background img
banner
banner

ΜΠΑΣΚΕΤ: Με πέντε ομάδες η Αιγιάλεια στα πρωταθλήματα καλαθοσφαίρισης

HΦΑΙΣΤΟ ΑΧΙΛΛΕΑ, ΚΕΡΑΥΝΟ, ΑΚΡΑΤΑ, ΑΣΤΕΡΑ ΤΕΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΦΙΛΑΘΛΗΤΙΚΗ

Μία ομάδα στις Εθνικές κατηγορίες και τέσσερις στα πρωταθλήματα της ΕΣΚΑ-Η θα συμμετάσχουν και τη φετινή αγωνιστική σεζόν από την Αιγιάλεια, μία σεζόν που ουσιαστικά είναι η… περυσινή αφού διακόπηκε λίγο μετά το ξεκίνημά της. Ο Ήφαιστος/Αχιλλέας θα πάρει μέρος στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής, ο Κεραυνός Αιγίου σε αυτό της Α1 ΕΣΚΑ-Η, η Ακράτα και ο Αστέρας Τέμενης στην Α2 ΕΣΚΑ-Η και η Φιλαθλητική Λέσχη Αιγίου στη Β΄ ΕΣΚΑ-Η. Οι ομάδες συνεχίζουν την ενίσχυση του ρόστερ τους ώστε να παρουσιαστούν πανέτοιμες στην πρεμιέρα και με την ευχή όλων η φετινή σεζόν να ξεκινήσει και να ολοκληρωθεί ομαλά αφήνοντας πίσω τα περυσινά προβλήματα. Ήδη έχουν γίνει αρκετές αλλαγές σε όλες τις ομάδες και οι στόχοι της κάθε μιας θα οριστικοποιηθούν όταν τα ρόστερ ολοκληρωθούν, αν και λίγο πολύ δεν πρόκειται να διαφοροποιηθούν σημαντικά σε σχέση με το ξεκίνημα της περυσινής αγωνιστικής περιόδου.

Άνετη παραμονή και… ότι προκύψει για τον Ήφαιστο/Αχιλλέα

O Ήφαιστος/Αχιλλέας ξεκινάει σήμερα τη δεύτερη εβδομάδα προετοιμασίας και μέχρι στιγμής έχει αποκτήσει τους Θεοδόση Γκόβα, Απόστολο Βεργανελάκη, Λάμπη Οικονομόπουλο, Λευτέρη Ιατρόπουλο και Γιάννη Ντούλε. Η μεταγραφική ενίσχυση δεν έχει ολοκληρωθεί και στόχος είναι η ομάδα να εμφανιστεί πιο ισχυρή από πέρυσι καθώς ο ανταγωνισμός στον όμιλο αναμένεται ιδιαίτερα έντονος και το γεγονός ότι μετέχουν μόλις 10 ομάδες αυξάνει ακόμη περισσότερο τον συντελεστή δυσκολίας. Πρόκειται για ένα πρωτάθλημα 18 αγωνιστικών και όπως λένε οι άνθρωποι της ομάδας όλα θα κριθούν στις λεπτομέρειες. Ακόμη και ομάδες που έχουν ως στόχο την παραμονή θα πρέπει στην ουσία να κάνουν πορεία πρωταθλητισμού. Αλλά και να εκμεταλλευτούν την έδρα τους. Όπως όλα δείχνουν, φέτος θα επιτραπεί η είσοδος θεατών στα γήπεδα και αυτό θα αποτελέσει ένα επιπλέον «όπλο» για ομάδες που έχουν κόσμο και δυνατή έδρα. Στην πρεμιέρα θα αντιμετωπίσει στις 24 Οκτωβρίου στο «σμαραγδένιο» νησί τον Διαγόρα Ρόδου.

Ο Κεραυνός με πρωταγωνιστικούς στόχους

Η προετοιμασία του Κεραυνού Αιγίου δεν έχει ακόμη ξεκινήσει κάτι που αναμένεται να συμβεί τις αμέσως επόμενες ημέρες. Το περυσινό άσχημο ξεκίνημα με τις τέσσερις συνεχόμενες ήττες (πριν επέλθει η διακοπή) κατά κάποιο τρόπο… θορύβησε τους ανθρώπους της ομάδας με αποτέλεσμα να προχωρήσουν σε ριζικές αλλαγές στο ρόστερ. Οι περισσότεροι αποχώρησαν και στόχος είναι να αποκτηθούν έμπειροι σε όλες τις θέσεις για να μπορέσει η ομάδα να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στο πρωτάθλημα της Α1 ΕΣΚΑ-Η. Ήδη αποκτήθηκαν ο Βασίλης Σαμαράς και ο Δημήτρης Χριστοδουλόπουλος (που επέστρεψε στην ομάδα) και οι διοίκηση βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις και με άλλους παίκτες που έχουν αγωνιστεί στις Εθνικές κατηγορίες. Το πρωτάθλημα της Α1 ΕΣΚΑ-Η θα ξεκινήσει στις 9 Οκτωβρίου και θα ολοκληρωθεί στις 15 Ιουνίου 2022. Οι δηλώσεις συμμετοχής είναι μέχρι την Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου και η κλήρωση θα γίνει στις 15 Σεπτεμβρίου στην αίθουσα του Συνδέσμου Διαιτητών Καλαθοσφαίρισης Αχαΐας στο «Δ. Τόφαλος».

Μοναδικός στόχος η άνοδος για τον Αστέρα Τέμενης

Αλλαγές στο ρόστερ θα έχει και ο Αστέρας Τέμενης αλλά ο στόχος δεν αλλάζει και δεν είναι άλλος από την άνοδο στην Α1 ΕΣΚΑ-Η. Στο «τιμόνι» της τεχνικής ηγεσίας συνεχίζει ο Άρης Ξενούλης ενώ επίσημα έχει ανακοινωθεί η απόκτηση δύο παικτών. Του Άγγελου Δούβου και του Γιώργου Ράπτη που πέρυσι ανήκαν στον Κεραυνό Αιγίου. Συζητήσεις γίνονται και με άλλους παίκτες ενώ από το περυσινό ρόστερ απώλεια αποτελεί σίγουρα η απουσία του Ξενοφώντα Ντούρου που στα 44 του χρόνια πήρε την απόφαση να σταματήσει. Όσο αφορά τους άλλους δύο 40ρηδες, ο Μιχάλης Μπιτσάκος σκέφτεται επίσης να αποχωρήσει από την ενεργό δράση, χωρίς να έχει πάρει ακόμη οριστική απόφαση ενώ ο Βασίλης Παπαδόπουλος δεν αποκλείεται να συνεχίσει για μία ακόμη χρονιά. Η κλήρωση θα γίνει μαζί με την Α1 στις 15 Σεπτεμβρίου στην αίθουσα του Συνδέσμου Διαιτητών Καλαθοσφαίρισης Αχαΐας στο «Δ. Τόφαλος».

«Βλέπει» ψηλά η Ακράτα

Με την ίδια σχεδόν ομάδα θα κατέβει στο πρωτάθλημα της Α2 ΕΣΚΑ-Η η Ακράτα, που έτσι κι αλλιώς είναι ικανή να διεκδικήσει την άνοδο κάτι που έδειξε και στο ξεκίνημα της περυσινής σεζόν. Ένα κράμα από έμπειρους και νεαρούς παίκτες, κυρίως από την περιοχή, που έχει ως βασικό «όπλο» την ομοιογένεια. Αν δεν υπάρξουν ανακατατάξεις στις κατηγορίες η ομάδα της ανατολικής Αιγιάλειας θα βρει απέναντί της τους ίδιους αντιπάλους με τους οποίους θα έπαιζε και πέρυσι. Δηλαδή τον Αστέρα Τέμενης, τον Κρόνο Πατρών, τον Προφήτη Ηλία/ΠΑΟΚ, τον Διαγόρα Βραχνεϊκων, την ΕΑ Παραλίας, τον Πυρσό, το Σκαγιοπούλειο, τον Ηρακλή Πύργου, την Αγυιά, την Κεφαλλονιά, τον ΑΟ Δύμης, τον Πήγασο Μπεγουλακίου και τον Φαέθωνα Αντιρρίου.

Πήρε τον Άκη Γριλλή η Φιλαθλητική

Με στόχο να πρωταγωνιστήσει θα αγωνιστεί η Φιλαθλητική Λέσχη Αιγίου στο πρωτάθλημα της Β΄ ΕΣΚΑ-Η. Την Παρασκευή απέκτησε και τον Άκη Γριλλή τον οποίο καλοσώρισε με την παρακάτω ανακοίνωση. «Το αθλητικό μας σωματείο, “Φιλαθλητική Λέσχη Αιγίου“, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι, ο Σιδέρης (Άκης) Γριλλής, θα ενισχύσει αγωνιστικά την ομάδα μπάσκετ του συλλόγου μας στο πρωτάθλημα της Β` ΕΣΚΑ-Η. Ο Άκης αγωνίζεται στις θέσεις 1-2 και είναι ενεργός αθλητής της Εθνικής Ελλάδας μπάσκετ κωφών και αρχηγός της από το 2000. Έχει συμμετάσχει σε 5 Ολυμπιακές διοργανώσεις, 2001 Ιταλία, 2005 Αυστραλία, 2009 Ταιβάν, 2013 Βουλγαρία, 2017 Τουρκία κι ελπίζουμε και στην επόμενη το 2022 στην Βραζιλία. Έχει κατακτήσει, 2 χρυσά, 2 ασημένια και 2 χάλκινα μετάλλια, 1 Ολυμπιακό, 2 Παγκόσμια και 3 Ευρωπαϊκά ενώ έχει ανακηρυχτεί και 3 φορές MVP της διοργάνωσης, 2 φορές σε Παγκόσμιο και 1 φορά σε Ευρωπαϊκό. Εκτός από την Εθνική ομάδα, έχει αγωνιστεί και στις ομάδες, ΑΟ Καρέας, Δόξα Βύρωνος, ΑΟ Κωφών, Κεραυνό Αιγίου, ΕΦΑ, Ολυμπιακό Αιγίου και στον Αστέρα Τεμένης. Άκη, καλώς ήλθες στην οικογένεια της Φιλαθλητικής Λέσχης. Ευχόμαστε να απολαύσεις μαζί μας το άθλημα της καλαθοσφαίρισης που τόσο πολύ αγαπάμε».


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr