background img
banner
banner

Καθαρή’’ η Αιγιάλεια από κορωνοϊό – Παραμένει η μάσκα

ΟΜΑΛΑ ΚΑΙ ΔΙΧΩΣ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ Η ΕΠΑΝΕΝΑΡΞΗ ΣΤΙΣ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ

Δίχως τον καθιερωμένο υγειονομικό “έλεγχο” που ούτε λίγο ούτε πολύ έγινε σχεδόν… συνήθεια στις σχολικές μονάδες τα τελευταία δύο χρόνια, επέστρεψαν στις αίθουσες οι μαθητές σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση στην Αιγιάλεια, μετά τις διακοπές του Πάσχα. Την “χαλάρωση” των μέτρων που απολαμβάνουν πλέον δάσκαλοι και μαθητές, αποφάσισε το υπουργείο Παιδείας λαμβάνοντας υπόψη την αισθητή μείωση των κρουσμάτων του κορωνοϊού, με μοναδικό “αξεσουάρ προστασίας” να παραμένει η μάσκα που θα ισχύει στους σχολικούς χώρους ανεξαρτήτως βαθμίδας, ενώ ο αυτοέλεγχος (Self Test) περιορίζεται πλέον στην μία φορά την εβδομάδα και μόνο για ανεμβολίαστους εκπαιδευτικούς.

Άγχος οι ασυμπτωματικές… περιπτώσεις που δεν καταγράφονται πλέον με Self Test

Είναι γεγονός ότι ο καλός καιρός της άνοιξης “βοηθά” πάρα πολύ στην ελάττωση των καθημερινών κρουσμάτων που μέχρι πριν τις εορτές του Πάσχα, είχαν σημειωθεί στην Αιγιάλεια και είχαν μάλιστα και αυξητική τάση. Προφανώς, η υγειονομική επιτροπή και το αρμόδιο υπουργείο, έκριναν ότι η “Όμικρον 2” μετάλλαξη η οποία επικράτησε, είναι σε ύφεση και… ακίνδυνη πλέον, αφήνοντας την χαλαρότητα να επιστρέψει και τα παιδιά να έρχονται κοντά το ένα στο άλλο, ξανά. Το μεγαλύτερο πρόβλημα που είχε διαπιστωθεί σχεδόν σε όλες τις σχολικές μονάδες του δήμου, ήταν το γεγονός ότι οι πιο πολλοί μαθητές που νόσησαν από κορωνοϊό, ήταν ασυμπτωματικοί. Αυτόματα, το μεγαλύτερο πρόβλημα γίνεται πια και το μεγαλύτερο… άγχος για γονείς και κηδεμόνες σε όλο το εύρος του δήμου, καθώς δεν υπάρχει πια το “τσεκ” των Self Tests, που σημαίνει ότι οι ασυμπτωματικοί μαθητές που ενδεχομένως νοσούν κατά την επιστροφή στα θρανία, είναι ουσιαστικά “κινητές μονάδες νόσησης” άθελά τους.

Διαμ. Βασιλακοπούλου: «Η ιική ¨εικόνα¨ βελτιώθηκε, όμως χρειάζεται προσοχή και υπευθυνότητα από όλους»

«Τα πράγματα έχουν καλυτερεύσει κατά πολύ και η υγειονομική εικόνα που υπάρχει στην Αιγιάλεια, δικαιολογεί και την κατάργηση των υποχρεωτικών τεστ ανίχνευσης που ίσχυαν μέχρι πριν τις εορτές του Πάσχα. Στον δήμο, τα κρούσματα της μετάλλαξης του ιού ολοένα και λιγοστεύουν και αυτό είναι ένα πολύ ενθαρρυντικό στοιχείο» τόνισε στo protionline.gr για το θέμα η αντιδήμαρχος Παιδείας, Πρόνοιας και Κοινωνικής Προστασίας Διαμάντω Βασιλακοπούλου και πρόσθεσε «είναι απαραίτητο να παραμείνει η υπευθυνότητα της προσοχής από όλους. Η ατομική ευθύνη ήταν και είναι πάντοτε το ¨κλειδί¨ της υγειονομικής κατάστασης που υπάρχει. Νομίζω ότι και οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές, έχουν κατανοήσει πλήρως την σημαντικότητα της ατομικής ευθύνης και το τι πρέπει να κάνουν, το πώς να φέρονται κοινωνικά. Ελπίζω να το έχουν καταλάβει εξίσου και οι γονείς και να προφυλάσσουν και εκείνοι τα παιδιά από πιθανά συμπτώματα. Να μην τα στέλνουν στο σχολείο όταν έχουν ενδεχομένως νοσήσει…» ανέφερε η αντιδήμαρχος, ενώ εστίασε ιδιαίτερα στο γεγονός ότι οι μαθητές όλων των βαθμίδων σε όλο το φάσμα του δήμου, έχουν δείξει αρκετή συνέπεια και προσοχή απέναντι στην πανδημία και ότι είναι η μαθησιακή τους συμπεριφορά στους χώρους των σχολείων είναι αρκετά προσαρμοστική και υπεύθυνη, στην συντριπτική τους πλειοψηφία.

Δημ. Ελευθεριώτης: «Ήταν έτοιμοι οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές για την επανεκκίνηση»

Μιλώντας στo protionline.gr ο διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου Ελίκης και πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του δήμου Αιγιαλείας Δημήτρης Ελευθεριώτης, για το ποια ήταν η εικόνα των σχολικών μονάδων στην περιοχή, έπειτα από τις εορτές του Πάσχα, τόνισε: «Είχε γίνει μια αξιόλογη προεργασία στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση και σε επίπεδο δήμου, για την επιστροφή των μαθητών στα θρανία. Οι εκπαιδευτικοί είχαν φροντίσει την πληρέστερη οργάνωση σε περιβαλλοντολογικό στους χώρους των σχολικών μονάδων αλλά βεβαίως και σε υγειονομικό επίπεδο. Όλα πήγαν πολύ καλά και αυτό που καταγράφεται στην πρώτη εβδομάδα επαναλειτουργίας, είναι μια πολύ οργανωμένη και συντονισμένη προσπάθεια από κάθε άποψη, σε όλη την Αιγιάλεια, μία προσπάθεια που οφείλεται σε πολλούς παράγοντες μεν, αλλά κυρίως και πρωτίστως στους μαθητές και τους δασκάλους».

Οι εκπαιδευτικοί επαφίενται στην… ευσυνειδησία των γονέων

Η μεγάλη αλλαγή που ισχύει στις σχολικές αίθουσες κατά την επιστροφή των μαθητών στα θρανία, είναι αναμφισβήτητα η κατάργηση των υποχρεωτικών Self Tests που έκαναν οι εκπαιδευόμενοι κάθε βαθμίδας, το οποίο καταργήθηκε, έπειτα από την “εντολή” των υγειονομικών επιτροπών και των λοιμοξιολόγων που συμβουλεύεται η κυβέρνηση τους τελευταίους 24 μήνες σε όλα τα επίπεδα.

Ήταν όμως η σωστή στιγμή, αυτή η περίοδος που διανύουμε, για να μην χρειάζεται αυτό το υγειονομικό “τσεκάρισμα” που προσέφεραν τα δηλωμένα τεστ που ίσχυαν μέχρι πρότινος στην επίσημη ιστοσελίδα; «Σαφώς και όχι. Το ιικό φορτίο έχει υποχωρήσει και τα κρούσματα πλέον είναι λίγα, αλλά τα σέλφ τεστ “χάριζαν” μια ασφάλεια που τώρα πλέον δεν υπάρχει. Εκτιμώ ότι ήταν λάθος το ότι δεν επιστρέψαμε στα σχολεία με Self Tests. Κάθε μαθητής είχε προμηθευτεί έναν αριθμό αυτοτέστ πριν τις γιορτές και δεν χρησιμοποιήθηκαν όλα. Η πανδημία κοινωνικά και υγειονομικά, υφίσταται. Το υπουργείο όμως, θεωρεί μάλλον ότι ο covid έφυγε εντελώς. Πιστεύω, ότι τα τεστ δεν έπρεπε να σταματήσουν σε αυτή την φάση που περνά η σχολική κοινότητα» ανέφερε στο protionline.gr ο κ. Ελευθεριώτης.

Δεν υπάρχουν πλέον τα δεκάδες περιστατικά νόσησης που υπήρχαν προ διμηνίας

Η επαναλειτουργία των σχολείων σε γενικές γραμμές θεωρείται ομαλή και με αρκετή συνέπεια από καθηγητές και παιδιά, σε όλα τα σχολεία της περιοχής, είτε της πρωτοβάθμιας είτε της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Τα όποια κενά που είχαν δημιουργηθεί από τις νοσήσεις μαθητών, ήδη έχουν καλυφθεί και η ύλη από τους εκπαιδευτικούς έχει “μοιραστεί” έτσι, ώστε να μην υπάρχει μαθησιακές ανάγκες και κενά που αφορούν την ύλη που πρέπει να διδαχθεί.

Οι δάσκαλοι και καθηγητές που αυτές τις μέρες απουσιάζουν λόγω του κορωνοϊού περιορίζονται στα… δάχτυλα του ενός χεριού ως αριθμός, γεγονός που σημαίνει ότι δεν υπάρχει το “αγχωτικό” ιικό φορτίο του περασμένου διμήνου που στοίχιζε αρκετά στην ομαλή λειτουργία του εκάστοτε σχολείου.

Να σημειωθεί ότι, σε όλες τις αίθουσες και τους κλειστούς χώρους σε όλα ανεξαιρέτως τα σχολεία της Αιγιάλειας, οι σχολαστικοί καθαρισμοί από το αρμόδιο προσωπικό γίνονται σε καθημερινή βάση και βεβαίως, υπάρχουν και ισχύουν τα “μαγικά μπουκαλάκια” του αντισηπτικού υγρού σε εμφανές σημείο κάθε χώρου στις αίθουσες των σχολικών κτιρίων.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr