background img
banner
banner

Σε εγρήγορση για τη Φυσικοθεραπεία

Η ΤΕΛΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΣΥΓΚΛΗΤΟΥ ΤΗΝ ΕΡΧΟΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ – ΤΙ ΕΙΠΩΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΙΜΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΡΥΤΑΝΗ – ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Τους λόγους για τους οποίους η Επιτροπή Στρατηγικού Σχεδιασμού του Πανεπιστημίου Πατρών κατέθεσε τις συγκεκριμένες προτάσεις για τον σχεδιασμό του ακαδημαϊκού χάρτη του Πανεπιστημίου, ανέλυσε στις διαδοχικές συναντήσεις του με εκπροσώπους της Περιφέρειας και των Δήμων που εδρεύουν παραρτήματα στα οποία προτείνονται αλλαγές, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών Χρήστος Μπούρας.

Από την πλευρά του, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε με τον Πρύτανη την Παρασκευή, ο δήμαρχος Αιγιαλείας Δημήτρης Καλογερόπουλος επανέλαβε γιατί είναι επιτακτική ανάγκη να διατηρηθεί στο Αίγιο το Τμήμα Φυσικοθεραπείας που ο νέος σχεδιασμός το μεταφέρει στην πανεπιστημιούπολη της Πάτρας.

‘’Κλειδί’’ η απόσταση από το Πανεπιστήμιο

Ο Πρύτανης φαίνεται πως τηρεί την αρχική του πρόθεση να συζητήσει το θέμα των μετακινήσεων με τους αιρετούς των κατά τόπους περιοχών, πλην όμως δεν έχει καταστεί γνωστό εάν μέχρι στιγμής έχει λάβει υπόψη του τα επιχειρήματα που του δίνονται, τα οποία, στην προκειμένη περίπτωση του Αιγίου, είναι ακράδαντα. Διότι πρόκειται για ένα τμήμα που ιδρύθηκε, στήθηκε στο Αίγιο και κατάφερε να φτάσει σε αυτό το τόσο υψηλό επίπεδο προσελκύοντας δεκάδες φοιτητές κάθε χρόνο αλλά και μεταπτυχιακούς για τα προγράμματα που διοργανώνει. Ένα ίδρυμα που βρήκε στέγη σε δημοτική περιουσία και στήριξη από τις δημοτικές αρχές καθώς και μία τοπική κοινωνία έτοιμη να βοηθήσει.

Ένα πληρέστατο ακαδημαϊκό «κύτταρο» με επάρκεια επιστημονικού προσωπικού και υποδομής που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση με το ΠΓΝΠ και ακόμη περισσότερο με το Νοσοκομείο Αιγίου που κατά κοινή ομολογία διαθέτει υψηλού επιπέδου Ορθοπεδική Κλινική. Τα επιχειρήματα της Επιτροπής στην οποία συμμετέχει ο Πρύτανης περί αποστάσεων σαφώς καταρρίπτονται από αυτά που ενισχύουν τη διατήρηση του Παραρτήματος και πολλά θα κριθούν στη συνεδρίαση της Συγκλήτου που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη εβδομάδα. Υπενθυμίζεται δε πως ο ίδιος ο Πρύτανης είχε διαβεβαιώσει πως θα συμμετάσχουν στη συνεδρίαση της Συγκλήτου και οι εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που τους αφορά το θέμα.

Τι αναφέρεται εκ μέρους του Πανεπιστημίου

Σε ανακοίνωση που εξεδόθη εκ μέρους του Πανεπιστημίου, σχετικά με τις συναντήσεις, επισημαίνονται τα εξής: ΄΄Διαδοχικές συναντήσεις πραγματοποίησε σήμερα ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών Καθηγητής Χρήστος Μπούρας, αρχικά με τον Δήμαρχο Αιγίου κ. Δημήτρη Καλογερόπουλο και στη συνέχεια με Βουλευτές, Δημάρχους από την Ηλεία και εκπροσώπους από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Αντικείμενο των συναντήσεων η έκφραση των θέσεων των αιρετών των συγκεκριμένων περιφερειών, σχετικά με το Στρατηγικό Σχεδιασμό του Ακαδημαϊκού Χάρτη του Πανεπιστημίου Πατρών και ειδικότερα για τα Τμήματα που εδρεύουν στην περιοχή τους και εμπίπτουν στην γενικότερη Αναδιοργάνωση των Τμημάτων, στο πλαίσιο του νέου Ακαδημαϊκού Χάρτη Πανεπιστημίου Πατρών.

Στο πλαίσιο της συνάντησης αναπτύχθηκε γόνιμος διάλογος όπου κατατέθηκαν απόψεις και ενστάσεις των αιρετών για την μετακίνηση των Τμημάτων από την έδρα τους, όπως προβλέπει ο Σχεδιασμός του Ακαδημαϊκού Χάρτη του Πανεπιστημίου Πατρών, ενώ παράλληλα, αναπτύχθηκαν οι θέσεις της Πρυτανικής Αρχής για τους Ακαδημαϊκούς λόγους οι οποίοι επιβάλλουν τις μετακινήσεις και θα συμβάλλουν στην περαιτέρω εξέλιξη ενός βιώσιμου και διεθνώς αναγνωρίσιμου Πανεπιστημίου΄΄.

Έχει ζητηθεί συνάντηση με την υπουργό Παιδείας

Ερωτηθείς από τo protionline.gr, ο δήμαρχος Αιγιαλείας Δημήτρης Καλογερόπουλος επιβεβαίωσε τη συνάντηση στο πλαίσια των καθηκόντων του τονίζοντας πως ΄΄είμαστε σε έναν δρόμο που γίνεται ένας αγώνας για να διατηρηθεί στο Αίγιο το Τμήμα Φυσικοθεραπείας και να παραμείνει «ζωντανό» το Παράρτημα. Επί τόσα χρόνια βιώνουμε την απειλή να κλείσει, όπως έγινε και με το Τμήμα Οπτικής και Οπτομετρίας, όμως αυτή τη φορά πρέπει να αντιληφθούν όλοι τα οφέλη του να παραμείνει το Τμήμα στο Αίγιο, όχι μόνο για την τοπική κοινωνία αλλά και για το ίδιο το Πανεπιστήμιο΄΄.Εν τω μεταξύ, από τον δήμο εστάλη στον Πρωθυπουργό και το υπουργείο Παιδείας, το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου που αφορά τη στήριξη της αιτήματος διατήρησης του Τμήματος στο Αίγιο. Αναφορικά με το ενδεχόμενο επίσκεψης στο υπουργείο Παιδείας για την υποστήριξη του αιτήματος, ο κ. Καλογερόπουλος, είπε: ΄΄Έχουμε ζητήσει συνάντηση στο υπουργείο και αναμένουμε απάντηση. Ωστόσο μας ενημέρωσαν πως απαγορεύονται οι διά ζώσης συναντήσεις λόγω των μέτρων και εφόσον γίνει θα είναι διαδικτυακά΄΄.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr