background img
banner
banner

A.O. AIΓΙΑΛΕΩΝ: Μία «κυψέλη» του βόλεϊ στην Αιγιάλεια

Η ανδρική ομάδα του Α.Ο. Αιγιαλέων συγκεντρώνει, δικαιολογημένα, τα “φώτα” της δημοσιότητας τα τελευταία χρόνια με τη συμμετοχή της στις μεγάλες κατηγορίες του ελληνικού βόλεϊ. Μάλιστα, τη φετινή σεζόν θα αγωνιζόταν στην pre league διαφημίζοντας την Αιγιάλεια σε αρκετές περιοχές της χώρας αλλά λόγω κορονωϊού το πρωτάθλημα δεν ξεκίνησε. Τουλάχιστον όχι ακόμη.

Όμως το ανδρικό βόλεϊ αποτελεί τη «βιτρίνα» του συλλόγου. Από πίσω υπάρχουν ομάδες γυναικών και ηλικιακά τμήματα που αποτελούνται από δεκάδες αγόρια και κορίτσια δημοτικού και γυμνασίου από το μίνι μέχρι εφήβων – κορασίδων και όλοι μαζί συγκροτούν μια «κυψέλη» του αθλήματος στην Αιγιάλεια και το νομό Αχαϊας γενικότερα. Ας γνωρίσουμε λοιπόν καλύτερα και τα υπόλοιπα τμήματα μιας ομάδας – πρότυπο για την οποία ο πρόεδρος Νίκος Ηλιόπουλος, παλαιός αθλητής του βόλεϊ, κάνει – μαζί με τα υπόλοιπα μέλη – μεγάλη προσπάθεια τα τελευταία χρόνια και έχει ακόμη πιο υψηλές βλέψεις για το άμεσο μέλλον.

Η ομάδα των γυναικών

Το γυναικείο τμήμα του Αιγιώτικου συλλόγου κάνει μια αξιόλογη προσπάθεια τα τελευταία χρόνια. Πέρυσι αγωνίστηκε στον Α΄ όμιλο του τοπικού γυναικών (όπου θα συμμετείχε και φέτος) και τερμάτισε στην 7η θέση με 10β., πάνω από Ακράτα, Λεχαινά και πολύ κοντά στον Θησέα που συγκέντρωσε 11 βαθμούς. Όταν επαναρχίσει το πρωτάθλημα, τα κορίτσια του Αιγιώτικου συλλόγου κάτω από τις οδηγίες του Ανδρέα Αδαμόπουλου θα προσπαθήσουν να κάνουν ένα βήμα παραπάνω παρά τις δυσκολίες που είναι ακόμη μεγαλύτερες, σε ένα άθλημα πάντως μάλλον υποβαθμισμένο (τουλάχιστον σε τοπικό επίπεδο) σε σχέση με το ανδρικό βόλεϊ.

Που σίγουρα αξίζει μεγαλύτερης προσοχής και στήριξης από Ομοσπονδία, ΕΣΠΕΠ και φορείς για να αναπτυχθεί ακόμη περισσότερο. Θυμίζουμε, ότι τελευταία πρωταθλήτρια αναδείχθηκε η Παναχαϊκή ενώ στη Β΄ Εθνική ανέβηκε και ο δεύτερος Αίολος Αγυιάς.
Τα περισσότερα κορίτσια προέρχονται από τις ακαδημίες της ομάδας αλλά και τη Δόξα Αιγίου, όπως και τα περισσότερα μέλη του συλλόγου που αποχώρησαν το 2013 από τη Δόξα και δημιούργησαν τον Α.Ο. Αιγιαλέων.

Τμήμα ενηλίκων γυναικών (VINTAGE)

Ο Α.Ο. Αιγιαλέων ανταποκρινόμενος στην επιθυμία των φίλων του βόλεϊ να αθληθούν δημιούργησε το 2013 με επιτυχία και το Τμήμα ενηλίκων (VINTAGE) γυναικών. Σκοπός είναι η εκμάθηση του αθλήματος σε αρχάριες και μη και τα τελευταία χρόνια έχει δημιουργηθεί μια δυνατή ομάδα που αποτελείται από περίπου 20 κοπέλες με μέσο όρο ηλικίας λίγο πάνω από τα 30 έτη. Η έδρα είναι το κλειστό των Καμαρών καθώς η πλειοψηφία αποτελείται από αθλήτριες της ευρύτερης περιοχής των πρώην δήμων Ερινεού και Συμπολιτείας. Πρόκειται – προς το παρόν – για ένα μη αγωνιστικό τμήμα αλλά λαμβάνουν μέρος σε φιλικά με αντιπάλους αντίστοιχες ομάδες και από την ΕΣΠΕΠ αλλά και από άλλες Ενώσεις. Να σημειωθεί ότι σε αρκετές Ενώσεις της χώρας διεξάγονται πρωταθλήματα VINTAGE ανδρών και γυναικών τα οποία μάλιστα γνωρίζουν μεγάλη επιτυχία. Προπονητής του τμήματος είναι ο Βασίλης Αναστασόπουλος ο οποίος προπονεί και τα παιδιά των ακαδημιών (αγόρια και κορίτσια δημοτικού και γυμνασίου) της περιοχής των Καμαρών που ξεπερνούν τα 50! Tα οποία φυσικά ενσωματώνονται, μαζί με τα παιδιά που προπονούνται στο Αίγιο, στις αντίστοιχες ηλικιακές ομάδες του συλλόγου που παίρνουν μέρος στα διάφορα πρωταθλήματα της Ένωσης.

Οι ακαδημίες του συλλόγου

Περισσότερα από 100 μικρά παιδιά συνολικά (σε Αίγιο και Καμάρες) γυμνάζονται σήμερα στον Α.Ο. Αιγιαλέων και συγκροτούν τα τμήματα των ακαδημιών. Αν προστεθούν οι δύο ομάδες των γυναικών και φυσικά οι αθλητές της ανδρικής ομάδας ξεπερνούν τα 150 τα άτομα που συγκροτούν ολόκληρο το δυναμικό του συλλόγου που κάθε χρόνο μεγαλώνει όλο και περισσότερο. Προπονητές είναι ο Ανδρέας Αδαμόπουλος, ο Βασίλης Αναστασόπουλος και ο Γιάννης Λουτσόπουλος, πρώην αθλητές της ομάδας, αλλά και ο εν ενεργεία αθλητής του συλλόγου Ανδρέας Παπασταθόπουλος μαζί με τον Γιώργο Ιατρόπουλο. Τον πρωταθλητή των ρίψεων του Αθηνόδωρου που είναι γνωστό ότι υπήρξε παλιός αθλητής και του βόλεϊ. Με επικεφαλής προπονητή τον Παναγιώτη Παπαδόπουλο της ανδρικής ομάδας συγκροτούν μία «δυνατή» προπονητική ομάδα κάνοντας πράξη το όραμα της διοίκησης για το παρόν και το μέλλον. Που έχει δώσει ιδιαίτερο βάρος στις ακαδημίες ώστε να εμπλουτίζονται τα παιδιά με τις βασικές αρχές αλλά και να αποκτούν τις σωστές βάσεις για μια επιτυχημένη πορεία στον χώρο τόσο σε προσωπικό επίπεδο, όσο και σε συλλογικό, συμβάλλοντας έτσι στην συνολική εξέλιξη του συλλόγου και του αθλήματος.

Παναγιώτης Παπαδόπουλος

Ανδρέας Αδαμόπουλος

Βασίλης Αναστασόπουλος

Γιάννης Λουτσόπουλος

Ανδρέας Παπασταθόπουλος

Γιώργος Ιατρόπουλος

 


Διαβάστε περισσότερα:
·
Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr