background img
banner
banner

Θετικός στον κορωνοϊό ο Μητροπολίτης Ιερώνυμος

ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΣΕ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ ΧΩΡΙΣ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ – ΜΟΡΙΑΚΑ ΤΕΣΤ ΓΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ

Ο πυρετός που τον ταλαιπώρησε στα μέσα της περασμένης εβδομάδας στάθηκε η αφορμή για τον Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Ιερώνυμο ώστε να υποβληθεί σε μοριακό τεστ για κορωνοϊό. Τα αποτελέσματα βγήκαν το Σάββατο και ήταν θετικά, στο μεταξύ όμως υποχώρησαν και τα συμπτώματα, με τον τοπικό Ποιμενάρχη να παραμένει σε καραντίνα στο σπίτι του μέχρι να αναρρώσει πλήρως αλλά και έως ότου δεν θα υπάρχει κίνδυνος να μεταδώσει τον ιό.

Να σημειωθεί ότι ο Μητροπολίτης ήταν από την αρχή υπέρ της τήρησης των μέτρων ασφαλείας ενώ από το περιβάλλον του διαψεύδονται τα όσα κακοβούλως εκφράστηκαν ότι κόλλησε κατά την παραμονή της εικόνας της Παναγίας Τρυπητής στην Αθήνα ή κατά την τελευτή υποδοχής.

Όπως μετέφερε στo protionline.gr ο εκπρόσωπος Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως π. Αθανάσιος Λιακόπουλος, ΄΄ο Σεβασμιότατος δεχόταν καθημερινά κόσμο και δεν έκλεισε την πόρτα του σε κανέναν, τηρώντας βέβαια πάντα τους κανόνες ασφαλείας.
Προφανώς τον πλησίασε κάποιος που είχε τον ιό χωρίς να το γνωρίζει και του τον μετέδωσε άθελά του. Άλλωστε όλοι γνωρίζουμε πως υπάρχουν και πολλοί ασυμπτωματικοί ασθενείς. Προσευχόμαστε για τον Σεβασμιότατο ώστε να επανέλθει γρήγορα στα καθήκοντά του και κοντά στο ποίμνιό του΄΄.

Θα πρέπει ακόμη να αναφερθεί ότι μέχρι χθες βράδυ μόνο ο Μητροπολίτης και ο 45χρονος Ηγούμενος Αρχιμανδρίτης Παύλος Ζαφειρακόπουλος είχαν νοσήσει από την Ιερά Μητρόπολη, ωστόσο τα δύο περιστατικά δεν συνδέονται μεταξύ τους, αφού ο δεύτερος παρέμενε για πολύ καιρό νοσηλευόμενος στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου και από τη στιγμή που πήρε εξιτήριο παραμένει σε κατ’ οίκον νοσηλεία καθώς δεν έχει αναρρώσει τελείως.

Σε ό,τι αφορά τον Μητροπολίτη, χθες όλη την ημέρα παρέμενε απύρετος, γεγονός που δημιουργεί αισιοδοξία ότι μπορεί να περάσει ανώδυνα τον ιό.

Αξιοσημείωτο είναι τέλος το γεγονός πως από τη στιγμή που νόσησε ο Μητροπολίτης, θα υποβληθούν σε τεστ για κορωνοϊό όλοι οι στενοί του συνεργάτες και εργαζόμενοι στην Ιερά Μητρόπολη και το Επισκοπείο, παρά το γεγονός ότι κατ’ εντολήν του όλο τον καιρό τηρούνται τα μέτρα ασφαλείας, δηλαδή χρήση προστατευτικής μάσκας και τήρηση αποστάσεων..

ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ ΣΤΟ PROTIONLINE.GR: ‘‘Είμαι καλά, παραμένω σε απομόνωση’’

Ο 53χρονος Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ.κ. Ιερώνυμος, ένιωσε μικρή αδιαθεσία την περασμένη εβδομάδα και όταν την Πέμπτη ανέβασε δέκατα «χτύπησε» συναγερμός στο Επισκοπείο. Με μέγιστο πυρετό 37,9 ο Μητροπολίτης επισκέφθηκε την Παρασκευή το Νοσοκομείο Αιγίου, έδωσε δείγμα και τα αποτέλεσμα του μοριακού τεστ που ήρθε το Σάββατο το απόγευμα, έδειξε πως είναι θετικός στον κορωνοϊό.

Το protionline.gr συνομίλησε με τον Σεβασμιότατο, ο οποίος αναρρώνει απύρετος και χωρίς άλλα συμπτώματα στο Επισκοπείο. «Κόλλησα κι εγώ, αλλά δεν ένιωσα ούτε πονοκέφαλο,  ούτε άλλους πόνους, μόνο λίγο πυρετό την Πέμπτη και την Παρασκευή. Δεν είχα ποτέ προβλήματα με  ιώσεις, αλλά τον κορωνοϊό ούτε που τον κατάλαβα. Θα παραμείνω σε απομόνωση περισσότερες ημέρες από τις 14 που μου έχει συσταθεί από τους γιατρούς για λόγους ασφαλείας».

Με αυτά τα δεδομένα ο κ. Ιερώνυμος θα απέχει όλο τον Νοέμβριο από τα καθήκοντά του.


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΡΟΣΩΠΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr