background img
banner
banner

Με συντονισμό ο δήμος… βγαίνει μπροστά για το Νοσοκομείο

ΜΕ ΚΟΙΝΗ ΒΟΥΛΗΣΗ ΓΙΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑ ΥΠΟ… ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΠΡΙΣΜΑ ΟΙ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ

Κοινή πεποίθηση ότι το Γενικό Νοσοκομείο Ανατολικής Αχαΐας (Νοσηλευτική Μονάδα Αιγίου) όχι μόνο δεν πρέπει να υποβαθμίζεται αλλά και να ενισχυθεί με προσωπικό σε όλα τα επίπεδα και υλικοτεχνική υποδομή, εξέφρασαν οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων που συμμετείχαν στη χθεσινή σύσκεψη που συγκάλεσε στο γραφείο του ο δήμαρχος Αιγιαλείας.
Επρόκειτο για μία ενημέρωση από πλευράς του κ. Καλογερόπουλου για το πώς έχει η κατάσταση ως τώρα αλλά και για τον συντονισμό κοινής δράσης για την υποστήριξη του τοπικού νοσηλευτικού ιδρύματος, που αποτελεί το «στήριγμα» στον τομέα της Υγείας για τους κατοίκους της Αιγιάλειας και των Καλαβρύτων.

Αφορμή για τη διαπαραταξιακή σύσκεψη αποτέλεσε, ως γνωστόν, η περαιτέρω αποδυνάμωση του Αναισθησιολογικού Τμήματος του νοσοκομείου την περασμένη εβδομάδα με μία ακόμη μετακίνηση ιατρού στο Π.Γ.Ν.Π., γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα να απομείνουν μόλις δύο αναισθησιολόγοι, θέτοντας σε επισφάλεια τη λειτουργία των χειρουργείων. Μάλιστα, για το θέμα συνεδρίασε εκτάκτως το Δημοτικό Συμβούλιο εκδίδοντας ψήφισμα το οποίο την επομένη είχε επιδοθεί στον διοικητή του ιδρύματος Θανάση Γεωργάκη, από τον δήμαρχο Δημήτρη Καλογερόπουλο. Επίσης, την ίδια ημέρα είχε πραγματοποιηθεί και συγκέντρωση διαμαρτυρίας των υγειονομικών στην είσοδο του νοσοκομείου, με τη στήριξη της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αχαΐας.

Γενικότερο πλαίσιο διεκδίκησης, πέρα από το Αναισθησιολογικό

Ακολούθησαν οι διαβεβαιώσεις του διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Γιάννη Καρβέλη, που με δικό του «φύλλο πορείας» έγινε η μετακίνηση, ότι η μετακινηθείσα αναισθησιολόγος θα επιστρέψει άμεσα στα καθήκοντά της στο Γ.Ν. Αιγίου στο οποίο εξακολουθεί να υποστηρίζει τις εφημερίες, ωστόσο οι τοπικοί φορείς δεν έμειναν μόνο σε αυτή τη μετακίνηση αλλά και στην αναγκαιότητα να μην αποδυναμώνεται η τοπική νοσηλευτική μονάδα κάθε… τρεις και λίγο και βέβαια να υποστηριχθεί ώστε να μην επιβαρύνει τα δύο μεγάλα νοσοκομεία της Πάτρας.
Προς αυτή την κατεύθυνση, η πρωτοβουλία του δημάρχου συνεχίστηκε και την περασμένη Παρασκευή πραγματοποίησε συνάντηση στο γραφείο του με τοπικούς φορείς και υγειονομικούς, ούτως ώστε να καταγράψει τις θέσεις τους στο ζήτημα του νοσοκομείου. Είναι σαφές πως ο δήμος δεν μπορεί να λάβει αποφάσεις για τη λειτουργία του ιδρύματος, ωστόσο, κατά κοινή ομολογία, αποτελεί χρέος του να λειτουργήσει υποστηρικτικά αλλά και να διεκδικήσει την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας προς όφελος όλων των δημοτών.

Φωτό Αρχείου

Άλλοι διά ζώσης, άλλοι μέσω τηλεδιάσκεψης…

Αυτό τονίστηκε και στη χθεσινή διαπαραταξιακή σύσκεψη στην οποία παρέστησαν, πέραν του κ. Καλογερόπουλου, ο επικεφαλής της παράταξης «Αιγιάλεια Αύριο» Χρήστος Γούτος, εκ μέρους της παράταξης «ΜΠΡΟΣΤΑ για την Αιγιάλεια» η δημοτική σύμβουλος Μαρία Ιατροπούλου και η επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Αγγελική Κουρή.
Μέσω τηλεδιάσκεψης συμμετείχαν η αρχηγός της «Ποιοτικής Αιγιάλειας» Βάσω Ψυχράμη και ο επικεφαλής της παράταξης «Αιγιαλέων Πόλις» Γρηγόρης Τριανταφυλλόπουλος, με την πρώτη να μεταφέρει την ανησυχία της για την επικινδυνότητα της διά ζώσης σύσκεψης, δεδομένου ότι στο ίδιο κτίριο εμφανίστηκε κρούσμα covid χωρίς να έχει παρέλθει το διάστημα των δύο εβδομάδων.
Άπαντες οι συμμετέχοντες, συμφώνησαν στο να καταβληθεί κοινή προσπάθεια για την διεκδίκηση αναβάθμισης του νοσοκομείου, μέσα ωστόσο από το δικό τους πρίσμα και από άλλη οπτική γωνία.

Συνεργασία με την διοίκηση του νοσοκομείου πρότεινε ο Χρ. Γούτος

Συγκεκριμένα, ο κ. Γούτος συμφώνησε πως ο δήμος πρέπει να είναι αρωγός στην προσπάθεια που καταβάλλει η διοίκηση του νοσοκομείου για την κάλυψη των αναγκών που υπάρχουν αφού προηγουμένως ενημερωθεί για τις ενέργειες που έχει κάνει προς αυτή την κατεύθυνση.
Τόνισε επίσης πως μπορεί να έχουν δρομολογηθεί κάποια πράγματα για τα οποία ο δήμος, όπως είναι φυσικό, δεν είναι ενήμερος, τονίζοντας πως σε πρώτη φάση πρέπει να υπάρξει συνεργασία με τον διοικητή του ιδρύματος και ότι σε δεύτερο χρόνο ο δήμαρχος, προασπίζοντας τα συμφέροντα των δημοτών της Αιγιάλειας, να προχωρήσει σε πολιτική παρέμβαση ασκώντας πιέσεις για ενίσχυση της τοπικής νοσηλευτικής μονάδας σε συγκεκριμένους τομείς.

Δημιουργία επιτροπής εισηγήθηκε η Β. Ψυχράμη

Η κ. Ψυχράμη πρότεινε να συγκροτηθεί μία επιτροπή που θα κινηθεί με συντονισμένες ενέργειες για την επάνδρωση του νοσοκομείου με προσωπικό, στην οποία εξέφρασε επιθυμία να συμμετάσχει, τονίζοντας πως στην όλη προσπάθεια πρέπει να λάβει μέρος και ο δήμος Καλαβρύτων. Να σημειωθεί πως η επικεφαλής της «Ποιοτικής Αιγιάλειας» έχει ήδη συζητήσει το θέμα με τον δήμαρχο Καλαβρύτων Θανάση Παπαδόπουλο, λαμβάνοντας θετική βούληση.
Ουσιαστικά, η κ. Ψυχράμη πρότεινε τη δημιουργία ομάδας παρακολούθησης του θέματος και συντονισμού των ενεργειών που θα ακολουθήσουν, οι οποίες δεν αποκλείεται να είναι και παράσταση στο υπουργείο Υγείας.

Με «οδηγό» υπόμνημα της διοίκησης

Σε ό,τι αφορά την τοποθέτηση του κ. Γούτου για συνεργασία με την διοίκηση του ιδρύματος, εκπρόσωποι των παρατάξεων τόνισαν οι διοικητές είναι διορισμένοι και έχουν συγκεκριμένα όρια δράσης ενώ ο δήμος εκπροσωπεί την κοινωνία.
Όλοι οι εκπρόσωποι καταδίκασαν την οποιαδήποτε απόφαση υποβάθμισης των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας ενώ αποφασίστηκε η πραγματοποίηση συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας για το θέμα καθώς επίσης και να υποβληθεί αίτημα στη διοίκηση του νοσοκομείου ώστε να διατεθεί στον δήμο υπόμνημα στο οποίο να καταγράφονται οι ανάγκες και να λειτουργήσει με αυτό οδηγό.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · · · · · · · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr