background img
banner
banner

ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΡΥΠΗΤΗ: Θαύματα και πανδημία

-ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ Σ. ΜΕΝΤΖΕΛΟΠΟΥΛΟΥ-

Φέτος της «Τρυπητής» ήταν πολύ …καλύτερος ο εορτασμός. Ως και μικρή λιτανεία πεζή …κάναμε. Ο γράφων τουλάχιστον που είχε την …τύχη να συμμετάσχει! Αλλά όλη η πόλη πήρε την ευλογία και δια της «εποχούμενης» περιφοράς.

Σ’ όλους η Πολιούχος μας ας είναι προστάτιδα. Είναι βεβαίως, αλλά την επικαλούμεθα πάντα όλοι;
Όπως και τώρα πρέπει όλοι να την παρακαλούμε συνεχώς για ν’ απαλλάξει, δια των πρεσβειών της στον Αναστάντα Χριστό, το Αίγιο, την Αιγιάλεια, την Αχαΐα από τον φοβερό λοιμό (προσοχή: με (οι) κύριε …διορθωτά).

Εύστοχα τόνισε ο Μητροπολίτης μας κ. Ιερώνυμος, ότι στο διάβα των αιώνων η Παναγία μας πάντα προστατεύει την Αιγιάλεια από θεομηνίες, λοιμούς και λιμούς. Όπως και στους πολέμους.
Θυμάμαι τώρα, που γράφω αυτές τις γραμμές, τις διηγήσεις των γονέων μου για την διάσωση του Αιγίου από τις βόμβες των ιταλικών αεροπλάνων το πρωί (ώρα 10 παρά τέταρτο περίπου) της 28ης Οκτωβρίου 1940! Οι βόμβες δεν βρήκαν καθόλου στόχο, αφού εκείνη την ώρα ένα πυκνότατο νέφος σκέπασε το Αίγιο (ενώ είχε λιακάδα)!. Μάλιστα μία εξ αυτών «σφηνώθηκε» κατά θαυμαστό τρόπο στην καμινάδα της ξακουστής- μέσα εκείνη των ώρα δούλευαν περί τα 1.000 άτομα- Χαρτοποιίας, και έτσι κανένας δεν έπαθε τίποτα!!!

Πάμπολλα είναι τα θαύματα της Παναγίας της Τρυπητής, της τόσο αγαπημένης από τους Αιγιώτες διαχρονικά και αγαπητής απ’ όλους τους Έλληνες!

Σχετικώς το 2018 ο πρ. Μητροπολίτης μας κ. Αμβρόσιος (ομού μετά του κ. Εμμανουήλ Μανουσάκη) εξέδωσε ένα εύχρηστο βιβλιαράκι περιγράφοντας τα θαύματά της. Πρέπει κι άλλοι να το αναζητήσουν και να το διαβάσουν, ειδικά αυτές τις «πανδημικές» μέρες. Και έτσι, ακόμα πιο πολλοί να προσευχηθούμε για την θαυματουργό επ(ενέργειά)της σύντομα, ώστε να φύγει γρήγορα ο κορονοϊός!

Είθε ….


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΠΟΨΗ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr