background img
banner
banner

Δύο αθλητές δήλωσε ο Αθηνόδωρος για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου

ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΕΞΑΧΘΕΙ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΣΤΟ ΣΤΑΔΙΟ ΕΙΡΗΝΗΣ ΚΑΙ ΦΙΛΙΑΣ

Περιορισμένη θα είναι η σεζόν του 2021 αναφορικά με τον κλειστό στίβο στην Ελλάδα, αφού θα γίνει μόνο ένας εγχώριος αγώνας. Η έξαρση του Covid-19 στην χώρα μας, φαίνεται πως  δεν επιτρέπει στον ΣΕΓΑΣ να διοργανώσει παραπάνω από έναν αγώνα κλειστού στίβου. Αυτός είναι το πανελλήνιο πρωτάθλημα που θα γίνει σε 5 ημέρες από σήμερα και πιο συγκεκριμένα το διήμερο Παρασκευή 12 και Σάββατο 13 Φεβρουαρίου στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας του Πειραιά, όπως γίνεται άλλωστε παραδοσιακά κάθε χρόνο.

Είχαν προγραμματιστεί δύο ακόμα ημερίδες νωρίτερα, στις 23 Ιανουαρίου και για χθες 6 Φεβρουαρίου, οι οποίες όμως ακυρώθηκαν ελέω πανδημίας. Με τα αυστηρά μέτρα της κυβέρνησης να μην επιτρέπουν την διεξαγωγή της.

Στο πανελλήνιο πρωτάθλημα το παρόν αναμένεται να δώσει – έστω με δύο μόνο συμμετοχές – και φέτος ο σύλλογος του Αιγίου «Αθηνόδωρος ο Αιγιεύς» όπως κάνει κάθε χρόνο, με στόχο μία καλή εμφάνιση παρά τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει ο κορωνοϊός στην προετοιμασία των αθλητών. Υπό φυσιολογικές συνθήκες θα υπήρχαν περισσότερες συμμετοχές του Αιγιώτικου συλλόγου, αλλά οι συνθήκες που επικρατούν τώρα δεν είναι και οι καλύτερες δυνατές. Οι περισσότεροι θα συνεχίσουν την προετοιμασία τους με στόχο τη συμμετοχή τους το καλοκαίρι στο πανελλήνιο πρωτάθλημα ανοιχτού στίβου.

Νεκτάριος Αργυριάδης: «Σήμερα η απάντηση για τη δήλωση συμμετοχής των αθλητών μας»

Για το πρωτάθλημα κλειστού Στίβου ο Αθηνόδωρος δήλωσε τον Κώστα Ιατρόπουλο στα 1500 και 3000 μέτρα και τον Ηλία Καραμπούλα στα 3.000 μέτρα. Λέμε «δήλωσε» και όχι ότι θα συμμετάσχουν σίγουρα, για τους λόγους που μας εξηγεί ο Νεκτάριος Αργυριάδης, μέλος της διοίκησης και αθλητής του συλλόγου.

«Φέτος η διοργάνωση θα είναι προσαρμοσμένη στις ειδικές συνθήκες που υπάρχουν λόγω του κορωνοϊού. Παρόλα αυτά και φέτος το ενδιαφέρον στη διοργάνωση θα είναι μεγάλο, παρά την περιορισμένη συμμετοχή αθλητών και αθλητριών, σύμφωνα με το υγειονομικό πρωτόκολλο που σχεδίασε ο ΣΕΓΑΣ και ενέκρινε η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Στη διοργάνωση δεν θα ισχύσουν όρια πρόκρισης και η επιλογή όλων όσοι θα συμμετάσχουν θα γίνει κατά προτεραιότητα και σύμφωνα με κάποιους όρους. Για τον λόγο αυτό θα πρέπει να περιμένουμε σήμερα την απάντηση όσο αφορά τη συμμετοχή των δύο αθλητών που δηλώσαμε, του Κώστα Ιατρόπουλου και του Ηλία Καραμπούλα» τονίζει ο Νεκτάριος Αργυριάδης.

Να συμπληρώσουμε, ότι λόγω της πανδημίας του covid-19 οι συμμετοχές στο πρωτάθλημα δεν θα ξεπερνούν συνολικά τις 234 και οι επιλογές των αθλητών θα γίνουν σύμφωνα με τα παρακάτω:

α. αθλητές – αθλήτριες που προετοιμάζονται για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, τα Παγκόσμια και Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα

β. αθλητές – αθλήτριες που ανήκουν στις κατηγορίες επίλεκτων αθλητών-τριών της Ομοσπονδίας

γ. σε περίπτωση ελεύθερων θέσεων αυτές θα συμπληρώνονται με αθλητές – αθλήτριες που δεν ανήκουν στις παραπάνω κατηγορίες και σύμφωνα με τις καλύτερες επίσημες επιδόσεις που πέτυχαν το 2020.

Το πρόγραμμα των αγώνων θα διεξαχθεί σε τρεις περιόδους, ώστε να μη δημιουργείται συνωστισμός στο προθερμαντήριο και την αίθουσα κλήσεως, από την ταυτόχρονη παρουσία πολλών αθλητών και αθλητριών – όπως προβλέπει το πρωτόκολλο- και παράλληλα στον αγωνιστικό χώρο ο αριθμός των ατόμων, να μην ξεπερνά τα 90 άτομα (αθλητές, κριτές, εθελοντές, προσωπικό σταδίου & εργατικό προσωπικό).  Για τη συμμετοχή αθλητών και αθλητριών στη διοργάνωση απαιτείται αρνητικό rapid test. Το πανελλήνιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου θα καλυφθεί ζωντανά και τις δύο ημέρες από την ΕΡΤ 3 και τα ψηφιακά κανάλια της ΕΡΤ.

Περισσότερες πιθανότητες  να πάρει μέρος, από τους δύο αθλητές του Αθηνόδωρου, συγκεντρώνει ο Κώστας Ιατρόπουλος που έχει υψηλές επιδόσεις χωρίς αυτό να αποκλείει την συμμετοχή και των δύο.  Οι χρόνοι του Ιατρόπουλου είναι 8.36.43 στα 3000 από τις 12/2/2019 και 3.57.36 στα 1500 από τις 10/2/2020. Ο Ηλίας Καραμπούλας στα 3.000 μέτρα έχει ατομική επίδοση 8.49.58 από τις 10/2/2020.

Στις 23 Μαΐου ο Ημιμαραθώνιος Αθήνας

Ο ΣΕΓΑΣ και ο Δήμος Αθηναίων αποφάσισαν τον ορισμό της διοργάνωσης του Ημιμαραθωνίου Αθήνας στις 23 Μαΐου 2021. Ο ορισμός έγινε στο πλαίσιο του προγραμματισμού των αγωνιστικών δραστηριοτήτων για το τρέχον έτος και σε περίπτωση που η υγειονομική κατάσταση στη χώρα, ακόμη και τότε δεν επιτρέψει τη διεξαγωγή του, ο Ημιμαραθώνιος θα διεξαχθεί οριστικά στις 12 Σεπτεμβρίου 2021, δύο μήνες πριν τη συνήθη ημερομηνία του Αυθεντικού Μαραθωνίου. Σε αυτόν τον αγώνα ο Αθηνόδωρος θεωρείται βέβαιο ότι θα δώσει το παρόν με αρκετές συμμετοχές όπως κάνει παραδοσιακά κάθε χρόνο, έχοντας στο ενεργητικό του σημαντικές επιτυχίες.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr