background img
banner
banner

Με το «σταγονόμετρο» τα εμβόλια στο νοσοκομείο

RAPIDTESTS ΣΕ ΑΚΡΑΤΑ ΚΑΙ ΑΙΓΕΙΡΑ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΠΡΩΙ ΑΠΟ ΚΛΙΜΑΚΙΑ ΤΟΥ ΕΟΔΥ

Ακόμη 30 συμπολίτες μας, άνω των 85 ετών, προσήλθαν χθες στο Νοσοκομείο Αιγίου για να κάνουν την πρώτη δόση εμβολίου κατά του κορωνοϊού, συμπληρώνοντας τους 50 μαζί με αυτούς του Σαββάτου που «άνοιξαν πρώτοι τον χορό».

Τόσα ήταν και τα εμβόλια που είχαν έρθει και αντιστοιχούσαν σε 10 φιαλίδια, ενώ από σήμερα με νέα οδηγία που κατέφθασε στο Νοσοκομείο, από κάθε φιαλίδιο θα εμβολιάζονται 6 άτομα.
Έτσι, μόλις 24 εμβόλια έχει στη διάθεσή του το φαρμακείο του Νοσοκομείου, που αντιστοιχούν σε 4 φιαλίδια. 24 είναι και τα ραντεβού που είναι προγραμματισμένα για σήμερα και είναι φανερό ότι η διάθεση των εμβολίων θα γίνεται ανάλογα με τα ραντεβού, μέρα τη μέρα.

Εντωμεταξύ όσοι εμβολιάζονται θα πρέπει να επιστρέψουν για τη δεύτερη δόση μετά από 21 ημέρες και όλα δείχνουν ότι η διαδικασία θα «τραβήξει» καιρό, την ώρα που το Νοσοκομείο παραμένει το μοναδικό εμβολιαστικό κέντρο στην Αιγιάλεια.

Κατεπείγον έγγραφο προς τον ΕΟΔΥ

Εντωμεταξύ, δεκτό έγινε άμεσα από τον ΕΟΔΥ το αίτημα του δήμου Αιγιαλείας για διενέργεια μαζικών ελέγχων του πληθυσμού για κορωνοϊό μέσω rapidtests στην περιοχή της Αιγιάλειας, δεδομένου ότι παρουσιάζει το τελευταίο διάστημα κάποια έξαρση ο ιός, με βάση τα καταγεγραμμένα κρούσματα και κυρίως αυτά γύρω από το σχολική κοινότητα.

Έτσι, όπως έγινε γνωστό από τον δήμο Αιγιαλείας σήμερα Τρίτη 19 Ιανουαρίου, κλιμάκια του ΕΟΔΥ θα βρεθούν σε Ακράτα και Αιγείρα, προκειμένου να πραγματοποιήσουν δειγματοληπτικούς ελέγχους στον γενικό πληθυσμό, στο πλαίσιο της επιδημιολογικής επιτήρησης του covid-19.

Ειδικότερα, κλιμάκια του ΕΟΔΥ θα βρίσκονται από τις 9.30π.μ. τόσο στο Κέντρο Υγείας Ακράτας όσο και στο πρώην Δημαρχείο Αιγείρας, ώστε να προσέλθουν οι πολίτες και να πραγματοποιηθούν rapidtests.

Υπογραμμίζεται πως μετά από τον εντοπισμό κρουσμάτων covid-19 στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ακράτας, η αντιδήμαρχος Διοικητικής Υποστήριξης με αρμοδιότητες Δ.Ε. Ακράτας-Αιγείρας Μαρία Σταυροπούλου απέστειλε κατεπείγον έγγραφο προς τον ΕΟΔΥ, ζητώντας τις άμεσες ενέργειές του για τη διενέργεια δειγματοληπτικών ελέγχων στην περιοχή, με σκοπό την ενίσχυση της διαδικασίας ιχνηλάτησης και κατ’ επέκτασιν τον περιορισμό της διασποράς του ιού.

«Αντιλαμβανόμενοι πλήρως ότι, η μεγίστη προσφορά προς τους εαυτούς μας και τους συνανθρώπους μας, είναι να μην θέτουμε σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία και την κοινωνική συνοχή, εστιάζουμε στα μέτρα πρόληψης και στην ελαχιστοποίηση των πιθανοτήτων της διασποράς του ιού με τη δική σας πολύτιμη συνδρομή», σημείωσε σχετικά στο έγγραφό της η κ. Σταυροπούλου.

Rapid Test για COVID-19 σε όποιον το επιθυμεί στο Πανεπιστήμιο Πατρών

Επίσης, ο ΕΟΔΥ σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πατρών και με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Covid-19, Καθηγητή Μάρκο Μαραγκό πρόκειται να διενεργήσει Rapid Test για COVID-19, σε οποιονδήποτε επιθυμεί, από το Διδακτικό-Επιστημονικό & Διοικητικό Προσωπικό όλων των κατηγοριών, μεταπτυχιακούς φοιτητές /υποψήφιους διδάκτορες, καθώς και σε φοιτητές που διαμένουν στις φοιτητικές εστίες, μεθαύριο Πέμπτη 21 Ιανουαρίου από 8.30 έως 14.00.
Καλείται όποιος επιθυμεί να δηλώσει συμμετοχή, να συμπληρώσει την φόρμα που βρίσκεται στην διεύθυνση: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeSgbkzuBkFx96yeu_Clw2RjZbKPJyReNriIdMEkYu1CXgNJA/viewform?usp=sf_link έως και σήμερα Τρίτη 19/1/2021 στις 12:00. Προς αποφυγή συνωστισμού, η διεξαγωγή των test θα γίνεται σε ομάδες των 20 ατόμων ανά μισή ώρα, σε χώρους του κτιρίου Α. Όσοι δηλώσουν συμμετοχή θα ενημερωθούν με e-mail για την ώρα και τον χώρο διεξαγωγής.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · · · · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr