background img
banner
banner

Α΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ – PLAY OUT: Βήμα παραμονής τα Καλάβρυτα νίκη στο «Κάνιστρας» με τον Δία

ΣΤΟ ΠΕΤΡΩΤΟ Ο ΊΚΑΡΟΣ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕ ΤΗΣ ΘΥΕΛΛΑ ΑΙΓΙΟΥ

Με το δεξί ξεκίνησε η ΑΕ Καλαβρύτων την διαδικασία των playout, σημειώνοντας την σπουδαίας βαθμολογικής σημασίας νίκη 3-1 στο «Κάνιστρας» απέναντι στον Δία.
-Αντίθετα η Θύελλα Αιγίου που δυσκολεύτηκε να βρει ουσιαστικούς τρόπους να παραβιάσει την εστία του Ίκαρου, ηττήθηκε στο Πετρωτό 1-2.
-Η μεγάλη σε έκταση νίκη του Πήγασου 5-0 τον Αετό Ρίου, τον έφερε στην πρώτη θέση με 8 βαθμούς

-Σε ένα ρεσιτάλ χαμένων ευκαιριών που είχαμε εκατέρωθεν ανάμεσα στην Αναγέννηση Π. και τον Ψαθόπυργο, με αποκορύφωμα το χαμένο πέναλτι των γηπεδούχων με τον Τζελέπη στο 48΄, ο Ψαθόπυργος πιο εύστοχος στην συνέχεια σημείωσε δυο γκολ με τους Καλούδη, Καράγιωργα, που του πρόσφεραν τους πολύτιμους βαθμούς της νίκης.
-Πάτρα 2005 και ΑΠΟ Αρόης, επικράτησαν με το ίδιο σκορ 1-0 σε βάρος της Δόξας Νιφορεΐκων και του Αχαιού αντίστοιχα.

Δίας – ΑΕ Καλαβρύτων 1-3

Νίκη που φέρνει πιο κοντά στην παραμονή την ομάδα των Καλαβρύτων, ύστερα από το 3-1 που πέτυχε στο Ενωσιακό γήπεδο «Α. Κάνιστρας». Αυτόματα η ομάδα του Κωστή Βλάχου ανέβηκε στους 5 βαθμούς και κοιτάζει με αισιοδοξία τη συνέχεια, εξασφαλίζοντας από τώρα ακόμα 3 βαθμούς από την 2η αγωνιστική, αφού η Δόξα Χαλανδρίτσας που φέρεται σαν αντίπαλος τα έχει παρατήσει. Σημαντικό για την ομάδα των Καλαβρύτων ήταν ότι προηγήθηκε με την «λόμπα» του Βλάχου, ύστερα από την εκτέλεση φάουλ του Στ. Τσαβαλά στο 26΄.

Η άμεση ισοφάριση 1-1 που ακολούθησε από τους γηπεδούχους στο 28΄ με το πέναλτι κέρδισε ο Β. Παναγιωτόπουλος από τον Βλάχο και το εκτέλεσε εύστοχα ο Δ. Παναγιωτόπουλος, δεν πτόησε την ΑΕΚ. Πάλι από στημένη φάση τα Καλάβρυτα πήραν προβάδισμα 2-1 στο 37΄, ύστερα από την εκτέλεση φάουλ του Σκιαδά και κεφαλιά του Αλεξόπουλου.
Στο 55΄ η ΑΕ Καλαβρύτων διαμορφώνοντας το 3-1 είχε σχεδόν εξασφαλίσει τους πολύτιμους βαθμούς της νίκης.

Ήταν μια φάση διαρκείας με τον τερματοφύλακα του Δία Διαμαντόπουλο να αποκρούει το φάουλ του Στ. Τσαβαλά, στη συνέχεια το σουτ του Μητρόπουλου, όχι όμως και του Βραχλιώτη που έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Έκτοτε τα σημαντικότερα παιχνίδια του αγώνα ήταν το δοκάρι του Ζησιμόπουλου για τους γηπεδούχους στο 74΄ και η αποβολή του Τσαβαλά (2η κίτρινη) στο 78΄.

Δίας Σαραβαλίου (Ανδρέας Ανδρούτσος): Διαμαντόπουλος, Παπανικολόπουλος, Μαρκεζίνης, Παπανικολάου (87’ Χριστοδουλόπουλος), Σπαθάρας, Τασσόπουλος (60’ Κουραχάνης), Μαλτέζος, Στρέκλας, Δ.Παναγιωτόπουλος, Ζησιμόπουλος, Β.Παναγιωτόπουλος.

Α.Ε. Καλαβρύτων (Κ. Βλάχος – Ν. Παπαχριστόπουλος): Λέσης, Βλάχος, Αλεξόπουλος, Αντύπας, Παπαγεωργίου, Σκιαδάς, Κουτρουμάνης (72’ Ασπρούκος), Μητρόπουλος, Βραχλιώτης (65΄ Γκλαβάς -87’ Θεοδοσίου), Τσαβαλάς, Θεοτοκάτος.

Ίκαρος Πετρωτού – Θύελλα Αιγίου 2-1

Πολύ αργά βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα η Θύελλα Αιγίου, που απλά μείωσε 1-2 στις καθυστερήσεις του αγώνα με τον Ίκαρο Πετρωτού, σημειώνοντας γκολ με το φάουλ του Διαμαντόπουλου. Ο Ίκαρος έκανε περισσότερο αισθητή την παρουσία του στα πρώτα λεπτά της συνάντησης, φτάνοντας στο γκολ 1-0 στο 20΄ με τον Γαβριήλ, ύστερα από την αντεπίθεση που είχε ξεκινήσει και το Ταγάρα να πασάρει στον σκόρερ.

Η Θύελλα στάθηκε άτυχη στο 28΄, όταν το σουτ εντός περιοχής του Διαμαντόπουλου, προσέκρουσε στο δοκάρι της εστίας του Κατσαΐτη. Οι γηπεδούχοι χτύπησαν πάλι στον κόντρα πριν την ολοκλήρωση του α΄ ημιχρόνου. Ίδιοι οι πρωταγωνιστές, μόνο που αυτή τη φορά το γκολ σημείωσε ο Ταγάρας από πάσα του Γαβριήλ. Για την Θύελλα δεν είχαν χαθεί όλα, δεν μπόρεσε όμως και να επιστρέψει γρήγορα στο παιχνίδι, θυσιάζοντας ακόμα μια ευκαιρία με τον τον Αρβανίτη να σουτάρει ελάχιστα άουτ στο 52΄. Το ρίσκο της Αιγιώτικης ομάδας πρόσφερε την ευκαιρία που είχε ο Ίκαρος στο 71΄, όμως το πλασέ του Γαβριήλ εξουδετέρωσε μπροστά στην εστία ο Αθανασίου.

Πριν ο Διαμαντόπουλος σημειώσει το γκολ φάουλ στο 92΄, είχε ακόμα ένα καλό «στημένο» που απέκρουσε δύσκολα σε κόρνερ ο Κατσαΐτης στο 76΄.

Ικαρος Πετρωτού (Άγγελος Σταθόπουλος): Κατσαΐτης, Καγιάφας, Μακρόπουλος, Καλομοίρης, Δημόπουλος, Οικονόμου (46’ Κλίτσας), Φλώρος, Τσάμης, Ταγάρας (77’Λαμπρόπουλος), Τσουραμάνης, Γαβριήλ (90΄ Ρόδης).

Θύελλα Αιγίου (Κυριάκος Αθανασίου): Ντόι, Κοντογιάννης, Μαρδάς (59’ Λαμπίρης), Αθανασίου, Κάσα, Διαμαντόπουλος, Γκιώνης (59’ Τσεκούρας), Ραπάι (72΄’ Θεοφανόπουλος), Καραΐνδρος, Αρβανίτης, Νικολάου.

1η AΓΩΝΙΣΤΙΚΗ play out

Δίας – Καλάβρυτα 1-3..28΄ πεν. Δ. Παναγιωτόπουλος – 26΄ Βλάχος, 37΄ Αλεξόπουλος, 55΄ Βραχλιώτης. Κόκκινη 78΄ Στ. Τσαβαλάς
Ίκαρος Π.- Θύελλα Αιγίου 2-1 20΄ Γαβριήλ, 44’ Ταγάρας – 92’ Διαμαντόπουλος
Πήγασος – Αετός Ρίου 5-0. 16’, 78’ Αποσκίτης, 37’, 40’ Φωτόπουλος, 44’ Παπαδημητρακόπουλος
Αναγέννηση-Ψαθόπυργος 0-2. 51’ Καλούδης, 70’ Καράγιωργας. Χαμένο πέναλτι 48’ Τζελέπης (Αναγέννηση Π., δοκάρι).
Πάτρα 2005 – Δόξα Νιφ. 1-0. 63΄ Παναγόπουλος
ΑΠΟ Αρόης – Αχαιός 1-0 85΄ Κοτσιάς
Δόξα Χαλ. – Δαβουρλής 0-3 α.α.
Α. Καστρίτσι – Ηρακλής Π. 3-0 α.α.
Εθνικός Π. – Λιμνοχώρι 2-0

 


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr