background img
banner
banner

Σε… κόκκινο βαθύ και η Αιγιάλεια

ΜΙΚΡΗ ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΛΕΓΧΩΝ ΣΕ ΑΚΡΑΤΑ ΚΑΙ ΔΙΑΚΟΠΤΟ – ΒΕΒΑΡΗΜΕΝΟ ΦΟΡΤΙΟ ΕΔΕΙΞΑΝ ΟΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΗΛΘΑΝ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΣΤΟ Γ.Ν.Α.Α.

Τα υψηλά νούμερα που αγγίζουν τα ενεργά κρούσματα στην Αχαΐα επιβεβαιώθηκαν και τα τελευταία εικοσιτετράωρα καθώς την Κυριακή 14/2 στον νομό καταμετρήθηκαν 59 νέες μολύνσεις covid-19 και το Σάββατο 13/2 65. Στην Αιγιάλεια πάντως, που από προχθές ζει ξανά υπό συνθήκες αυστηρού lockdown, οι ανοιχτοί δειγματοληπτικοί έλεγχοι δεν παρουσιάζουν μεγάλη διασπορά και τα ποσοστά είναι μικρά σε σχέση με τον αριθμό των εξεταζόμενων, εν αντιθέσει με το Νοσοκομείο Αιγίου εκεί όπου την εβδομάδα που πέρασε ένας στους οκτώ που υπεβλήθη σε τεστ διαγνώστηκε με κορωνοϊό.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, η εβδομάδα που προηγήθηκε ήταν η πιο δύσκολη ως προς την άφιξη πολιτών που παρουσίασαν συμπτώματα, αρκετοί από τους οποίους βγήκαν θετικοί σε μοριακά τεστ. Συγκεκριμένα, από τους 80 πολίτες που προσήλθαν με ύποπτα συμπτώματα και εξετάστηκαν, οι 10 διαγνώστηκαν με κορωνοϊό.

1.300 Αιγιαλείς έχουν εμβολιαστεί ως ώρας

Την ίδια στιγμή, το νοσοκομείο παραμένει στην… πρώτη γραμμή αφού εξακολουθεί να είναι το μόνο εμβολιαστικό κέντρο της περιοχής. Η παραλαβή εμβολίων γίνεται κάθε Δευτέρα και Πέμπτη, την προηγούμενη εβδομάδα εμβολιάστηκαν 324 πολίτες της κατηγορίας των 80 χρόνων ενώ συνολικά, από την αρχή της διαδικασίας, έχουν εμβολιαστεί περί τους 1.300 πολίτες, συμπεριλαμβανομένων και των ιατρών και υγειονομικών ευρύτερα.

Δύο θετικά rapid tests επί συνόλου 492

Σε ό,τι αφορά τους ανοικτούς μαζικούς δειγματολειπτικούς ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή στην περιοχή της Ανατολικής Αιγιάλειας, κατόπιν ικανοποίησης του σχετικού αιτήματος του δήμου Αιγιαλείας προς τον ΕΟΔΥ, με αφορμή τη διασπορά που είχε παρατηρηθεί και σε σχολικές κοινότητες, εξετάστηκε μεγάλος αριθμός πολιτών.

Συγκεκριμένα, στην Ακράτα πραγματοποιήθηκαν 232 rapid test και προέκυψαν 2 θετικά (0,86%). Αφορούν σε έναν άνδρα και μια γυναίκα με διάμεση ηλικία τα 53 έτη.
Στο Διακοπτό πραγματοποιήθηκαν 260 rapid tests και ήταν όλα αρνητικά. Τα άτομα που βρέθηκαν θετικά υποβλήθηκαν άμεσα και σε μοριακό έλεγχο και αναμένουν τα αποτελέσματα από το εργαστήριο ώστε να γίνει επιβεβαίωση.

Δεύτερη σε κρούσματα η Αχαΐα μετά την Αττική

Πάντως, θα πρέπει να σημειωθεί ότι τόσο η περιοχή όσο και ο νομός Αχαΐας παραμένουν στο… κόκκινο για την πανδημία και υπό αυστηρή επιτήρηση, παρά το γεγονός ότι ο αριθμός των κρουσμάτων βαίνει μειούμενος σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ.

Ένα άλλο στοιχείο που θα πρέπει να ληφθεί υπόψη είναι ότι χθες η Αχαΐα ήταν ο δεύτερος νομός σε αριθμό νέων κρουσμάτων μετά την Αττική, ξεπερνώντας ακόμη και την ιδιαιτέρως βεβαρημένη Θεσσαλονίκη…


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr