background img
banner
banner

Με τη συμμετοχή εργαζομένων, γονέων και εκπαιδευτικών

ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ (WEBINAR) «COVID19 + ΕΜΒΟΛΙΑ: ΑΚΟΥΜΕ & ΡΩΤΑΜΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ»

Με επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή ολοκληρώθηκε το επιμορφωτικό ιστοσεμινάριο (webinar) που διοργανώθηκε από την Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου Φυσικών Επιστημών κ. Γαριού Αγγελική μετά από αίτημα του προέδρου του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων κ. Θεόδωρου Τουλγαρίδη, υπό την αιγίδα του Περιφερειακού Κέντρου Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού (ΠΕΚΕΣ) Δυτικής Ελλάδας του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων (ΚΟΔΗΠ) την Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου, με θέμα: «COVID19 + ΕΜΒΟΛΙΑ: Ακούμε & Ρωτάμε τους Ειδικούς».

Η επιμόρφωση πραγματοποιήθηκε μέσω της πλατφόρμας Webex Events και μεταδόθηκε ζωντανά από το κανάλι του Δήμου στο Youtube. Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο κ. Κώστας Πελετίδης, Δήμαρχος Πατρέων, η κα Ακριβή Σαμούρη, Αντιδήμαρχος Υγείας και Πρόνοιας, ο κ. Θεόδωρος Τουλγαρίδης, Πρόεδρος του Κοινωνικού Οργανισμού Δήμου Πατρέων, ο κ. Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος, Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας, ο κ. Σπυρίδων Παπαδάκης, Οργανωτικός Συντονιστής, ΠΕΚΕΣ Δυτικής Ελλάδας και ο κ. Τίμος Πατρινός, Πρόεδρος της Ένωσης Γονέων Δήμου Πατρέων.

Στο Διαδικτυακό Επιμορφωτικό Σεμινάριο συμμετείχαν ενεργά περίπου 1000 άτομα, εργαζόμενοι και αποδέκτες των υπηρεσιών όλων των Δομών του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων (ΚΟΔΗΠ), Σύλλογοι Γονέων ΑμεΑ, η Ένωση και Σύλλογοι Γονέων & Κηδεμόνων του Δήμου Πατρέων, μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας, αλλά και ενδιαφερόμενοι συμπολίτες μας από όλη την Ελλάδα.

Αξιόπιστη ενημέρωση για το θέμα του εμβολιασμού

Η επιμόρφωση αποτέλεσε την τρίτη συνέχεια της δράσης «Ακούμε & Ρωτάμε τους Ειδικούς» και είχε ως σκοπό την αξιόπιστη ενημέρωση για το επίκαιρο θέμα του εμβολιασμού, μέσα από τις εισηγήσεις των ειδικών, τις ερωταποκρίσεις και το γόνιμο διάλογο. Οι εισηγητές ανέπτυξαν τα παρακάτω θέματα:

Αγγελική Γαριού, Βιολόγος, PhD, Med, ΣΕΕ ΠΕ04: «Αναδυόμενες ασθένειες και εμβόλια».

Ιουλία Συροκώστα-Σταθοπούλου, Διευθύντρια Ε.Σ.Υ, Παθολογική Κλινική και Τμήμα Λοιμώξεων Π.Γ.Ν. Πατρών: «COVID-19-Τρέχοντα επιδημιολογικά δεδομένα».

Ζωή Λυγερού, Καθηγήτρια Βιολογίας, τμήμα Ιατρικής Παν/μίου Πατρών: «Τα εμβόλια και οι τεχνολογίες ανάπτυξής τους».

Καρολίνα Ακινόσογλου, Επίκουρη Καθηγήτρια Παθολογίας Παν/μίου Πατρών: «Εμβόλια για COVID-19».

Χαράλαμπος Γώγος, Καθηγητής Παθολογίας, Μέλος επιτροπής ειδικών Υπ. Υγείας, Εθνικός εκπρόσωπος ομάδας εργασίας Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη θεραπεία του COVID 19.

Ο κ. Γώγος απάντησε σε ερωτήματα και συντόνισε τη συζήτηση μεταξύ των επιστημόνων και των εκπαιδευτικών. Οι εισηγήσεις, οι τοποθετήσεις και οι επιστημονικά εμπεριστατωμένες απαντήσεις που δόθηκαν στη συζήτηση ήταν εξαιρετικά ενδιαφέρουσες και χρήσιμες για την επίλυση των ερωτημάτων και τη διαλεύκανση των αποριών που κατέθεσαν οι συμμετέχοντες.

Η Ημερίδα μπορεί να αναπαραχθεί με χρήση του κωδικού kQw5Q5X6 στο σύνδεσμο «COVID19+ΕΜΒΟΛΙΑ: Ακούμε και Ρωτάμε τους Ειδικούς»-20210203 1534-1 ή στο κανάλι του Δήμου  Πατρέων https://bit.ly/2LjaLz6 ή στο κανάλι του ΠΕΚΕΣ ΔΕ  στο Youtube https://bit.ly/3lRbNyG


Διαβάστε περισσότερα:
· · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr