background img
banner
banner

Χριστουγεννιάτικη σιγουριά και χαμόγελο για 494 δικαιούχους του ΤΕΒΑ/FEAD

ΣΕ ΔΥΟ ΗΜΕΡΕΣ ΠΑΡΕΛΑΒΑΝ ΒΑΣΙΚΑ ΑΓΑΘΑ – ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΑΥΤΟΤΕΛΟΥΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Εννέα μόλις ημέρες πριν τα Χριστούγεννα και το πρόγραμμα ΤΕΒΑ/FEAD που υλοποιεί η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας βοήθησε αρκετούς ανθρώπους από την Αιγιάλεια να γεμίσουν το ψυγείο και τα ράφια του σπιτιού τους, δίνοντάς τους μία σιγουριά κι ένα χαμόγελο. Τίποτα ωστόσο δεν θα μπορούσε να επιτευχθεί εάν δεν συνέβαλε με τον καλύτερο τρόπο στη διαδικασία, το Αυτοτελές Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας – Παιδείας και Πολιτισμού δήμου Αιγιαλείας.

Υπενθυμίζεται πως το πρόγραμμα «Επισιτιστικής & Βασικής Υλικής Συνδρομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για Απόρους (ΤΕΒΑ/FEAD)» της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας ξαναμπήκε σε τροχιά υλοποίησης από τις αρχές Σεπτεμβρίου με διανομές βασικών αγαθών. Χθες και προχθές πραγματοποιήθηκε στον «γνώριμο» πλέον χώρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, η διανομή τροφίμων και ειδών βασικής υλικής συνδρομής σε ωφελούμενους του προγράμματος από την Αιγιάλεια.

Όπως έκανε γνωστό στo protionline.gr ο προϊστάμενος του Αυτοτελούς Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας του δήμου Δημήτρης Καΐτσας, ΄΄έγινε διανομή ΤΕΒΑ σε διάφορα είδη όπως πάνες, απορρυπαντικά, υγρό πιάτων, σαμπουάν, μήλα, μπανάνες, ακτινίδια, τυρί, χοιρινό κρέας και βοδινό, την Τετάρτη 15 και την Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου. Παρέλαβαν 494 δικαιούχοι που αντιστοιχούν σε 1.081 μέλη οικογενειών από το σύνολο των 811 δικαιούχων. Η προσέλευση αντιστοιχεί σε ποσοστό συμμετοχής 61%΄΄.

Άνοιξε και ο χώρος του παλιού λιμανιού για τους ωφελούμενους

Ως προς τη διαδικασία της Τετάρτης 15 και της Πέμπτης 16/12, ο προϊστάμενος του αρμόδιου Τμήματος έκανε γνωστό πως οι ωφελούμενοι διευκολύνθηκαν ακόμη περισσότερο αφού σε συνεργασία με το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο που φιλοξένησε και πάλι στις εγκαταστάσεις του τις πέντε νταλίκες με τα προϊόντα, και σε συνεννόηση με την Αστυνομία και τη Δημοτική Αστυνομία, παραχωρήθηκε ο χώρος του παλιού λιμανιού ώστε οι ωφελούμενοι να φορτώνουν εκεί τα αγαθά στα οχήματά τους, προκειμένου να μην δημιουργείται συνωστισμός στην είσοδο και τον δρόμο όπως την προηγούμενη φορά.

Ερωτηθείς για το εάν και το νέο έτος θα «τρέξουν» ανάλογες δράσεις μέσω του ΤΕΒΑ/FEAD, ο κ. Καΐτσας είπε πως από τη στιγμή που έχουν «ξεκολλήσει» οι διαδικασίες με τους διαγωνισμούς που είχαν τρενάρει λόγω ενστάσεων, το πρόγραμμα θα συνεχιστεί κανονικά και ανά τακτά χρονικά διαστήματα, σε ημερομηνίες που θα ανακοινώνονται, θα πραγματοποιείται διανομή αγαθών.

Ιρλανδοί ελεγκτές αξιολόγησαν με «άριστα» το έργο της Πρόνοιας και του Κέντρου Κοινότητας!

Το πολύ σημαντικό για την τοπική κοινωνία έργο που επιτελούν η Κοινωνική Προστασία του δήμου και το Κέντρο Κοινότητας πάντως, δεν αναγνωρίζεται μόνο από τους πολίτες αλλά και από τις επίσημες αρχές, που σε έλεγχο που πραγματοποίησαν διαπίστωσαν πως διαχειρίζονται άριστα τα επιδόματα. Συγκεκριμένα, ύστερα από έλεγχο που έγινε από την αρμόδια Επιτροπή από την Ιρλανδία, η οποία δίνει αναφορά στις Βρυξέλλες, διαπιστώθηκε πως οι χειρισμοί του Τμήματος είναι άψογοι.

Όπως έκανε γνωστό ο κ. Καΐτσας, ΄΄στις αρχές Δεκεμβρίου, μας επισκέφθηκαν οι Ιρλανδοί, οι οποίοι έλεγξαν τον τρόπο λειτουργίας της Δομής και την απόδοση των επιδομάτων στους δικαιούχους. Έκλεισαν τον έλεγχο θετικά και χωρίς παρατηρήσεις, αντιθέτως μάλιστα εξήραν το έργο της υπηρεσίας΄΄.

Κάπως έτσι κλείνει επιτυχημένα το έτος για το Τμήμα Πρόνοιας του δήμου, ο ρόλος του οποίου, δεδομένων των κοινωνικών συνθηκών, αναμένεται να είναι καθοριστικός και το νέο έτος…


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr