background img
banner
banner

«Ντύνεται» γιορτινά ο δήμος!

ΞΕΚΙΝΗΣΕ Ο ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟΣ ΣΤΟΛΙΣΜΟΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΦΩΤΙΣΤΕΙ ΕΓΚΑΙΡΩΣ Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΣΤΟ ΚΛΙΜΑ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ

Σε έναν… αγώνα με τον χρόνο λόγω των ελλείψεων σε ανθρώπινο δυναμικό έχουν μπει οι αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου, ώστε η περιοχή να στολιστεί και να φωτιστεί φέτος το συντομότερο δυνατό. Η ανάγκη να διαμορφωθεί ένα κλίμα χαράς… κόντρα στην κατήφεια και τη θλίψη της πανδημίας, είναι τώρα μεγαλύτερη από ποτέ κι αυτό είναι κάτι που γνωρίζουν πολύ καλά στον δήμο Αιγιαλείας.

Η ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. και φέτος αναλαμβάνει να διαμορφώσει το Πάρκο των Χριστουγέννων, μετατρέποντάς το σε εστία χαράς και δημιουργίας. Έτσι, οι εργασίες ξεκίνησαν από την Κυριακή, αρχικά με 3-4 άτομα καθημερινά να εγκαθιστούν σταδιακά τις υποδοχές και τις ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεις για τις φιγούρες και τις παραστάσεις που ετοιμάζονται από τον εικαστικό Αλέξη Ασημακόπουλο στην αποθήκη της παραλίας. Μάλιστα, η είσοδος στο Πάρκο απαγορεύεται για το υπόλοιπο διάστημα, μέχρι να ολοκληρωθούν οι εργασίες, για λόγους ασφαλείας.

ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. και Τεχνική Υπηρεσία… βάζουν τα δυνατά τους

Φέτος, η ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. «επεκτείνεται» και στην πλατεία Υψηλών Αλωνίων με ανάλογο φωτισμό, στο αρχοντικό Παναγιωτόπουλου, στο ανακαινισμένο Πολύκεντρο Μυρτιάς, στην πλατεία Φανερωμένης, στο Φάρο και τα Γαλαξιδιώτικα Παναγιωτόπουλου «προκειμένου να αποτελέσει ένα χώρο χαράς και διασκέδασης για τους μικρούς και μεγάλους φίλους τηρώντας τα απαιτούμενα μέτρα προστασίας όπως ορίζονται από τους αρμόδιους φορείς», όπως ανέφερε η πρόεδρός της Μαρία Τσουκαλά στη σχετική εισήγησή της προς το Δ.Σ. της Δημοτικής Επιχείρησης.
Το σύνολο της δαπάνης που θα καλύψει η ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α υπολογίζεται να ανέλθει στο ποσό των 22.300€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24%, τα οποία θα βαρύνουν τον Προϋπολογισμό του Οικονομικού Έτους 2021.

Την ίδια στιγμή, συνεργεία της Τεχνικής Υπηρεσίας του δήμου έχουν ξεκινήσει τις εργασίες εγκατάστασης φωτιστικών στολιδιών στους δρόμους και σε άλλα κεντρικά σημεία του δήμου, χρησιμοποιώντας είτε περσινά στολίδια με την αρχική τους μορφή, είτε τροποποιημένα επιτρέποντας στους κατοίκους της περιοχής να… αλλάξουν παραστάσεις.
Τη διαδικασία δυσκολεύει η έλλειψη προσωπικού, δεδομένου ότι ηλεκτρολόγοι γι’ αυτές τις ανάγκες σε επίπεδο Αιγίου υπάρχουν μόνο δύο καθώς και ένα καλαθοφόρο όχημα, με συνεργασίες ωστόσο με ιδιώτες στα δυτικά και ανατολικά του δήμου.

Σε ό,τι φορά δε το εάν θα υπάρξει στολισμός και στις κοινότητες, αυτό επαφίεται και στη διάθεση των προέδρων ενώ και από τον δήμο θα διατεθούν κάποια στολίδια σε κεντρικά σημεία.


Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr