background img
banner
banner

Να μπουν στο στοίχημα θέλουν οι ερασιτεχνικές Ενώσεις

ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΑ ΜΠΑΡΑΖ ΤΗΣ Γ΄ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΕΛΕΤΑ Η ΕΠΟ

Πρώτο βήμα θετικό το τέλος απαγόρευσης στην Σούπερ Λιγκ 2, τα χνάρια της οποίας θα ακολουθήσουν όπως δείχνουν σήμερα τα πράγματα και τα υπόλοιπα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα. Να ετοιμάζονται λοιπόν Γ΄ Εθνική και τοπικά πρωταθλήματα Ενώσεων, αφού το πιθανότερο πλέον είναι να διεξαχθούν και οι αγώνες των μικρών πρωταθλημάτων. Η χρονική καθυστέρηση που έχει προκύψει από την διακοπή, υποχρεώνει την ΕΠΟ να αναζητά τρόπους τροποποίησης των αγώνων μπαράζ, ώστε να μειωθεί ο χρόνος τελέσεως αυτών και να αναδειχθούν με μικρότερη καθυστέρηση οι πρωταθλήτριες ομάδες που θα ανέλθουν στην Φουτμπολ Λιγκ.

Παράλληλα η Ποδοσφαιρική διοικούσα αρχή μελετά τις εξελίξεις της Πανδημίας, παράλληλα όμως δέχεται πιέσεις από τα σωματεία της Γ΄ Εθνικής, που θεωρούν ψίχουλα τα 2500 ευρώ της επιχορήγησης, απαιτώντας κι άλλους τρόπους εσόδων, όπως ποσοστά από τις στοιχηματικές εταιρείες που θα μοιραστούν στις μεγαλύτερες κατηγορίες.

Αυστηροί κανόνες ακριβά τα τεστ

Οι κανόνες πρόληψης στα πρωταθλήματα αυτή τη φορά είναι ιδιαίτερα αυστηροί και παράλληλα δαπανηροί. Όχι όπως το καλοκαίρι που αρκούσε μια απλή θερμομέτρηση και ο περιορισμός των 80 ατόμων στο γήπεδο, τις περισσότερες φορές παραβιαζόταν. Για παράδειγμα τα τεστ που είναι υποχρεωτικά ακόμα και στις προπονήσεις. Υπάρχει τρόπος μείωσης των δαπανών, κάνοντας ένα τεστ λαμβάνοντας υγρό ανά πέντε άτομα. Αν αυτό στην ανάλυση βρεθεί θετικό, τότε καλούνται τα πέντε άτομα για να κάνουν το τεστ ξεχωριστά ο καθένας.

Μάνιαρης:«Δεν πάει άλλο. Αυτοί που μπορούν ας παίξουν»

Το ενδεχόμενο να επιστρέψει πάλι στη ζωή μας το ποδόσφαιρο δεν είναι αρεστό από όλους. Το πισωγύρισμα στην κανονική ροή των πρωταθλημάτων, ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο απαιτήσεων, το οποίο σε συνέχεια της απραξίας και της ανεργίας, δεν αρέσει σε κάποιους που δεν μπορούν όπως ισχυρίζονται να το αντέξουν.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο πρόεδρος της Αχαϊκής Γιάννης Μάνιαρης, ο οποίος μόνο ικανοποίηση δεν εκφράζει στην περίπτωση που ο αθλητισμός επιστρέφει στην κανονικότητα. Χαρακτηριστικές και οι δηλώσεις του: «Αυτοί που μπορούν, ας παίξουν. Εγώ δεν μπορώ να σηκώσω το βάρος. σε τέτοια εποχή. Είναι δυνατόν να βγεις στην Κάτω Αχαΐα και να ζητάς χρήματα για την ομάδα; Αυτό θα γίνει μόνο αν τηρηθούν αυτά που ζητάμε από την ΕΠΟ, γιατί ο κόμπος έφτασε στο χτένι. Δεν πάει άλλο».

Η ΕΠΟ μοιράζει 5000 ευρώ στις Ενώσεις πριν τις εκλογές (19/01)

Έκτακτη οικονομική ενίσχυση προς τις Ενώσεις όλης της χώρας ανακοίνωσε η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, μεταθέτοντας παράλληλα τις εκλογές για τις 19 Ιανουαρίου.
Η ανακοίνωση της ΕΠΟ αναλυτικά αναφέρει:

«Συνεδρίασε σήμερα (χθες) η Εκτελεστική Επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κι έλαβε τις παρακάτω αποφάσεις.
Ματαιώνεται η προγραμματισμένη για τις 29 Δεκεμβρίου 2020 Έκτακτη Εκλογική Γενική Συνέλευση, για λόγους ανωτέρας βίας και ειδικότερα λόγω της επιβολής των μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας, για το διάστημα έως τις 7 Ιανουαρίου 2021.
Η Έκτακτη Εκλογική Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας θα διεξαχθεί στις 19 Ιανουαρίου 2021 και ώρα 10.00, στην Αθήνα, στο ξενοδοχείο Divani Apollon Palace & Thalasso με τα ίδια θέματα της ημερήσιας διάταξης.
Με την ίδια απόφαση εξουσιοδοτήθηκε επίσης η Επιτροπή Εκτάκτων Θεμάτων να λάβει τις απαραίτητες αποφάσεις σε περίπτωση επέκτασης της ισχύος των προαναφερθέντων μέτρων.
Ενεκρίθη η έκδοση 2020 του κανονισμού αδειοδότησης της ΕΠΟ
Έγινε αποδεκτή η επικαιροποιημένη προσφορά της ΟΤΕ Α.Ε., με βάση το νέο σύστημα διεξαγωγής της διοργάνωσης, αναφορικά με την παραχώρηση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων του Κυπέλλου Ελλάδος αγωνιστικής περιόδου 2020-21.
Ανανεώθηκε η συνεργασία με την εταιρεία SportRadar για 6 μήνες, βάσει των οδηγιών των FIFA & UEFA.
Παρέχεται έκτακτη οικονομική ενίσχυση ύψους 5.000 ευρώ έως το τέλος του 2020, έναντι της τακτικής τους επιχορήγησης, σε όλες οι Ενώσεις Ποδοσφαιρικών Σωματείων της χώρας.»


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr