background img
banner
banner

Νέο ξεκίνημα για τον Σύλλογο Καταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής Αιγιαλείας

ΑΡΚΕΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ ΜΕ ΕΚΛΟΓΗ ΚΑΙ ΝΕΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ

Με νομική υπόσταση και με νέα πρόσωπα, ξημερώνει η σημερινή, “επόμενη μέρα” για τον Σύλλογο Καταστημάτων Εστίασης – Αναψυχής Αιγιαλείας. Έπειτα από τις χθεσινές εκλογές που έλαβαν χώρα στην αίθουσα του Επιμελητηρίου στο Αίγιο, εκλέχθηκε νέα διοίκηση που είναι έτοιμη να αναλάβει δράση σε μία εξαιρετικά δύσκολη και μεταβατική εποχή για τον κλάδο.
Τα πολυάριθμα μέλη που προσήλθαν στις κάλπες στις εκλογές που διεξήχθησαν σε φιλικό και ευχάριστο κλίμα, “έβγαλαν” και παλαιά αλλά και καινούρια πρόσωπα, να “οδηγήσουν” το Σύλλογο στην μετά covid19 εποχή και στις αυξημένες απαιτήσεις που επιτάσσει η κοινωνία και η αγορά της Αιγιάλειας.

Η κάλπη “έδωσε” τον Γιάννη Σταθακόπουλο πρώτο

Τον τελευταίο ενάμιση και πλέον χρόνο, δηλαδή από την άνοιξη του ‘20, οι διάφορες παρεμβάσεις και οι πάσης φύσεως δραστηριότητες του κλάδου, είχαν πατήσει ένα παρατεταμένο “pause”, αφού τα περιοριστικά μέτρα ενάντια στον κορωνοϊό αλλά και άλλες ποικίλες… “συγκυρίες” είχαν φέρει και υποχρεώσεις σε αδράνεια το συνδικαλιστικό όργανο των ιδιοκτητών καταστημάτων, με τον ρόλο της προσωρινής διοίκησης που υπήρχε, να είναι ενημερωτικός προς τα μέλη και “υπηρεσιακός” ως προς τις υπόλοιπες ανάγκες. Στις χθεσινές εκλογές, η κάλπη “έβγαλε” τον Γιάννη Σταθακόπουλο πρώτο σε σταυρούς τόσο για το διοικητικό συμβούλιο, όσο και για το ψηφοδέλτιο που αφορούσε την ΠΟΕΣΕ.

Τα προβλήματα που προκύπτουν από τις υγειονομικές και τυπικές υποχρεώσεις των καταστηματαρχών ένεκα των μέτρων ενάντια στον covid19, οδήγησαν τον Σύλλογο σε γρήγορες και αποφασιστικές δραστηριότητες που απαιτούνταν, ώστε να εκλεγεί νέο συμβούλιο το συντομότερο δυνατό. Όπερ και εγένετο. Το καινούριο επταμελές διοικητικό συμβούλιο καλείται πλέον να αποφασίσει πώς θα διαχειρίζεται τα πρόστιμα ή τα δημοτικά τέλη, την χασούρα από το έργο της ανάπλασης της πλατείας, τις υποχρεώσεις που έχουν να κάνουν με την απαγόρευση εισόδου στα καταστήματα των μη εχόντων πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης, την ανάκτηση των καταστημάτων των κοινοτήτων της ημιορεινής και ορεινής Αιγιαλείας που… μαραζώνουν και βεβαίως, μια “μαθηματική συνάρτηση” ατελείωτη και “βασανιστική” που θέλει άμεση λύση, έστω και με… λυσάρι αν χρειαστεί.

Θεοδωρακόπουλος: “Χρειζόμαστε σύμπνοια και να είμαστε αισιόδοξοι”

Μιλώντας στο protionline.gr επί της διαδικασίας και για την συμμετοχή των επαγγελματιών, ο δικαστικός αντιπρόσωπος Πολύδωρος Θεοδωρακόπουλος, τόνισε: «Η διαδικασία κύλησε ομαλά και ελπίζω όπως ήταν το κλίμα σήμερα και κατά την διάρκεια των εκλογών, με σύμπνοια και αισιόδοξο, έτσι και να παραμείνει απ’ την επόμενη κιόλας ημέρα για τον Σύλλογο. Παρόλο που είναι ένας σύλλογος… ανενεργός για περίπου μία πενταετία και παρόλο που ο κορωνοϊός δεν έχει βοηθήσει καθόλου σε γενικές γραμμές, εν τούτοις ο κλάδος δεν το βάζει κάτω, παλεύει, πράττει και εξελίσσεται».

“Ο σκοπός της αποψινής προσπάθειας είναι το Δ.Σ. που θα προκύψει και γενικά όλος ο σύλλογος, να αποκτήσει “φωνή”, να αποκτήσει έναν δυναμικό παλμό σε επίπεδο δήμου. Και όχι μόνο, σκοπός επιπλέον είναι να θωρακίσει την Ομοσπονδία, τους απλούς ανθρώπους του μόχθου, τους επιχειρηματίες σε κάθε σημείο της Αιγιάλειας. Πιστεύω ότι η νέα διοίκηση θα διεκδικήσει ακόμα πιο πολλά πράγματα από την Δημοτική Αρχή, ακόμα περισσότερα από την Περιφέρεια, ακόμα πιο πολλά από αυτά που δικαιούται και πρέπει να του παρέχουν” αναφέρει στo protionline.gr ο Πολύδωρος Θεοδωρακόπουλος. Η νέα ομάδα που έβγαλε η κάλπη, καλείται να αντιμετωπίσει τα μεγάλα “αγκάθια” της εποχής, που είναι κυρίως οι δημοτικοί φόροι, οι εξωτερικοί χώροι στα καταστήματα, οι διατάξεις του υπουργείου και ότι άλλο χρειάζεται ο απλός κόσμος των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων, ώστε να δουλεύει με αξιοπρέπεια και σιγουριά.

Ο κλάδος έρχεται από μία περίοδο τεράστιων δυσκολιών και έναν καιρό… “ισχνών αγελάδων”. Η παρατεταμένη μη ενεργοποίηση του, έφερε πολλές φορές όχι μόνο θεωρητικά προβλήματα στην εκπροσώπηση των θεμάτων που τον αφορούν, αλλά και πρακτικά, αφού πολλές φορές για… μήνες ολόκληρους, δεν υπήρχε κοινή γραμμή πλεύσης στα διάφορα ζητήματα που προέκυπταν. Βέβαια, την… παρτίδα “έσωσε” η φετινή καλοκαιρινή περίοδος, η οποία κατά γενική ομολογία ήταν μια πολύ επιτυχημένη και δημιουργική σεζόν για όλα σχεδόν τα καταστήματα και τις επαγγελματικές “ζώνες”. Ο κλάδος της εστίασης και αναψυχής είναι ένας κόσμος με πολύ μεγάλο ανταγωνισμό και χρειάζεται συνεχής εξέλιξη και δεδομένα παροχής υπηρεσιών. “Ο κλάδος πρέπει να προσαρμόζεται και να ενσωματώνεται συνέχεια στις νέες συνθήκες, να καλείται να παίρνει θέση στις εξελίξεις των ημερών και των αναγκών που προκύπτουν καθημερινά” επισημαίνει ο κ. Θεοδωρακόπουλος.

Σε σύνολο 65 εγγεγραμμένων μελών ψήφισαν 56 άτομα. Οι ψήφοι που έλαβαν οι υποψήφιοι για το Διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου ήταν:
Σταθακόπουλος Ιωάννης 50
Βλαχόπουλος Άγγελος 33
Μπουζιώτης Δημήτριος 28
Σκούτας Νικόλαος 19
Αποστολόπουλος Χαρίλαος 18
Ραμπαβίλας Κωνσταντίνος 16
Γιαλελή Ζωή 16
Καρούμπαλος Δημήτριος 15
Ευσταθίου Νικόλαος 13
Βλάχος Σπυρίδων 11

Οι ψήφοι που έλαβαν οι υποψήφιοι για την ελεγκτική επιτροπή ήταν:
Παπαγιαννόπουλος Δημήτριος 29
Βίλλιος Σωτήριος 24
Σωτηρόπουλος Κωνσταντίνος 23

Οι ψήφοι που έλαβαν οι υποψήφιοι για την “Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων (ΠΟΕΣΕ)” ήταν:
Σταθακόπουλος Ιωάννης 50
Βλαχόπουλος Άγγελος 29
Μπουζιώτης Δημήτριος 28
Σκούτας Νικόλαος 21
Αποστολόπουλος Χαρίλαος 17
Ραμπαβίλας Κωνσταντίνος 17
Γιαλελή Ζωή 17
Καρούμπαλος Δημήτριος 16
Ευσταθίου Νικόλαος 14
Βλάχος Σπυρίδων 11


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr