background img
banner
banner

Αρχαιρεσίες στις 19 Ιουλίου και διακήρυξη

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

Μετά την έγκριση από το Δικαστήριο του καταστατικού της «Ανεξάρτητης Κίνησης Ανατολικής Αιγιάλειας», το προσωρινό Διοικητικό Συμβούλιο της Κίνησης προκήρυξε αρχαιρεσίες, για την εκλογή τακτικού Διοικητικού Συμβουλίου που θα γίνουν στις 19 Ιουλίου.

Μάλιστα, η Ανεξάρτητη Κίνηση έδωσε στη δημοσιότητα την ιδρυτική της διακήρυξη κάνοντας γνωστούς τους λόγους που επιμένει στη δημιουργία ανεξάρτητου δήμου Ανατολικής Αιγιάλειας.
Συγκεκριμένα, τονίζει πως ΄΄10 χρόνια τώρα αποδείχτηκε, ότι η επιλογή της δημιουργίας των Καλλικρατικών Δήμων, ειδικά στην ελληνική επαρχία, ήταν, είναι και θα είναι καταστροφική για τις αγροτικές και ημιαστικές περιοχές που πλαισιώνουν το διοικητικό κέντρο του Δήμου. Ειδικότερα στην περίπτωσή μας, τα συσσωρευμένα διαχρονικά προβλήματα της πόλης του Αιγίου, αποτελούν ένα επιπλέον βαρίδι, που τραβάει και μας, τους κατοίκους της Ανατολικής Αιγιαλείας στον πάτο.

Πρέπει να γλυτώσουμε, όσο είναι καιρός. Γιατί 10 χρόνια τώρα, κανένα πρόβλημα των περιοχών μας δεν έλυσε ο ενιαίος Δήμος Αιγιαλείας. Αντίθετα, όλα τα υπάρχοντα οξύνθηκαν και προστέθηκαν και νέα που έβλαψαν και βλάπτουν την υγεία και την οικονομία μας (διαχείριση στερεών αποβλήτων, αυξήσεις τελών κ.ά.), που αν δεν υπήρχε η συνένωση, δεν θα τα είχαμε αντιμετωπίσει. Γιατί 10 χρόνια τώρα αποδείχτηκε ότι το πολιτικό και γραφειοκρατικό προσωπικό της πόλης του Αιγίου, που εκ των πραγμάτων ηγείται στον ενιαίο Δήμο, είναι εγγενώς ανίκανο να διαχειριστεί μεγάλες μονάδες΄΄.

Ζητούν ανεξάρτητο δήμο Ανατολικής  Αιγιάλειας… εδώ και τώρα

Αναφέρει ακόμη πως ΄΄το μοντέλο της συνένωσης στην Αιγιάλεια απέτυχε, όπως το είχαμε προβλέψει από το 2010΄΄ και ζητά ΄΄ανεξαρτητοποίηση τώρα, για να πάρουμε τις τύχες των περιοχών μας στα χέρια μας΄΄.

Συνεχίζει δε ως εξής: ΄΄1. Γιατί έχουμε τις δυνάμεις να δημιουργήσουμε έναν ανεξάρτητο Δήμο, ακμάζοντα, οικείο, κοντά στην καθημερινότητα του δημότη, που ξεκινώντας από τα εμβληματικά σημεία αναφοράς των περιοχών μας ( Ύδατα Στυγός – Οδοντωτός – Φαράγγι Βουραϊκού – Αρχαίο Θέατρο Αιγείρας – Λίμνη Τσιβλού – Σπήλαιο Βουραϊκού Ηρακλέους και τόσα άλλα) και αξιοποιώντας όλες τις δυνατότητες, θα εργαστεί για να καλυτερεύσει στην πράξη και όχι στα λόγια, την ζωή των δημοτών. 2. Γιατί έχουμε το ανθρώπινο δυναμικό, το πνευματικό και πολιτιστικό κεφάλαιο, να δώσουμε στους εαυτούς μας και στις κοινωνίες μας ποιότητα, να ξεφύγουμε από τη στασιμότητα, τη μιζέρια και την παρακμή, να αγωνιστούμε σαν ζωντανός οργανισμός για το μέλλον μας. Μας εμπνέουν οι μεγάλες μορφές των τόπων μας, ο Περεσιάδης, ο Παπαγιαννόπουλος, ο οικουμενικός Γιάννης Σπυρόπουλος και τόσοι άλλοι, παλιότεροι και σύγχρονοι. 3. Γιατί επιτέλους δικαιούμαστε κάτι καλύτερο, απ’ αυτό που ζούμε με αυτό το αυτοδιοικητικό μοντέλο΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ · ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr