλου ιδιωτικών πλοίων αναψυχής και επαγγελματικών τουριστικών πλοίων στην ελληνική Επικράτεια, προς περιορισμό της διάδοσης του κορωνοϊού CΟVID-19. Επίσης, για το ανωτέρω χρονικό διάστημα παρατείνεται α) το μέτρο προσωρινού περιορισμού συνδέσεων με τα νησιά σύμφωνα με την Αριθμ. Δ1α/ΓΠ.οικ. 27820 Απόφαση (ΦΕΚ1649Β’/03-05-2020) προς περιορισμό της διάδοσης του κορωνοϊού CΟVID-19 και β) το μέτρο προσωρινού περιορισμού κατάπλου ιδιωτικών πλοίων (σκαφών) αναψυχής προερχόμενων από το εξωτερικό προς περιορισμό της διάδοσης του κορωνοϊού CΟVID-19 σύμφωνα με την Αριθμ. Δ1α/ΓΠ.οικ. 27822 Απόφαση (ΦΕΚ 1650Β’/03-05-2020).

Τι ισχύει για τα μικρά σκάφη

Tο απόγευμα της Δευτέρας 4/5 ωστόσο, όπως έκανε γνωστό στo protionline.gr ο διοικητής του Γ΄ Λιμενικού Τμήματος Αιγίου Μιχάλης Κωστάκης΄ διευκρινίστηκε πως με προσθήκη στην σχετική ΚΥΑ, από την απαγόρευση εξαιρείται ο κατάπλους μικρών σκαφών μήκους έως 7 μέτρων, στα οποία επιτρέπεται να αποπλεύσουν με σκοπό την ερασιτεχνική αλιεία ή την κολύμβηση των επιβατών τους σε ανοιχτή θάλασσα, με τις εξής προϋποθέσεις: α) της μη προσέγγισης σε νησί της ίδιας ή άλλης περιφέρειας του απόλπου, β) της μη παραμονής κατά τη διάρκεια της νύχτας και γ) της τήρησης της ελάχιστης απόστασης των 2 μέτρων μεταξύ των επιβαινόντων σε αυτά΄΄.

Σημειώνεται τέλος ότι σε περίπτωση μη συμμόρφωσης με τα ανωτέρω, οι λιμενικές αρχές θα προβαίνουν στην επιβολή των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων χωρίς να θίγονται τυχόν προβλεπόμενες ποινικές κυρώσεις.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr