background img
banner
banner

Σχέδιο για 100.000 επισκέπτες το χρόνο

ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΤΟ ΕΜΒΛΗΜΑΤΙΚΟ ΕΡΓΟ ΣΤΟΝ ΠΑΛΙΟ ΣΤΑΘΜΟ ΤΟΥ ΑΙΓΙΟΥ – ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΡΟΤΑΘΕΙ ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΗΘΕΙ ΤΟ ΠΡΟΤΖΕΚΤ ΜΑΥΡΟΥΔΗ

Εντυπωσιασμένος δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας Φωκίων Ζαΐμης όταν προχθές επισκέφθηκε το Αίγιο και ενημερώθηκε για την υλοποίηση του πρότζεκτ που θέλει τη δημιουργία θεματικού πάρκου στον παλιό σταθμό του τρένου. Η ενημέρωση έγινε από τον Διαχειριστή του Πνευματικού Kέντρου Λεωνίδα Μαυρουδή, ο οποίος βρίσκεται σε αναζήτηση χρηματοδότησης για να προχωρήσει το μεγαλόπνοο σχέδιο.

Όπως ο ίδιος ανέφερε στo protionline.gr, ΄΄σκοπός μας ήταν να ενημερώσουμε τον αντιπεριφερειάρχη για το σχέδιο και να δούμε τι δυνατότητες υπάρχουν για χρηματοδότηση, είτε από πρόγραμμα που εκτελεί η Περιφέρεια είτε και από ιδιώτη΄΄. Μάλιστα, έκανε γνωστό το γεγονός ότι τον περασμένο Φεβρουάριο ξεπεράστηκαν όλα τα γραφειοκρατικά προβλήματα που είχαν ως κοινό παρονομαστή την έλλειψη νομοθεσίας που να προβλέπει τις δράσεις που περιλαμβάνει το έργο που έχει εκπονήσει. Συγκεκριμένα, στις 24 Φεβρουαρίου πέρασε στο ΦΕΚ η σχετική έγκριση, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για την υλοποίηση του πρότζεκτ. Μέγα ζητούμενο ωστόσο παΕΜΠΟΡραμένει η χρηματοδότηση.

Για την εκτέλεση του αρχικού σχεδίου χρειάζονται 1,2 εκατ. ευρώ ενώ για την υλοποίηση όλου του πρότζεκτ με τη δημιουργία των δύο μουσείων σε συνεργασία με τον δήμο και τη ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α., θα χρειαστούν 2,4 εκατ. ευρώ.

΄΄Πρόκειται για ένα εμβληματικό έργο που θα βγάλει το Αίγιο από την ανωνυμία και θα δώσει αναπτυξιακή προοπτική σε όλο το παραλιακό μέτωπο, η εικόνα του οποίου πλήττεται από τις παλαιές αποθήκες. Υπολογίζουμε σε 100.000 επισκέπτες ετησίως και διατηρούμε την ελπίδα ότι θα εκτελεστεί και θα δώσει υπεραξία στο Αίγιο και την παραλιακή του ζώνη΄΄, τόνισε ακόμη ο κ. Μαυρουδής.

Ο Εμπορικός Σύλλογος έχει «αγκαλιάσει» τη δράση

Να σημειωθεί ότι το πρότζεκτ έχει «αγκαλιάσει» ο Εμπορικός Σύλλογος, ο πρόεδρος του οποίου, Λάμπης Παπαδόπουλος, ήταν παρών και στην προχθεσινή παρουσίαση, τονίζοντας πως θα εκτός όλων των άλλων θα δημιουργήσει και θέσεις εργασίες, έσοδα για τον δήμο Αιγιαλείας αλλά και κοινωνική προσφορά για τους επισκέπτες!

΄΄Αφουγκραζόμαστε την αγορά και τις ανάγκες για ανέλιξη της επιχειρηματικότητας ιδιαίτερα τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε και χαιρετίζουμε τεκμηριωμένες προτάσεις που ως στόχο έχουν την αξιοποίηση και ανάδειξη του τόπου μας!΄΄, αναφέρεται σε ανακοίνωση του Συλλόγου που τονίζονται και τα εξής: ΄΄Ο Εμπορικός Σύλλογος Αιγιαλείας στηρίζει όλες τις υγιείς προσπάθειες επιχειρηματικότητας, ιδιωτικής, δημόσιας, κοινωνικής κ.λπ., που έχουν σαν στόχο την δημιουργία υπεραξίας και προσέλκυσης επισκεπτών στον δήμο μας!
Πάντα θα είναι αρωγός και πάντα θα πιέζει και θα αγωνίζεται ανιδιοτελώς προς αυτή την κατεύθυνση!΄΄.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr