background img
banner
banner

Παράταση συμβάσεων 21 εργαζόμενων στον δήμο

ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ Ο COVID-19

Ομόφωνη απόφαση για νέα παράταση συμβάσεων προσωπικού Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου στον δήμο Αιγιαλείας, για την αντιμετώπιση άμεσων αναγκών λόγω της πανδημίας του COVID -19, έλαβε χθες η Οικονομική Επιτροπή του δήμου Αιγιαλείας.

Ήταν το πρώτο θέμα της ημερήσιας διάταξης της τακτικής συνεδρίασης, και η ανανέωση των συμβάσεων για τρεις μήνες, κρίθηκε επιβεβλημένη, λόγω των αναγκών που δημιουργεί η πανδημία.
Η σχετική εισήγηση έγινε από την αντιδήμαρχο Διοικητικής Υποστήριξης Δήμου Αιγιαλείας Μαρία Σταυροπούλου, εκθέτοντας τους λόγους που πρέπει να παραταθούν οι συμβάσεις 21 εργαζόμενων, οι οποίες σημειωτέον είχαν παραταθεί και τον περασμένο Αύγουστο για τους ίδιους λόγους.

Σύμφωνα με τα λεγόμενά της, το άρθρο 176 του Ν.4876/2021 (ΦΕΚ 251/τ.Α΄/23.12.2021) περί παράτασης διάρκειας συμβάσεων ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου σε Ο.Τ.Α. α’ και β’ βαθμού λόγω COVID19 επιτρέπει την παράταση των συμβάσεων για την αποτροπή της διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19 για συμβάσεις, οι οποίες συνήφθησαν σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου 74 του ν. 4745/2020 (Α’ 214) και δύνανται να παραταθούν από τη λήξη τους και μέχρι τις 31.3.2022 με απόφαση της οικείας οικονομικής επιτροπής και υπό την προϋπόθεση της ύπαρξης των απαιτούμενων πιστώσεων για τη μισθοδοσία του προσωπικού αυτού.

Εάν δεν υπάρχει στον προϋπολογισμό πίστωση ή η υπάρχουσα δεν επαρκεί, με την ίδια απόφαση γίνεται δεσμευτική εισήγηση για την αναμόρφωση του προϋπολογισμού, η οποία εγκρίνεται υποχρεωτικά από το δημοτικό συμβούλιο, στην πρώτη, μετά την παράταση, συνεδρίασή του.

Πρόκειται για ειδικότητες εργατών καθαριότητας, συνοδών απορριμματοφόρου, μπετατζήδων, πλακοστρωτών και οδηγών.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr