background img
banner
banner

Αρνητικό ρεκόρ λόγω …Πρωτοχρονιάς!

31 ΘΕΤΙΚΑ ΡΑΠΙΝΤ ΤΕΣΤ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΑΙΓΙΟΥ TH ΔΕΥΤΕΡΑ 3 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

Οι διακοπές της Πρωτοχρονιάς και το… χαλαρό Σαββατοκύριακο που πέρασε – το πρώτο του νέου χρόνου – ήταν οι βασικές αιτίες να “εκτοξευθεί” ακόμα πιο πολύ το ιικό φορτίο σε όλη την ευρύτερη περιοχή. Τα νέα επιβεβαιωμένα και συνεχόμενα κρούσματα covid-19 των τελευταίων εικοσιτετραώρων, δείχνουν απολύτως ξεκάθαρα τη μεγάλη έξαρση της μετάλλαξης “Όμικρον” αλλά βέβαια, και την τεράστια μεταδοτικότητα που τη συνοδεύει.

Σε τέτοιο βαθμό μάλιστα, που είναι πολύ εύκολο να “τσιμπήσει” κάποιος τον ιό έχοντας απλά… βρεθεί για λίγο στον ίδιο κλειστό χώρο με επιβεβαιωμένο κρούσμα.

Την εστίαση φοβούνταν, στα… σπίτια έγινε τελικά η ¨ζημιά¨

Το γεγονός ότι μεσολάβησαν οι εορτές της Πρωτοχρονιάς, θεωρείται ο “νούμερο ένα” λόγος της μεγάλης έξαρσης της νέας μετάλλαξης που παρατηρείται τις τελευταίες τρεις ημέρες στην Αιγιάλεια. Δεν είναι υπερβολή να πει κανείς ότι κάθε οικογένεια, έχει και ένα τουλάχιστον κοντινό του περιστατικό πλέον, στο οικογενειακό ή επαγγελματικό του περιβάλλον.

Τις προηγούμενες ημέρες – οι οποίες ήταν άκρως “οικογενειακές και φιλικές” – αποδείχθηκαν τελικά “μπούμερανγκ” για το υπουργείο και τον ιατρικό κόσμο, καθώς από την… εστίαση και την αναψυχή το “περίμεναν” και από άλλου τους… “βρήκε”.

Ο κόσμος μαζεύτηκε σε σπίτια και το 50% εξ αυτών, δεν… τσέκαρε τον εαυτό του με κάποιο Self Test ή αναζητώντας τον τρόπο να πραγματοποιήσει ένα Rapid Test ανίχνευσης.
Στην Αιγιάλεια, θεωρείται βέβαιο ότι αυτός είναι ο λόγος της μεγάλης διασποράς και προφανώς το ιικό φορτίο, ο καθένας, το κουβαλούσε από σπίτι σε σπίτι κατά την επίσκεψή του. Γι’ αυτό και η μεγάλη διασπορά και η αυξημένη τάση κρουσμάτων που έχει ήδη καταγραφεί.

Οι σχολικές μονάδες αναμένεται να ¨σηκώσουν¨ πιο πολύ το ιικό φορτίο της ¨Όμικρον¨

Η αυξητική τάση των κρουσμάτων σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, θα συνεχιστεί τα επόμενα εικοσιτετράωρα και αναμένεται το ¨pick¨ των ενεργών καταγεγραμμένων να σημειωθεί στο τέλος της εβδομάδας, την ερχόμενη Πέμπτη ή Παρασκευή.

Να σημειωθεί ότι, το άνοιγμα των σχολικών μονάδων θα σηματοδοτήσει και θα επικυρώσει την ιική εικόνα της ευρύτερης περιοχής της Αιγιάλειας, καθώς βάσει των στοιχείων, ο πραγματικός “όγκος” των κρουσμάτων θα φανεί από τα παιδιά, τα οποία λόγω της μη υποχρέωσής τους αυτές τις μέρες να διενεργούν self test για το σχολείο τους, δεν εξετάζονται καθόλου.
Άρα, ο αριθμός επί συνόλου αυτή τη στιγμή, θεωρείται ελεγχόμενα “πλασματικός”.

1.133 νέες ενεργές μολύνσεις σε επίπεδο Αχαΐας

Το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα των αυξητικών τάσεων σε επίπεδο ενεργών κρουσμάτων στον νομό, είναι τα ίδια τα επίσημα νούμερα που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ τις τελευταίες ημέρες. Πιο συγκεκριμένα στην Αχαΐα, οι νέες μεταλλάξεις του κορωνοϊού δίνουν “κλιμάκωση” της έξαρσης, καθώς το 808 που ανακοινώθηκε την πρώτη ημέρα του νέου χρόνου, ήταν όχι μονάχα ένα υψηλό νούμερο, αλλά και σαφέστατη ένδειξη της εκθετικής τάσης του ιού.

Έτσι, η “σκάλα” διαμορφώνεται από την Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου με 231 κρούσματα, την επόμενη μέρα 412, την Τετάρτη 29 του μήνα 679, ενώ την προτελευταία ημέρα του χρόνου καταγράφηκαν 890 νέες μολύνσεις και την τελευταία ημέρα του χρόνου 1.055 κρούσματα.

Να σημειωθεί ότι, την Κυριακή 2 Ιανουαρίου το νούμερο διαμορφώθηκε στα 579 (με σαφώς πολύ λιγότερα τεστ λόγω της αργίας) ενώ τη Δευτέρα 3 Ιανουαρίου οι νέες μολύνσεις ήταν 1.133 σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις, δημιουργώντας έτσι νέο αρνητικό ρεκόρ ενεργών κρουσμάτων.

Ουρές στο Κ.Υ. Αιγίου

Σε επίπεδο δήμου, ένα απίστευτα χαρακτηριστικό παράδειγμα της μεγάλης έξαρσης της μετάλλαξης “Όμικρον” που υπάρχει τις τελευταίες ημέρες, είναι τα επίσημα Rapid Tests που διεξάγονται στην αίθουσα “Μάνα και Παιδί” στο Κέντρο Υγείας Αιγίου, από το μόνιμο κλιμάκιο που διενεργεί τα ερευνητικά δεδομένα της περιοχής σε επίπεδο φορτίου.

Πιο συγκεκριμένα, τη Δευτέρα 3 Ιανουαρίου, σε 246 δείγματα που διενεργήθηκαν βρέθηκαν 31 θετικά κρούσματα, από τα οποία τα 15 ήταν άνδρες και τα 16 γυναίκες, με μέσο όρο ηλικίας τα 33 έτη.

Η έξαρση της νόσου διαφαίνεται με την κλιμάκωση των τελευταίων εικοσιτετραώρων, όπου την περασμένη Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου, συνολικά καταγράφτηκαν 11 θετικά κρούσματα σε 189 ελέγχους, ενώ την προηγούμενη μέρα είχαν 15 μολύνσεις σε 147 τεστ με ενδιάμεση ηλικία τα 25 έτη.

Τέλος, να επισημανθεί ότι, αυτά τα νούμερα αφορούν μόνο το Κ.Υ. Αιγίου και πάντα, με τα επίσημα στοιχεία που δίδονται από τον ΕΟΔΥ.

Συνεχίζονται σε  επιλεγμένα φαρμακεία τα μαζικά Rapid Test ανίχνευσης

Την ίδια στιγμή, στα φαρμακεία του δήμου και σε επιλεγμένα σημεία συνεχίζονται να διενεργούνται Rapid Tests, με την συμμετοχή του κόσμου να είναι αρκετά μεγάλη παρ’ όλο το κόστος που υπάρχει (συνήθως 5 ευρώ) και υποχρεούται ο καταναλωτής να πληρώσει για να διενεργηθεί το εκάστοτε τεστ.

Έτσι, σε πολλά κεντρικά σημεία της πόλης αλλά και σε περιφερειακά φαρμακεία της ευρύτερης περιοχής, υπάρχουν πάνω από 20 φαρμακεία που μπορεί κανείς να υποβληθεί σε ανάλογο τεστ ανίχνευσης, με τους φαρμακοποιούς της Αιγιάλειας όχι μόνο να είναι απολύτως αξιόπιστοι και συνεργάσιμοι (σε αντίθεση με πολλούς συναδέλφους τους της γειτονικής Πάτρας) αλλά και πολύ “βοηθητικοί” στην ευρύτερη λειτουργία της διαδικασίας, ώστε να εξυπηρετείται ο κόσμος.

Το νούμερο των τεστ που διενεργούνται σε επίπεδο δήμου δεν έχει καταγραφεί ακόμα, περιμένοντας τα επίσημα στοιχεία να γνωστοποιηθούν τα επόμενα εικοσιτετράωρα.


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr