background img
banner
banner

Όλα τα θέματα στο τραπέζι | ΒΙΝΤΕΟ

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΥΠΟΔΕΧΘΗΚΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΚΙΝΑΛ ΜΕ ΛΙΣΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ

Μπροστά από το δημαρχείο στην Ανδρέου Λόντου υποδέχθηκε στις 7 το απόγευμα της Πέμπτης, ο δήμαρχος Αιγιαλείας Δημήτρης Καλογερόπουλος, τον πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ Νίκο Ανδρουλάκη και ανέβηκαν μαζί τα σκαλιά μέχρι το γραφείο δημάρχου, όπου ο πρώτος πολίτης του δήμου, έβαλε όλα τα ζητήματα που απασχολούν την περιοχή στο τραπέζι του διαλόγου.
Ενεργειακό κόστος των δήμων, γρήγορη απορρόφηση κονδυλίων ΕΣΠΑ, παραμονή Φυσικοθεραπείας στο Αίγιο, παραμονή ΔΟΥ στο Αίγιο, ενίσχυση του Νοσοκομείου, ενίσχυση της αστυνόμευσης, διαχείριση απορριμμάτων, ήταν τα θέματα που έθεσε ο δήμαρχος υπόψιν του επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ.

Ο Δημήτρης Καλογερόπουλος όμως, έδωσε έμφαση και ζήτησε από τον Νίκο Ανδρουλάκη να βοηθήσει με τον κοινοβουλευτικό του ρόλο στη χρηματοδότηση του διυλιστηρίου νερού στον Σελινούντα ποταμό. Πρόκειται για εμβληματικό έργο είπε ο δήμαρχος, που θα μειώσει το ενεργειακό κόστος των αγροτών αλλά και το κόστος ύδρευσης των δημοτών.

Οι υποσχέσεις για το διυλιστήριο νερού

Υπενθύμισε μάλιστα ότι δύο υπουργοί Εσωτερικών, ο Θεοδωρικάκος και ο Πέτσας, είχαν υποσχεθεί ότι είναι εξασφαλισμένη η χρηματοδότηση των 20 εκ. ευρώ, ωστόσο οι υποσχέσεις έχουν μείνει στα λόγια.

Απαντώντας στον Δημήτρη Καλογερόπουλο, ο Νίκος Ανδρουλάκης, αστειευόμενος είπε ότι «ο δήμαρχος μίλησε λες και είμαστε κυβέρνηση», επισημαίνοντας πως η στήριξη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ήταν πάντα στις προτεραιότητες του ΠΑΣΟΚ και ζήτησε από την ΚΕΔΕ, μέλος της οποίας είναι ο δήμαρχος Αιγιάλειας, να κάνει περισσότερη αντιπολίτευση στην κυβέρνηση.

Προτεραιότητα η στήριξη των ΟΤΑ

Ο επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ αφού τόνισε ότι η αυτοδιοίκηση στηρίχτηκε διαχρονικά από τη δημοκρατική παράταξη και οι δεσμοί παραμένουν ισχυροί, επαίνεσε τον Δημήτρη Καλογερόπουλο για τη διαδρομή του στα αυτοδιοικητικά δρώμενα, ζήτησε τις συμβουλές του και ως πρόεδρος της Επιτροπής ΕΣΠΑ όπου χρειάζεται, προκειμένου να διαμορφωθούν πολιτικές που θα βοηθήσουν τους δήμους στη δύσκολη αυτή συγκυρία.

Ήταν η επικεφαλής της Ποιοτικής Αιγιάλειας, Βασιλική Ψυχράμη, που παρέδωσε υπόμνημα στον Νίκο Ανδρουλάκη, με τα καίρια ζητήματα που απασχολούν το δήμο, ζητώντας παράλληλα και συνάντηση μαζί του στην Αθήνα για τη διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων.

Από πλευράς δημοτικής αρχής στο γραφείο δημάρχου βρέθηκαν η πρόεδρος του Δ.Σ. Αιγιαλείας Μαρία Γιδά και οι αντιδήμαρχοι Μαρία Σταυροπούλου και Βασίλης Χριστόπουλος. Σταθεροί επί της υποδοχής και στο τραπέζι του διαλόγου οι Γιώργος Αθανασόπουλος γραμματέας του ΚΙΝΑΛ στην Αχαΐα και Γρηγόρης Αλεξόπουλος πρόεδρος του ΣΥΔΙΣΑ. Το παρόν τόσο στο δημαρχείο, όσο και στην ΠΕΣ, έδωσε ο περιφερειακός σύμβουλος Δημήτρης Κατσικόπουλος και οι πολιτευτές Μαρίνος Σκανδάμης, Κατερίνα Σολωμού και Ολυμπία Λόη. Εγκάρδια συνομιλία είχε ο Νίκος Ανδρουλάκης με τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Αιγίου Γιώργο Μπέσκο.

Ακολούθως δήμαρχος, πρόεδρος και οι συν’ αυτώ περιόδευσαν στην αγορά του Αιγίου, κάνοντας στάση στο Παναγιωτοπουλέικο όπου ο Δημήτρης Καλογερόπουλος, ξενάγησε τον Νίκο Ανδρουλάκη στο Μουσείο Ψηφιακών Εκθεμάτων για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση και στην έκθεση λαϊκών οργάνων, με τον Κρητικό πολιτικό να θαυμάζει τα εκθέματα.
Ήταν και η προγραμματισμένη συνεστίαση στο Μονόδρομο στη συνέχεια, ωστόσο ακυρώθηκε με τον πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ να φεύγει εσπευσμένα για την Πάτρα.


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr