background img
banner
banner

“Δίνουν τα χέρια” από στιγμή σε στιγμή

ΕΠΕΝΔΥΕΙ ΣΤΟ “CLUB MEDITERRANEE“ ΓΙΑ 40 ΧΡΟΝΙΑ – Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ Γ. ΑΡΒΑΝΙΤΑΚΗΣ ME TON ΦΙΛΟΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΛΑΜΠΙΡΙΟΥ

Αίσιο τέλος θα έχει σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του protionline.gr η επένδυση του Ομίλου Αρβανιτάκη που… ¨μαγειρευόταν¨ από το προηγούμενο καλοκαίρι στην περιοχή της Ζήριας, για τον “ηρωικό” χώρο του “Club Méditerranée”. Ο μεγαλομέτοχος της εταιρείας, αναμένεται μέχρι τις 25 Φλεβάρη στην Ζήρια, προκειμένου να “πέσουν οι υπογραφές” της πώλησης του χώρου του πρώην ξενοδοχείου, αφού τελικά ο Όμιλος κρίνει την επένδυση στο συγκεκριμένο σημείο αρκετά συμφέρουσα και προσοδοφόρα.

20 εκατομμύρια ευρώ και… βλέπουμε

Έτσι, η ¨Arvanitakis Group of Companies¨ αποφάσισε πως θέλει να αναπτυχθεί δυναμικά στην Αιγιάλεια, επενδύοντας στο πολύπαθο ακίνητο, το οποίο στην πρόσφατη πυρκαγιά της 31η Ιουλίου υπέστη καθολική ζημιά.

Η εταιρία προσανατολίζεται να αγοράσει το ακίνητο για 20 εκατομμύρια ευρώ, ποσό θα χρειαστεί για να “δραστηριοποιηθεί” με ξενοδοχειακές μονάδες υπερπολυτελούς κτιρίων και ακινήτων, ενώ προβλέπονται πάρκινγκ, αθλητικοί χώροι, σουίτες και πολλές άλλες εγκαταστάσεις που συγκαταλέγονται στο αρχικό “σχέδιο” που έχει ήδη μελετηθεί και αφορούν όλες τις εργασίες σε 5άστερα πολυτελή ξενοδοχεία.

Ως το τέλος του τρέχοντος μήνα, ο επενδυτής στην περιοχή

Η εταιρεία του κ. Αρβανιτάκη, η οποία έχει σαν έδρα την Κύπρο, δραστηριοποιείται σε πολλά σημεία της Ευρώπης με ανάλογες ξενοδοχειακές επιχειρήσεις υψηλών προδιαγραφών, έχει μεγάλο επενδυτικό κεφάλαιο και στο χρηματιστήριο, στο οποίο τα τελευταία χρόνια έχει αρκετές ¨σταθερές¨ μετοχές και σαφέστατη αγοραστική δύναμη.

Ο Όμιλος σκέφτεται μια υπερπλήρη επένδυση, με δομές που θα πληρούν τις προϋποθέσεις όλων των σύγχρονων εγκαταστάσεων της νέας γενιάς ξενοδοχείων, στο Club Méditerranée.
Από στιγμή σε στιγμή και εκτός σοβαρού απροόπτου, ο μεγαλομέτοχος της εταιρείας καταφθάνει τις επόμενες μέρες στην περιοχή (αυτή την στιγμή βρίσκεται στο Μόντε Κάρλο) προκειμένου να “πέσουν” οι τελικές υπογραφές και να συνταχθεί το τελικό πολυσέλιδο συμβολαιογραφικό έγγραφο της επικείμενης πώλησης. Σύμφωνα με πληροφορίες του protionline.gr ο νομικός σύμβουλος του κ. Αρβανιτάκη, έχει έρθει σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Φιλοπροοδευτικό Σύλλογο Λαμπιρίου, στον οποίο ανήκει η εκμετάλλευση του συγκεκριμένου χώρου και έχει δοθεί λεκτικά από κοινού, ήδη το χρονοδιάγραμμα της αγοραπωλησίας.

40 (+ 8 χρόνια) η διάρκεια της επένδυσης

Σύμφωνα με τις μελέτες που έχουν γίνει στον χώρο από κλιμάκιο της επενδυτικής εταιρείας και με μια πρώτη εκτίμηση, το συνολικό ποσό που θα χρειαστεί ο Όμιλος Αρβανιτάκη για την όλη ανοικοδόμηση των εγκαταστάσεων, θα ξεπεράσει τα 20 εκατομμύρια ευρώ, ενώ οι μηχανικοί που έχουν εκτιμήσει τον ολικό χώρο σε προηγούμενη επίσκεψη τους, κάνουν λόγο για… 30 εκατομμύρια, χρηματικό ποσό που… όντως, μπορεί να “αγγίξει” το τελικό πλάνο της επένδυσης.

Το τελικό ποσό θα εξαρτηθεί από τις επιλογές των υλικών δόμησης και την ποιότητά τους. Ο μεγαλοεπιχειρηματίας, οι νομικοί σύμβουλοι και οι μεγαλομέτοχοι της εταιρίας κάνουν λόγο για μια χρονική ¨οψιόν¨ που θα ξεπερνά τα 40 χρόνια (γίνεται όλος για 48 συνολικά έτη) και σύμφωνα με το αρχικό πλάνο που είχε ανακοινωθεί όταν ήταν ακόμα τα πράγματα σε πρώιμο στάδιο, αναμένεται η συγκεκριμένη επένδυση – σε βάθος χρόνου – να ωφελήσει την τοπική αγορά και τους επαγγελματίες διαφόρων ειδικοτήτων στην Αιγιάλεια, τεχνικούς κάθε είδους που μπορούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε μια τέτοια μεγάλη ¨επιχειρησιακή¨ εγκατάσταση και φυσικά, αρκετό εργατικό δυναμικό.

 


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr