background img
banner
banner

H Αιγιάλεια… φοράει την ‘‘προστασία’’ της για να κυκλοφορεί

ΕΝΘΑΡΡΥΝΤΙΚΗ Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΤΗΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΧΡΗΣΗ ΜΑΣΚΑΣ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ

Η υποχρεωτική χρήση της προστατευτικής μάσκας βρήκε τους Αιγιαλείς να δυσκολεύονται μεν… αλλά να προσαρμόζονται στο νέο επιβαλλόμενο μέτρο της κυβέρνησης για τη συνολική προστασία από τον κορωνοϊό. Πολλά καταστήματα, ΔΕΚΟ και σημεία λιανικής πώλησης προϊόντων, που έως τώρα δεν υποχρεούνταν στην χρήση της, ακολούθησαν τα νέα δεδομένα και αποδέχτηκαν το μέτρο με ποικίλα και διαφορετικά συναισθήματα.

Οι καταστηματάρχες και οι επιχειρηματίες της περιοχής, δείχνουν να έχουν κατανοήσει περισσότερο από όλους το νέο ¨καθεστώς¨ της μάσκας, καθώς για τους πιο πολλούς το μέτρο του υπουργείου Υγείας, ήδη εφαρμοζόταν. Χθες, πρώτη ημέρα της εφαρμογής του νόμου, αυτοί που έδειξαν ξεκάθαρα πως δεν προσαρμόζονται εύκολα, είναι ο κόσμος και όχι οι επαγγελματίες. Μάλιστα πολλοί, κάνουν λόγο για μια ¨επιβολή¨ μη χρηστική και ανούσια, καθώς δεν θεωρούν πως φορώντας μάσκα αυτομάτως, δεν κινδυνεύουν.

Το νέο νομοσχέδιο επιβάλλει την χρήση της σε πολλά καταστήματα και υπηρεσίες, που έως τώρα δεν ίσχυε. Φαίνεται όμως πως οι περισσότεροι πελάτες φορούν την μάσκα, όπως έδειξε η συνολική εικόνα της αγοράς χθες Τετάρτη στο κέντρο του Αιγίου, αλλά και αυτοί που δεν φορούν είναι θέμα χρόνου… να προσαρμοστούν, θέλοντας και μη. Ίσως οι υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν να μην προσφέρονται ιδιαίτερα για την χρήση της για προστασία, μα οι ευπαθείς ομάδες και οι άνθρωποι μιας μεγαλύτερης ηλικίας φαίνεται να την αποδέχονται πολύ πιο εύκολα από άλλες περιπτώσεις. Το protionline.gr συνομίλησε με τρεις επαγγελματίες του φυσικού χώρου της αγοράς, ρωτώντας τους τις πρώτες εντυπώσεις και την αντίδραση των Αιγιαλέων στις νέες ξεχωριστές συνθήκες.

Μπατάλης:«Ασφυκτιά» ο χώρος των τροφίμων

Πιο συγκεκριμένα, ο Τάκης Μπατάλης που διατηρεί ιχθυοπωλείο επί της οδού Ερμού, δηλώνει υπέρμαχος της άποψης πως η επιβολή της μάσκας είναι υπερβολική. Όσο για την πρώτη ημέρα επιβολής του μέτρου, αναφέρει: «Εμείς οι επαγγελματίες έχουμε ελέγχους πολύ συχνά και όλα τα σημεία του χώρου στο κατάστημά μου αποστειρώνονται τακτικά και με τις πλέον προβλεπόμενες προδιαγραφές, για την προστασία από τον κορωνοϊό. Αυτοί που πρωτίστως επιβάλλεται να φορούν μάσκα, είναι όχι εμείς οι επιχειρηματίες αλλά ο κόσμος. Εξάλλου η όποια διασπορά… από τον κόσμο γίνεται», αναφέρει χαρακτηριστικά και καταλήγει: «Ο σωστός επαγγελματίας θα πηγαίνει πάντα καλά, με ή δίχως πανδημία. Η κίνηση του κόσμου είναι σε πολύ καλά επίπεδα γενικά και η σημερινή πρώτη ημέρα με την ¨ιδιαιτερότητά¨ της, δεν έδειξε να επηρεάζει την πελατεία μου».

Μόλις το 5% των πολιτών πήγε στο Κ.Ε.Π. χωρίς μάσκα

Από την άλλη, ο υπάλληλος του Κ.Ε.Π. Αιγίου Χρήστος Καραμάνος, ερωτώμενος από τo protionline.gr για την συμπεριφορά του κόσμου χθες και για αν το αν τήρησε τις νέες κυβερνητικές εντολές, τονίζει: «Σήμερα πέρασε αρκετός κόσμος από το Κ.Ε.Π. για να εξυπηρετηθεί. Σε γενικές γραμμές ακολουθεί τις υγειονομικές διατάξεις περί της συνολικής προστασίας από την πανδημία. Εμείς, σαν υπάλληλοι καθώς και οι υπεύθυνοι, έχουμε προσαρμοστεί πλήρως με την χρήση της μάσκας. Ο κόσμος πάλι, για πρώτη ημέρα… καλά τα πήγε. Υπήρξαν μονάχα μεμονωμένες περιπτώσεις που δεν διέθεταν προστατευτική μάσκα» αναφέρει ο κ. Καραμάνος, καταλήγοντας: «Υπήρξε μόνο ένα 5% του κόσμου που δεν προσαρμόστηκε. Μέρα με την μέρα, πιστεύω πως θα κατανοήσει ο πελάτης την λειτουργία της και το γιατί πρέπει να την χρησιμοποιούμε όλοι» αναφέρει ο υπάλληλος των Κ.Ε.Π.

Πολυχρονοπούλου: ‘’Προσαρμόστηκε ο κόσμος στα κέντρα αισθητικής’’

Το νέο υποχρεωτικό μέτρο, ισχύει από χθες Τετάρτη και για το κοινό σε κέντρα αισθητικής. Η Νίκη Πολυχρονοπούλου, η οποία είναι η υπεύθυνη του “Raval” στην Κλ.Οικονόμου, αναφέρει στo protionline.gr για το θέμα: «Σε ένα κέντρο αισθητικής η χρήση της μάσκας και των γαντιών είναι καθημερινό φαινόμενο. Είναι δύσκολο να και μη χρηστικό να δουλεύεις με μάσκα, τόσες ώρες. Φέρνει πρόβλημα, όπως για παράδειγμα η δύσπνοια. Επίσης, ¨χάνεται¨ η αμεσότητα με τον πελάτη. Το χαμόγελο είναι απολύτως απαραίτητο. Ειδικά στην δουλειά μας». Να σημειωθεί ότι στον χώρο της παρέχονται υπηρεσίες που συσχετίζονται με την ομορφιά και την φροντίδα.

«Λίγο πριν την εμφάνιση του ιού, θεωρώ πως στην Αιγιάλεια υπήρχε ανοδική τάση, ανάπτυξη, νέες επιχειρήσεις. Αυτό που βιώνουμε όλοι με την πανδημία είναι κάτι πρωτόγνωρο. Έχει αντίκτυπο στην οικονομία και στις επιχειρήσεις. Πιστεύω πως υπάρχει οικονομική στενότητα σε όλους τους τομείς» αναφέρει χαρακτηριστικά η ιδιοκτήτρια του “Raval”, προσθέτει και καταλήγει: «Στον κλάδο μας το καλοκαίρι είναι μια καλή εποχή.

Όμως ο κορωνοϊός έφερε… φόβο και ανασφάλεια στον κόσμο. Υπάρχουν πελάτες που δεν έχουν προσαρμοστεί ακόμα με την υποχρεωτική χρήση της μάσκας.  Εμείς σαν κατάστημα, λειτουργούμε με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας».


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr