background img
banner
banner

Ένα μικρό «θαύμα» για την Ουκρανία

ΠΕΡΙ ΤΟΥΣ ΕΠΤΑ ΤΟΝΟΥΣ ΕΙΔΩΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΑΝ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ – ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΑΠΟΣΤΕΛΛΕΤΑΙ Η ΒΟΗΘΕΙΑ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΤΕΡΑΣΤΙΟΥ ΟΓΚΟΥ

Όταν κάποιοι μαθητές απευθύνθηκαν μέσω των γονιών τους στην Ένωση Συλλόγων Γονέων δήμου Αιγιαλείας αλλά και στους εκπαιδευτικούς τους, εκφράζοντας την επιθυμία συγκέντρωσης ειδών για τον δοκιμαζόμενο λαό της Ουκρανίας, σίγουρα δεν περίμεναν ότι η ανταπόκριση θα ήταν τόσο μεγάλη που θα έμοιαζε με «τσουνάμι» ανθρωπιάς κι αλληλοβοήθειας! Και μπορεί ο προγραμματισμός να ήταν αρχικά, τα είδη που έχουν συλλεχθεί να αποσταλούν το περασμένο Σάββατο, ωστόσο ο όγκος τους είναι τόσο μεγάλος κι έτσι αποστέλλονται σιγά – σιγά μέσω της εταιρείας courier ACS που έχει αναλάβει να… σηκώσει το μεγάλο φορτίο αγάπης.

Δεκάδες οικογένειες της Αιγιάλειας, ακούγοντας την έκκληση της Ένωσης Γονέων, του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιγιαλείας και της Β΄ ΕΛΜΕ Αχαΐας ανταποκρίθηκαν συλλέγοντας τρόφιμα συγκεκριμένων κατηγοριών, φαρμακευτικά σκευάσματα και υλικά τα οποία εμπεριέχονταν στη λίστα των «Γιατρών του Κόσμου» μέσω των οποίων θα μεταφερθεί η ανθρωπιστική βοήθεια στην εμπόλεμη Ουκρανία.

Το μέγεθος της προσφοράς ήταν συγκινητικό δεδομένων των οικονομικών προβλημάτων και των κατοίκων της περιοχής που βιώνουν μία πρωτόγνωρη, για τις τελευταίες δεκαετίες, ακρίβεια. Όμως το «θαύμα» της Αιγιάλειας δεν σταματά εκεί.

Ατελείωτες ώρες εθελοντικής εργασίας

Συγκεκριμένοι άνθρωποι, από την περασμένη Παρασκευή έχουν δαπανήσει ατελείωτες ώρες εθελοντικής εργασίας, ώστε να «σηκωθεί» και να μεταφερθεί το υλικό από τα σχολεία, στον ιδιωτικό χώρο «Όνειρο» στη Μυρτιά Αιγίου που παραχωρήθηκε γι’ αυτό το σκοπό. Από εκεί γίνεται η μεταφόρτωση στα οχήματα της ACS ώστε να φύγουν τα πράγματα για την Ουκρανία.
Ο πρόεδρος της Ένωσης Γονέων Μένιος Κουτρόπουλος διέθεσε δικό του όχημα για τη μεταφορά «επιστρατεύοντας» ακόμη και άτομα του οικογενειακού του περιβάλλοντος να βοηθήσουν, κάτι που έκαναν με περισσή χαρά. Η πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αθηνά Σκανδάμη συμμετείχε στη μεταφορά από όλα τα σχολεία της Αιγιάλειας προς τον χώρο της Μυρτιάς, υπολογίζοντας πως συνολικά ο όγκος των ειδών ανέρχεται σε επτά τόνους!

Όπως αναφέρουν οι «πρωτεργάτες» της επιχείρησης «ανθρωπιστική βοήθεια», ένας μεγάλος όγκος ήδη έχει φύγει, ένα φορτηγό παραμένει φορτωμένο, ενώ αναμένεται να γεμίσουν κι άλλα δύο.

Μηνύματα αγάπης σκορπούν συγκίνηση

Τεράστια η προσφορά και της προέδρου της Β΄ ΕΛΜΕ Δώρας Μαστραπά, η οποία ανέλαβε να πακετάρει και να συσκευάσει τα πράγματα που είχαν διατεθεί σε σακούλες και τα οποία ήταν τα περισσότερα. Και πώς να μην συγκινηθεί κανείς, βλέποντας πάνω στα πακέτα, μηνύματα αγάπης των μαθητών της Αιγιάλειας προς τα παιδιά της Ουκρανίας. Τα παιδιά του πολέμου…

Έτσι, εκτός από το Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό Σχολείο Αιγείρας που διέθεσαν μόνο φαρμακευτικό υλικό, δεδομένου ότι μόνο τέτοια είδη δέχθηκε η ACS Ακράτας, τα είδη από όλα τα άλλα σχολεία μεταφέρθηκαν στο Αίγιο, μετά από μία υπεράνθρωπη προσπάθεια που είχε όμως σοβαρό και αδιαμφισβήτητο κίνητρο: Την αλληλεγγύη. Ως μία ανθρώπινη αλυσίδα, άνθρωποι θα εργαστούν και σήμερα γι’ αυτή την τιτάνια προσπάθεια, αποδεικνύοντας το κοινωνικό, ανθρώπινο πρόσωπο του τομέα της Εκπαίδευσης, αλλά και κάτι άλλο: Ότι τα παιδιά της Αιγιάλειας, βρίσκονται σε καλά χέρια!


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr