background img
banner
banner

ΓΙΩΡΓΟΣ ΡΟΤΣΚΑΣ: «Επιτυχία η συνεργασία μας με τον Παναθηναϊκό»

ΑΝΑΛΥΕΙ ΤΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΡΟΛΟ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΑΣΤΕΡΑ ΤΕΜΕΝΗΣ

Ο 24χρονος Γιώργος Ρότσκας ασχολείται αναλαμβάνοντας πολύπλευρους ρόλους στον Αστέρα Τέμενης. Έχει μεγαλώσει και μένει στα Σελιανίτικα είναι απόφοιτος ΤΕΦΑΑ ΑΘΗΝΩΝ με ειδικότητα το Ποδόσφαιρο και τελειόφοιτος Μεταπτυχιακού διπλώματος στα ΤΕΦΑΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ με κατεύθυνση τη Μεγιστοποίηση της Αθλητικής Απόδοσης. Παράλληλα περιμένει την αναγνώριση του διπλώματος UEFA B.

Εκτός από την ιδιότητα του ποδοσφαιριστή, το πτυχίο και οι γνώσεις που διαθέτει του επιτρέπει να είναι και γυμναστής στην ομάδα της Τέμενης, να εκπαιδεύει σε μικρές ηλικίες της Ακαδημίες, να έχει αναλάβει τις δημόσιες σχέσεις, σαν υπεύθυνος στο πρόγραμμα συνεργασίας με τον Παναθηναϊκό.

Εκτός από την ομάδα της Τέμενης με τις Ακαδημίες και την ανδρική ομάδα αποτελεί παράλληλα και στενό συνεργάτη του Μάκη Παρασκευόπουλου στο κομμάτι των εργομετρικών αξιολογήσεων σε πληθώρα ομάδων εντός και εκτός νομού Αχαΐας.

Γιώργος Ρότσκας: Πρέπει να μεταδίδουμε ποδοσφαιρική γνώση και παιδεία

Ο γυμναστής του Αστέρα Τέμενης, άνοιξε τα …χαρτιά του στo protionline.gr για τον ρόλο που έχει στον Αστέρα, τις δυσκολίες που συναντά κυρίως με τις μικρές ηλικίες των Ακαδημιών, την υπευθυνότητά του στη συνεργασία με τον Παναθηναϊκό:

Για την παράπλευρη απασχόληση σαν γυμναστής – ποδοσφαιριστής. Τι δυσκολίες μπορεί να περιέχει αυτός ο διπλός ρόλος σου;

Τα τελευταία 4 χρόνια στις ομάδες που βρίσκομαι, εκτός από τον ρόλο του ποδοσφαιριστή, έχω κι αυτόν του γυμναστή. Πρόκειται για δυο διαφορετικά κομμάτια, τα οποία και προσπαθώ να τα συνδυάζω με επιτυχία. Σημαντικό ρόσλο στον αρμονικό συνδυασμό τους, έρχεται να παίξει επίσης η άριστη συνεργασία και η σχέση που έχω, με τον προπονητή της ομάδας του Αστέρα, Αντώνη Μπάλα. σε ότι αφορά την έγκαιρη προετοιμασία στο απαραίτητο ασκησιολόγιο πριν έρθουν οι συμπαίκτες μου, ώστε να συμμετέχω κι εγώ κανονικά μαζί τους.

Έχεις αναλάβει τα τελευταία χρόνια τις μικρότερες ηλικίες στις Ακαδημίες, που έγκειται ο βαθμός δυσκολίας εκμάθησης;

Φέτος συμπληρώνω τρια έτση στην Ακαδημία του Αστέρα, ένα γεγονός που σίγουρα με γεμίζει χαρά. Ασχολούμαι με τα τμήματα Κ8, 10 και 12. Γενικά τα τμήματα υποδομών σε μια ομάδα, αποτελούν ένα μεγάλο κεφάλαιο, το οποίο χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή και διαχείριση από τους προπονητές.
Χρειάζεται πολύ υπομονή, όρεξη, γνώσεις, μα πάνω απ’ όλα, αγάπη γι’ αυτό που κάνουμε. Αυτές οι ηλικίες είναι πολύ σημαντικές, καθώς εκτός από τις βασικές ποδοσφαιρικές γνώσεις που πρέπει να περάσουμε στα παιδιά, πρέπει να τους προσφέρουμε την κατάλληλη παιδεία, η οποία θα τους ακολουθεί για παντα.

Στον δύσκολο ρόλο που σου έχει ανατεθεί σαν υπεύθυνος προγράμματος στην συνεργασία με τον Παναθηναϊκό, πόσο ευχαριστημένος μπορεί να αισθάνεσαι;

Η συνεργασία του Αστέρα με τον Παναθηναϊκό, αποτελεί μια μεγάλη επιτυχία για την ομάδα μας, η οποία πιστεύω ότι αυτό που μόνο οφείλει, είναι να έχει διαθέσιμα παιδιά. Αρκετές οι δυσκολίες με την πανδημία και οι προϋποθέσεις που έπρεπε να πληρούμε, ώστε να μπορέσουμε να μπούμε στο μεγαλύτερο δίκτυο σχολών ποδοσφαίρου στην Ελλάδα. Με τις κατάλληλες ενέργειες, το ενδιαφέρον και την βοήθεια της διοίκησης, τα καταφέραμε.

Προσωπικά με βοήθησαν οι γνωριμίες που είχα από την Σχολή, με συμφοιτητές και καθηγητές οι οποίοι με βοήθησαν να έρθω σε επαφή, υλοποιώντας τελικά αυτή τη συνεργασία.
Στόχος μου είναι προσφέρω όσο το δυνατόν περισσότερες εμπειρίες στα παιδιά της ομάδας και πιστεύω ότι μέσω αυτού του προγράμματος, θα γίνει πραγματικότητα. Αυτό που όμως με χαροποιεί ακόμα περισσότερο, είναι η ανταπόκριση των παιδιών και των γονέων, που μας στηρίζουν με μεγάλη χαρά και νέες εγγραφές αθλητών στην ομάδα μας.

Ποιο είναι το επόμενο ραντεβού με τις Ακαδημίες του Παναθηναϊκού και τι περιλαμβάνει το πρόγραμμα;

Στις αρχές Οκτωβρίου είναι προγραμματισμένο το επόμενο ραντεβού με τους σκάουτερς και προπονητές του Παναθηναϊκού.
Πιο συγκεκριμένα θα γίνει μια ποδοσφαιρική γιορτή, η οποία είναι ανοιχτή για όλα τα παιδιά της περιοχής, τα οποία θέλουν να γνωρίσουν ένα διαφορετικό τρόπο προπόνησης και λειτουργίας της ομάδας. θα περιλαμβάνει αξιολογήσεις και προπονήσεις από τους υπεύθυνους της ΠΑΕ Παναθηναϊκός και ομιλίες – ενημερώσεις προς τους γονείς.

Το πρόγραμμα προπονήσεων που ακολουθούμε περιέχει τις κατευθυντήριες οδηγίες από τον Παναθηναϊκό, ώστε να υπάρχει μια ομοιογένεια στην σωστή λειτουργία από τους μικρότερους αθλητές μέχρι αυτούς της πρώτης ομάδας. Οι δράσεις που θα ακολουθήσουν είναι πάρα πολλές, ξεκινώντας με την δημιουργία μικτών ομάδων από όλες τις σχολές του δικτύου Πανελλαδικά.
Αυτές θα προπονούνται και θα αξιολογούνται με σκοπό την ένταξη ορισμένων αθλητών στις Ακαδημίες της ΠΑΕ.

Ακόμα οι επισκέψεις από αντιπροσωπεία του Παναθηναϊκού, θα είναι πολύ συχνές, όπως και οι επισκέψεις της ομάδας μας στην Αθήνα, για να παρακολουθήσουμε δωρεάν τους εντός έδρας αγώνες της ανδρικής ομάδας και τις προπονήσεις τους, αν μας το επιτρέψουν οι συνθήκες. Παράλληλα θα έχουμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε τις δυνάμεις μας σε φιλικά παιχνίδια με τις Ακαδημίες της ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Πως βλέπεις για τη φετινή σεζόν την προετοιμασία και το αγωνιστικό επίπεδο του Αστέρα; Αν ήθελες κάτι να συμπληρώσεις στην ομάδα τι θα ήταν αυτό;

Φέτος θα είναι μια δύσκολη χρονιά. Προερχόμαστε όλοι από μια περίοδο μεγάλης αποχής, που σε συνδυασμό με τις εργασιακές υποχρεώσεις αρκετών συμπαικτών μου, δεν μας έχουν επιτρέψει να λειτουργήσουμε στο 100%.

Θετικό είναι το γεγονός της μεγάλης συμμετοχής αθλητών στις προπονήσεις, καθώς εκτός από τις προσθήκες της διοίκησης, αρκετά παιδιά από τα σπλάχνα της ομάδας προωθούνται και είναι δείγμα της σωστής δουλειάς που γίνεται τα τελευταία χρόνια στις Ακαδημίες του συλλόγου.

Αξίζει να αναφερθεί και ο άψογος αγωνιστικός χώρος που διαθέτουμε, όπως και τις πολλές ανακατασκευές στο βοηθητικό 7Χ7.

Εντός του μήνα θα ακολουθήσει και η τοποθέτηση προβολέων, δίνοντας έτσι περισσότερο διαθέσιμο χρόνο στην συμμετοχή όλων των αθλητών, από τις Ακαδημίες, αλλά και την ανδρική ομάδα.
Κλείνοντας να ευχηθώ σε όλες τις ομάδες καλή επιτυχία, στους μικρούς αθλητές καλή σχολική χρονιά με υγεία.


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr