background img
banner
banner

Δράσεις της προγραμματικής σύμβασης για το ΤΕΒΑ

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ Η ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΟΥΣ ΑΔΥΝΑΜΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ

Mε επιτυχία διενεργήθηκε στις 6 Δεκεμβρίου η 7η συνεδρίαση της Κοινής Επιτροπής Παρακολούθησης, με πρόεδρο τον Αντιπεριφερειάρχη Διοίκησης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Ανδρέα Φίλια, που αφορούσε την ολοκλήρωση υλοποίησης δράσεων στα πλαίσια της Προγραμματικής Σύμβασης (22-10-2018) για το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΕΒΥΣ του ΤΕΒΑ (Κωδικός MIS 5000168) μεταξύ της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας /Π.Ε Αχαΐας της Ι. Μητρόπολης Πατρών, του Δήμου Αιγιαλείας και του Δήμου Καλαβρύτων.

Ο κ. Φίλιας ενημέρωσε τα μέλη της επιτροπής, σχετικά με τις τελικές διαδικασίες υλοποίησης των Διοικητικών και Συνοδευτικών Μέτρων της Προγραμματικής Σύμβασης στο πλαίσιο της Πράξης ΤΕΒΑ της Κοινωνικής Σύμπραξης Π.Ε. Αχαΐας. Ακολούθησε έλεγχος και παραλαβή των δράσεων που ολοκληρώθηκαν από την Ιερά Μητρόπολη Πατρών στο πλαίσιο του Υποέργου 3 «Διοικητικές Δαπάνες» και του Υποέργου 4: «Συνοδευτικά Μέτρα», της Προγραμματικής Σύμβασης.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Διοίκησης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης τόνισε τα εξής: «Είναι σημαντικό, ότι από αυτή την συνένωση των δυνάμεων και της αγαστής συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του κοινωνικού εταίρου μας Ι. Μητρόπολης Πατρών, μπορέσαμε και κατά την δύσκολη περίοδο της πανδημίας Covid -19 που διανύουμε να στηρίξουμε με συνοδευτικά μέτρα ψυχοκοινωνικής στήριξης τους πιο αδύναμους συμπολίτες μας δικαιούχους του προγράμματος ΤΕΒΑ Π.Ε. Αχαΐας».

Η 7η συνεδρίαση, έλαβε χώρα στα γραφεία του επικεφαλής εταίρου και Δικαιούχου της Πράξης ΤΕΒΑ «Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας –Π.Ε. Αχαΐας» (Πανεπιστημίου 254 Πάτρα) .

Διανομή τροφίμων και ειδών Βασικής Υλικής Συνδρομής σε ωφελούμενους

Η Κοινωνική Σύμπραξη Π.Ε. Αχαΐας στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής (ΕΠ. ΕΒΥΣ) του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ) που υλοποιεί σε συνεργασία με τους Εταίρους, διανέμει τρόφιμα (νωπό βόειο κρέας, νωπό χοιρινό κρέας, τυρί φέτα ΠΟΠ, τυρί ημίσκληρο, τυρί γραβιέρα ΠΟΠ, ακτινίδια, μήλα και μπανάνες) & είδη βασικής υλικής συνδρομής (βρεφικές πάνες, μωρομάντηλα, οδοντόκρεμες, οδοντόβουρτσες, σαμπουάν, σκόνη για πλύσιμο ρούχων, χαρτί υγείας, καθαριστικό γενικής χρήσεως, υγρό πιάτων) σε ωφελούμενους του ΤΕΒΑ, οι οποίοι θα ενημερωθούν για τις ώρες και τα σημεία των διανομών με γραπτό sms.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας, Χαράλαμπος Μπονάνος, δήλωσε σχετικά: «Το πρόγραμμα διανομής τροφίμων ΤΕΒΑ συνεχίζει να υποστηρίζει έμπρακτα τις ευπαθείς ομάδες με κάθε τρόπο διασφαλίζοντας την ομαλή συνέχιση των προνοιακών υπηρεσιών. Επιχειρούμε να «ανοίξουμε την ομπρέλα» της κοινωνικής αλληλεγγύης υλοποιώντας ένα ευρύ πλέγμα δράσεων σε χιλιάδες νοικοκυριά που δυσκολεύονται να τα βγάλουν πέρα στην καθημερινότητά τους».

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ωφελούμενοι μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας pdeteba.gr στην κατηγορία Ανακοινώσεις/Νέα αλλά και να καλούν στην τηλεφωνική γραμμή ενημέρωσης για το πρόγραμμα ΤΕΒΑ 2611-100230 (Δευτέρα έως Παρασκευή, ώρες 9:00-17:00).

Οι δικαιούχοι για την παραλαβή των προϊόντων, θα πρέπει οπωσδήποτε να προσκομίσουν Α.Μ.Κ.Α., Αστυνομική Ταυτότητα.
Σε περίπτωση αδυναμίας των δικαιούχων να παρευρεθούν απαιτείται εξουσιοδότηση σε τρίτο πρόσωπο.

Τετάρτη και Πέμπτη στην Αιγιάλεια

Ακολουθεί το αναλυτικό πρόγραμμα διανομών προϊόντων ΤΕΒΑ: Τρίτη 7/12/2021 έως Τρίτη 14/12/2021 διανομή προϊόντων από τον Εταίρο, τον Κοινωνικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων (ΚΟΔΗΠ). Τετάρτη 15/12/2021 και Πέμπτη 16/12/2021 διανομή προϊόντων από τον Εταίρο, τον Δήμο Αιγιαλείας. Πέμπτη 16/12/2021 διανομή προϊόντων από τον Εταίρο, την Ι.Μ. Καλαβρύτων και Αιγιαλείας. Παρασκευή 17/12/2021 διανομή προϊόντων από τους Εταίρους Ι.Μ. Πατρών, την Πολυτεχνική οργάνωση Πατρών & περιχώρων, τον Πανελλήνιο σύνδεσμο γονέων τριών παιδιών Ν. Αχαΐας, την Περιφερειακή ομοσπονδία ατόμων με αναπηρία Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων. Δευτέρα 20/12/2021 διανομή προϊόντων από τον Εταίρο, τον Δήμο Ερυμάνθου. Τρίτη 21/12/2021 διανομή προϊόντων από τον Εταίρο, τον Δήμο Καλαβρύτων. Τετάρτη 22/12/2021 και Πέμπτη 23/12/2021 διανομή προϊόντων από τον Εταίρο, την Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Δυμαίων (Κ.Ε.Δ.ΔΥ.).


Κατηγορίες Άρθρου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr