background img
banner
banner

Ο μηχανισμός δούλεψε… ρολόι

ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΤΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ – ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΣΠΟΥΔΑΙΟ ΕΡΓΟ ΠΟΥ ΕΠΙΤΕΛΟΥΝ – ΜΕΓΑΛΟ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΑ

Ξεκίνησε τη Δευτέρα 1η Ιουνίου η λειτουργία των Βρεφονηπιακών Σταθμών του δήμου Αιγιαλείας, έπειτα από την περιπέτεια του κορωνοϊού και του εγκλεισμού. Κατά κοινή ομολογία το Νομικό Πρόσωπο του Δήμου Αιγιαλείας λειτούργησε άρτια και οργανωμένα, οι εργαζόμενες ήταν απόλυτα προετοιμασμένες, ενώ εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι και οι λιλιπούτειοι μαθητές τους έδειξαν να ξέρουν πολύ καλά πώς να φερθούν και να προστατεύονται υπό τον φόβο του ιού.

Σε ομαλά πλαίσια, οι δομές αυτές άνοιξαν πάλι τις πύλες τους, με την προσέλευση των παιδιών σε μέτρια επίπεδα και την οργάνωση των χώρων σε βάση απόλυτα εναρμονισμένη με τις οδηγίες σε ό,τι αφορά την λειτουργία του συστήματος και των νέων δεδομένων, υπό την καθοδήγηση του υπουργείου.

Το protionline.gr συνομίλησε με την διευθύντρια του Δ΄ Βρεφονηπιακού Σταθμού Αιγίου, Αναστασία Μακρή η οποία μετέφερε την εικόνα της πρώτης ημέρας έπειτα από την καραντίνα, τη λειτουργία του Σταθμού καθώς και την οργάνωση που υπήρξε έτσι ώστε όλα να γίνουν σωστά.

«Κι εμείς και οι γονείς λειτουργούμε ¨ιχνηλατικά¨»

Η κ. Μακρή τονίζει για την επανέναρξη: «Επαναλειτουργήσαμε σήμερα όλοι οι δημοτικοί, βρεφικοί νηπιακοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί. Ξεκινήσαμε με πολύ καλές προδιαγραφές και ακολουθήσαμε τις οδηγίες του εντύπου του αρμόδιου υπουργείου που μας είχε αποστείλει για τον τρόπο λειτουργίας μας. Όλοι οι σταθμοί θα λειτουργούν και τις πέντε εργάσιμες ημέρες κανονικά από σήμερα έως και τα τέλη του Ιουλίου. Αυτή την πρώτη βδομάδα το ωράριο περιορίστηκε εκ των πραγμάτων, για να δούμε ποια θα είναι η ανταπόκριση και πώς θα πάμε. Τα παιδάκια έχουν χωριστεί σε δύο τμήματα, για την δική τους προστασία πάνω από όλα και αυτό συμβαίνει σε όλους τους σταθμούς άρα και στον δικό μας. Σήμερα Δευτέρα, περιμέναμε 26 παιδιά και ήρθαν τα 14. Όλοι, γονείς και αρμόδιοι, έχουμε μπει στην διαδικασία να δούμε βήμα – βήμα πως πάνε τα πράγματα. Ακολουθούμε τις οδηγίες και συνεχίζουμε».

Τα παιδιά είναι ενημερωμένα από το σπίτι, για τις αποστάσεις μεταξύ τους

Η κ. Μακρή επισημαίνει: «Παρόλο που κάποια παιδάκια είχαν πολύ καιρό να ειδωθούν μεταξύ τους, δεν παρατηρήσαμε το φαινόμενο να θέλουν να κάνουν αγκαλιές μεταξύ τους ή να παίξουν ελευθέρα όπως άλλοτε. Σε αυτό συνέβαλαν πολύ οι γονείς που προετοίμαζαν τα μικρά τους από το σπίτι όλο αυτό το διάστημα, μα και εμείς με την καθοδήγηση που έγινε και με τον τρόπο που τοποθετήσαμε τα τραπεζάκια, πρακτικά. Το βοηθητικό προσωπικό καθαριότητας ενεργοποιήθηκε και συνέβαλε τα μέγιστα για την καλύτερη και πιο ασφαλή λειτουργία όλων των χώρων. Ας μην ξεχνάμε πως σε αυτές τις ηλικίες τα παιδάκια είναι σαφώς πιο εκδηλωτικά από άλλες μεγαλύτερες ηλικίες και αυτό βαραίνει ακόμα περισσότερο το έργο μας στην διατήρηση των αποστάσεων μεταξύ τους, αλλά μπορώ να πω με βεβαιότητα πως οι μαθητές έχουν ήδη κατανοήσει την ιδιαιτερότητα της κατάστασης υπό την καθοδήγηση των γονέων τους και συμπεριφέρονται αναλόγως και από μόνα τους. Ξέρουν».

«Συνεχίζουμε βάσει των οδηγιών του υπουργείου και υπάρχει καλή οργάνωση από εμάς»

Παράλληλα, η κ. Μακρή ανέφερε τα εξής: «Ο τρόπος λειτουργίας μας είναι αυτός που ισχύει σε όλους τους Σταθμούς. Μας βοηθάει πάρα πολύ το γεγονός ότι τα παιδάκια χωρίστηκαν σε τμήματα. Έχουμε το καλό πως υπάρχουν όλες οι ειδικότητες (βρεφονηπιοκόμοι, μαγείρισσα και βοηθητικό προσωπικό) και έχουν κατανεμηθεί από την προηγούμενη βδομάδα όλες οι αρμοδιότητες. Προσπαθούμε όσο γίνεται τα παιδιά να κρατούν τις αποστάσεις και να υπάρχει η πλήρη οργάνωση σε όλους τους τομείς έτσι ώστε όλα να πηγαίνουν σωστά. Το Νομικό Πρόσωπο μας βοηθά πολύ και είναι πάντα δίπλα μας. Ό,τι και αν ζητήσαμε τα πήραμε και η οργάνωση ήταν μεγάλη και σημαντική».

«Το μόνο μας… αγκάθι είναι ο χώρος»

«Το μεγαλύτερο πρόβλημα που έχουμε εμείς σαν σχολείο συγκεκριμένα, είναι ο χώρος. Πολλοί γονείς που πρωτοέρχονται, κοιτάζοντας την εξωτερική πλευρά του κτιρίου μας, τους αποτρέπει στο να μας προτιμήσουν. Το θεωρούν μικρό ή παλαιικού τύπου. Δυστυχώς αυτό συμβαίνει και έχουν καταγραφεί τέτοιες περιπτώσεις πολλές, γονέων που δεν έφεραν τα παιδιά τους εδώ λόγω του εξωτερικού χώρου και της εικόνας του. Γίνονται μεγάλες προσπάθειες ανεύρεσης νέου κτιρίου που να διαθέτει όλες τις προδιαγραφές που απαιτούνται για την ορθή και πληρέστερη λειτουργία, δεν μπορέσαμε όμως ως τώρα να βρούμε κάποιο κτίριο κατάλληλο στο Αίγιο», ανέφερε ακόμη η διευθύντρια του Δ΄ Δημοτικού Βρεφονηπιακού Σταθμού Αιγίου.

Ανδριόπουλος: Ανανεώθηκαν συμβάσεις προσωπικού, βοήθησε όλος ο μηχανισμός

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΝΠΔΔ του δήμου Αιγιάλειας, Παναγιώτης Ανδριόπουλος, διαβεβαιώνοντας την άψογη λειτουργία των βρεφονηπιακών σταθμών κατά την πρώτη ημέρα την επανεκκίνησή τους χθες, δηλώνει στο protionline.gr: «Η προσέλευση σε πρώτη φάση γίνεται με μισά – μισά παιδάκια, τα οποία θα φέρνει στο σχολείο ο ένας από τους δύο γονείς.

Ήμασταν και είμαστε απόλυτα προετοιμασμένοι από πλευράς οργάνωσης και υγειονομικών υλικών και σαφώς έγιναν όλα με κάθε νομιμότητα και συνέπεια. Σε αυτό βοήθησε όλος ο μηχανισμός και είμαι πολύ ικανοποιημένος από αυτό. Έχουμε προβλέψει και διοχετεύτηκαν στους σταθμούς, γάντια και μάσκες, αντισηπτικά προϊόντα και υλικά καθαρισμού σε αφθονία, καθώς και τα ειδικά θερμόμετρα αυτόματης μέτρησης για όσους μπουν και βγουν στους χώρους των σχολείων».

Σε ερώτηση του protionline.gr αν μπορεί να εκτιμηθεί ποια ήταν η προσέλευση κατά την επαναλειτουργία ο κ. Ανδριόπουλος διευκρινίζει: «Είναι μικρό το δείγμα ακόμα για να εκτιμήσουμε αυτή την στιγμή τον αριθμό προσέλευσης των παιδιών και να διαπιστωθεί ο μέσος όρος προσέλευσης, θα υπάρχει σαφής εικόνα στο τέλος της βδομάδας που διανύουμε.

Αυτό που θα πρέπει να σημειωθεί όμως, είναι πως ανανεώθηκαν συμβάσεις προσωπικού αυτές τις ημέρες, ξεκινούν εργασίες καλλωπισμού των εξωτερικών χώρων στα κτίρια και τα προϊόντα υγειονομικής κάλυψης και προστασίας στους εν λόγω χώρους βρίσκονται σε αφθονία. Είμαστε στις επάλξεις και φροντίζουμε κάθε μέρα να ενημερωνόμαστε για τις ελλείψεις ή τα προβλήματα, να δίνουμε λύσεις σε καθετί που προκύπτει».


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr