background img
banner
banner

Εφτάψυχος ο Παναιγιάλειος επιστρέφει στο πρωτάθλημα

ΜΑΡΙΟΣ ΒΑΛΑΒΑΝΗΣ: «ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΞΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ Η ΟΜΑΔΑ»

Ένα πολύ καλό και ενωτικό κλίμα έχει αρχίσει να δημιουργείται στον Παναιγιάλειο, λίγο πριν επιστρέψει στις προπονήσεις και την αγωνιστική δράση στο επίσημο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής.
Ένα πρωτάθλημα που κινήθηκε μέσα σε πλήρη αβεβαιότητα και αποφασίστηκε να επαναρχίσει όταν όλα τα σωματεία είχαν αρχίσει να κάνουν σχέδια για τον ερχόμενο Σεπτέμβρη.
Η περίοδος μεταγραφών θεωρήθηκε κακόγουστο αστείο, οι ποδοσφαιριστές εγκατέλειπαν τα σωματεία που υπηρετούσαν για να επιστρέψουν στις ιδιαίτερες πατρίδες τους.

Γυμναστές και προπονητές έπαψαν να πιέζουν το ρόστερ τους για να παραμένει σε ατομική προπόνηση, οι διοικήσεις επέτρεπαν σε ποδοσφαιριστές που είχαν προτάσεις από τα μεγάλα πρωταθλήματα, να φύγουν για να βρουν την τύχη τους. Έτσι αποχώρησαν και από τον Παναιγιάλειο οι: Αθανασόπουλος, Χριστόπουλος.

Εκεί που τελείωναν οι ελπίδες και η υπομονή στην αγωνιστική απραξία, ήρθε η ΕΠΟ να ανακοινώσει την επιστροφή στις προπονήσεις για όλα τα σωματεία, με ποινή τον υποβιβασμό για όσους δεν έδειχναν συνέπεια στις αγωνιστικές υποχρεώσεις των ομίλων τους.

Από την απραξία στην δράση

Η απραξία γέννησε πολλά προβλήματα στον ποδοσφαιρικό χώρο της Γ΄ Εθνικής. Προβλήματα κυρίως οικονομικής φύσεως, ετοιμότητας και ψυχολογίας στους ποδοσφαιριστές, εξασθένιση και μείωση του έμψυχου υλικού, ανεπάρκεια διάθεσης σε γυμναστές και προπονητές, που είδαν να καταστρέφεται στην ομάδα τους όλο αυτό το δημιούργημα που με κόπο είχαν στήσει για τις ανάγκες των επίσημων αγώνων.

Μαζεύουν τα …κομμάτια τους στον Παναιγιάλειο

Η αρχική απόφαση στον Παναιγιάλειο, όπως και τα υπόλοιπα σωματεία σε ολόκληρο τον 9ο όμιλο που συμμετείχαν, ήταν να αποχωρήσουν από το πρωτάθλημα, δεδομένων των δυσμενών συνθηκών που είχαν δημιουργηθεί.

Η απόφαση της ΕΠΟ να υποβιβάζονται τα σωματεία που οικιοθελώς αποχωρήσουν από το πρωτάθλημα, δεν άφηνε περιθώρια εγκατάλειψης των αγωνιστικών υποχρεώσεων.
Με όπλο την συσπείρωση όλων των τμημάτων που συγκροτούν τον ιστορικό Αιγιώτικο Σύλλογο, ο Παναιγιάλειος για μια ακόμα φορά αποδεικνύεται «εφτάψυχος» και αποφασισμένος να ξεπεράσει όλα τα εμπόδια που έχουν παρουσιαστεί από την απραξία και από τις επικείμενες οικονομικές επιβαρύνσεις.

Μάριος Βαλαβάνης:  «Συγκινητική η διάθεση των ποδοσφαιριστών μην πάνε στράφι οι προσπάθειες των δυο τελευταίων χρόνων»

Στην διοίκηση του Παναιγιάλειου πραγματοποιήθηκαν οι απαραίτητες συναντήσεις, που σκοπό είχαν να παραμερίσουν τα συσσωρευμένα εμπόδια της επανεκκίνησης.
Για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί μέχρι τώρα, εξηγεί στo protionline.gr ο Μάριος Βαλαβάνης:

Για την …εκβιαστική απόφαση της ΕΠΟ να λάβουν θέσεις μάχης όλα τα σωματεία της Γ΄ Εθνικής:
«Μάλλον ήταν μια βεβιασμένη και χωρίς ιδιαίτερο προγραμματισμό κίνηση της ΕΠΟ που έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις στα σωματεία της Γ’ Εθνικής. Σε κάθε περίπτωση η απόφαση αυτή μας υποχρεώνει να βρούμε βιώσιμο τρόπο ώστε να μην απολέσουμε την ύπαρξη μας στην κατηγορία.»

Για την διάθεση των ποδοσφαιριστών να επιστρέψουν ύστερα από 4μηνη απραξία:
«Στις τελευταίες συζητήσεις με το ποδοσφαιρικό τμήμα έχει γίνει ξεκάθαρα αντιληπτό ότι έχουμε περάσει σε μια κατάσταση ειδικών συνθηκών με τεράστιες δυσκολίες. Η αγάπη όμως των ποδοσφαιριστών για την ομάδα και η συγκινητική διάθεση που δείχνουν στο να μην πάει χαμένη η προσπάθεια των τελευταίων δυο χρόνων, μας αφήνει πολλές ελπίδες και μας κάνει περισσότερο αισιόδοξους.»

Στην ανταπόκριση που υπάρχει απ’ όλα τα μελανόλευκα πόστα:
«Διοίκηση και ποδοσφαιριστές είναι δεδομένο ότι θα κάνουν το καλύτερο δυνατό για τον Σύλλογο. Παράλληλα με μεγάλο ενδιαφέρον κινούνται και οι υποστηρικτές της προσπάθειας με πρωτεργάτη τον κ. Πέτρο Δαδιωτη ο οποίος έχει αναλάβει σημαντικές πρωτοβουλίες.
Η βοήθεια και η εμπιστοσύνη που προσφέρουν οι “supporters” αλλά και οι μεγάλοι χορηγοί όπως η “Παναιγιάλεια Ένωση Συνεταιρισμών”, καθώς επίσης οι εταιρίες “ΚΡΙΝΟΣ” και “Μπακαλαρος”, μας δίνουν δύναμη για την συνέχεια. Σίγουρα όμως θα χρειαστεί τεράστια κινητοποίηση και συμμετοχή απ’ όλους όσους αγαπούν την ομάδα. Επίσης πιστεύουμε ότι και ο Δήμος με όλες τις παρατάξεις του, θα σταθεί στο πλευρό μας στο βαθμό που φυσικά είναι εφικτό.»

Για τα πιθανά προβλήματα που θα αντιμετωπίσει ο Παναιγιάλειος:
«Πολλές λεπτομέρειες ακόμα δεν έχουν αποσαφηνιστεί και αφορούν τον τρόπο που θα διεξαχθεί το υπόλοιπο πρωτάθλημα και κυρίως πως θα αντιμετωπιστεί το κόστος των τεστ κορονοϊού, της διαιτησίας και των μετακινήσεων, σ’ ενα περιβάλλον ολικού “lock down” και με την οικονομία σε πολύ δύσκολη κατάσταση.»

Για τον βαθμό αισιοδοξίας στην οικονομική βοήθεια
«Η στήριξη όλων στην προσπάθεια μας την δεδομένη στιγμή είναι κάτι παραπάνω από αναγκαία, σε όποιο τομέα μπορεί κάποιος να την προσφέρει, γι’ αυτό και τους ευχαριστούμε όλους προκαταβολικά. Θα ήταν μεγάλη παράλειψη να μην ευχαριστήσουμε τους νομικούς κ.κ. Θανάση Μαυροπουλο και Πάνο Αγγελοπουλο για τις πολύτιμες υπηρεσίες τους αλλά και την βοήθεια τους σε σημαντικά θέματα που αφορούν τον Σύλλογο την περίοδο που διανύουμε».

Συμπλήρωσε 4 μήνες η αγωνιστική απραξία στη Γ΄ Εθνική

Η Επιτροπή Διοργανώσεων της ΕΠΟ όπως είναι γνωστό ανακοίνωσε την απόφασή της να επαναρχίσει το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής την Κυριακή 28 Μαρτίου. Ήταν μία απόφαση μάλλον αιφνιδιαστική και απομένει να δούμε πόσες ομάδες δεν θα θελήσουν να συνεχίσουν. Γιατί σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν κάποιες που θα πουν όχι. Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι θα διεξαχθεί ο α’ γύρος και επίσης όσες ομάδες επιθυμούν να συμμετάσχουν αλλά και όσες δεν θέλουν να επιστρέψουν στη δράση θα πρέπει να ενημερώσουν την ΕΠΟ μέχρι μεθαύριο Τετάρτη 3 Μαρτίου. Όσες δεν “κατέβουν” θα υποβιβαστούν στα τοπικά πρωταθλήματα χωρίς περαιτέρω κυρώσεις.

Εμείς ας θυμηθούμε τι έχει συμβεί μέχρι τώρα στον 6ο όμιλο της Γ΄ Εθνικής, την πορεία και τα αποτελέσματα των αγώνων του Παναιγιαλείου καθώς και τη βαθμολογία. Πέρασαν σχεδόν τέσσερις μήνες από την τελευταία φορά που αγωνίστηκαν οι ομάδες, ενώ εκτός από την αγωνιστική απραξία παρατηρούνται και αρκετές αλλαγές στα ρόστερ. Για παράδειγμα, η Αιγιώτικη ομάδα «έχασε» ήδη δύο βασικά της στελέχη, τον τερματοφύλακα Αθανασόπουλο και τον επιθετικό Χριστόπουλο γεγονός που την αποδυναμώνει σε μεγάλο βαθμό αν οι δύο παίκτες δεν αντικατασταθούν.

Ο Παναιγιάλειος μετά την 4η αγωνιστική παραμένει αήττητος και στην κορυφή της βαθμολογίας μετρώντας δύο νίκες με το ίδιο σκορ (2-1) επί του ΑΟ Διαβολιτσίου στο Αίγιο και επί της Θύελλας στην Πάτρα. Στα άλλα δύο ματς έφερε 1-1 στα ντέρμπι με τον Ναυπακτιακό Αστέρα (εκτός) και τη Ζάκυνθο (εντός).

Η βαθμολογία 

Παναιγιάλειος 8
Ναυπακτιακός 7
Ζάκυνθος 6
Βάρδα 6
Αχαϊκή 5
Αίας Γαστούνης 4
Διαγόρας 4
Πάμισσος 4
Σκουλικάδο 3
Ληξούρι 3
Τσιλιβί 1
Θύελλα 1
Διαβολίτσι 0

Η επόμενη αγωνιστική
Ληξούρι – Θύελλα
Βάρδα – Διαγόρας
Εθνικός Σκουλικάδου – Ζάκυνθος
Παναιγιάλειος – Αίας Γαστούνης
Πάμισσος – Ναυπακτιακός Αστέρας
Τσιλιβί – Διαβολίτσι


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr