background img
banner
banner

Κλαδιά δέντρων πέφτουν στο οδόστρωμα…

ΑΠΟ ΘΑΥΜΑ ΓΛΙΤΩΣΕ ΠΕΡΑΣΤΙΚΟΣ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΖΩΟΔΟΧΟΥ ΠΗΓΗΣ

 Επαναλαμβανόμενο τείνει να γίνει το φαινόμενο, τα δέντρα που… κρέμονται πάνω από την οδό Ζωοδόχου Πηγής να σπάζουν και κλαδιά αυτών να καταλήγουν στο οδόστρωμα, ενώ από θαύμα μέχρι στιγμής δεν έχουμε θρηνήσει θύματα… Ένα ακόμη συμβάν καταγράφηκε πριν από περίπου ένα δεκαήμερο όταν Αιγιώτης πέρασε από το σημείο με τη μηχανή του και ακριβώς μπροστά του «προσγειώθηκε» ένα μεγάλο κλαδί που είχε αποκολληθεί από δέντρο, στο ύψος του κυπαρισσώνα του Ιερού Προσκυνήματος Παναγίας Τρυπητής.

Ως γνωστόν, το Προσκύνημα της Πολιούχου του Αιγίου παραμένει κλειστό λόγω εργασιών, πλην όμως κάτοικοι και περαστικοί εφιστούν την προσοχή για τα δέντρα που από το βάρος σπάζουν και πέφτουν στον δρόμο.

Όπως αναφέρει στο protionline.gr κάτοικος της περιοχής, πριν από ένα δεκαήμερο καθώς περνούσε ο γιος της από το σημείο με τη μηχανή έπεσε μπροστά του το κλαδί και ευτυχώς ο ίδιος δεν έχασε τον έλεγχο του οχήματός του. Κάνοντας έναν ελιγμό το απέφυγε την τελευταία στιγμή. Είναι βέβαιο όμως ότι αν είχε περάσει ένα δευτερόλεπτο πιο πριν, το κλαδί θα κατέληγε πάνω του… Η εν λόγω γυναίκα κατήγγειλε το γεγονός στην Αστυνομία, απ’ όπου την παρέπεμψαν στο Αυτοτελές Τμήμα Πρασίνου του δήμου και από εκεί στην Ιερά Μητρόπολη, δεδομένου ότι τα δέντρα αυτά βρίσκονται στην έκταση του Ιερού Προσκυνήματος. Όπως ο ίδια η καταγγέλλουσα ανέφερε, επικοινώνησε με την Ιερά Μητρόπολη που της μετέφεραν πως πρέπει να διερευνηθεί εάν είναι αρμόδια η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, δεδομένου ότι η οδός Ζωοδόχου Πηγής θεωρείται Παλαιά Εθνική Οδός, ωστόσο από την Περιφέρεια της είπαν πως θεωρείται ιδιωτική ιδιοκτησία.

Η εν λόγω γυναίκα απευθύνθηκε στo protionline.gr ζητώντας να κινητοποιηθούν άμεσα οι υπεύθυνοι, όποιοι κι αν είναι, σημειώνοντας πως από το σημείο περνούν πολλά οχήματα και ότι ανά πάσα στιγμή μπορεί να συμβεί σοβαρό ατύχημα…

Ο Μητροπολίτης είχε προειδοποιήσει ζητώντας καθαρισμό της βλάστησης από την υπεύθυνη για τη συντήρηση της Π.Ε.Ο., εταιρεία

Απάντηση για το θέμα έδωσε μέσω του protionline.gr η Ιερά Μητρόπολη, δημοσιοποιώντας το περιεχόμενο επιστολής του προέδρου της Διαχειριστικής Επιτροπής του Ιερού Προσκυνήματος που είναι ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμος με αποδέκτη την «Εργοδυναμική Πατρών» υπεύθυνη του έργου αναβάθμισης βελτίωσης και συντήρησης της Π.Ε.Ο. Κορίνθου – Πατρών στο Τμήμα Πάτρα – Αίγιο και ζητώντας της από την 1/2/2021, στην οποία υπενθυμίζει την υποχρέωση καθαρισμού της βλάστησης όπως ορίζεται από τη Διεύθυνση ΤΕ Π.Ε. Αχαΐας.

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο Μητροπολίτης, «με την ανωτέρω σχετική επιστολή της Δ/νσεως ΤΕ ΠΕ Αχαΐας ορίζετο ο καθαρισμός της βλάστησης επί της οδού Ζωοδόχου Πηγής στο Αίγιο και συγκεκριμένα στον περιβάλλοντα χώρο του Ιερού Προσκυνήματος Ζωοδόχου Πηγής (Παναγίας Τρυπητής).

Όπως εξάλλου σας είναι γνωστόν, μέχρι σήμερα δεν έχει σημειωθεί καμία ενέργεια για τον ανωτέρω σκοπό και γι’ αυτό σας κάνουμε γνωστόν ότι εγκυμονεί σοβαρότατος κίνδυνος, λόγω του ύψους των δέντρων (κυπαρισσιών και καζουαρινών) και της, συνεπεία των πολλών βροχοπτώσεων, διαβρώσεως του εδάφους να σημειωθούν πτώσεις των δέντρων να προξενηθούν ατυχήματα στα διερχόμενα επί της παλαιάς εθνικής οδού οχήματα και να υπάρξουν σοβαροί τραυματισμοί ακόμη και θανάσιμοι. Διά την πρόληψιν και αποφυγήν των δυσάρεστων συνεπειών σας παρακαλούμε θερμώς για τις απαιτούμενες ενέργειές σας αφού το Ιερό Προσκύνημα αδυνατεί να προβεί σε οποιαδήποτε επί του προκειμένου ενέργεια λόγω διακοπής της λειτουργίας του. Ευελπιστούντες για την κατανόηση και επίλυση του ανωτέρω προβλήματος διατελούμε μετ Ευχών εν Κυρίω».


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr