background img
banner
banner

Καθορίστηκαν τα τέλη χρήσης κοινοχρήστων χώρων στην παραλιακή ζώνη Αιγίου

19 €/τ.μ. ΣΤΗ ΖΩΟΔΟΧΟΥ ΠΗΓΗΣ ΚΑΙ 15 € / τ.μ. ΣΤΗΝ ΑΛΥΚΗ

Σε καθορισμός ζώνης αντικειμενικών αξιών και τελών χρήσεως πεζοδρομίων, πλατειών και λοιπών κοινοχρήστων χώρων εντός Χερσαίας Λιμενικής Ζώνης δικαιοδοσίας του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Αιγιαλείας για το τρέχον έτος 2022, προχώρησε στην τελευταία συνεδρίασή του το Δ.Σ. του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Αιγίου.

Σημειώνεται ότι για τις παραχωρήσεις απλής χρήσης χώρων για τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων εντός χερσαίας ζώνης λιμένα, ο νόμος προβλέπει απόφαση του Διοικητικού Οργάνου ώστε να καθορίζονται Ζώνες Αντικειμενικών Αξιών σε συνάρτιση με τον καθορισμό τέλους χρήσης πεζοδρομίων, πλατειών και λοιπών κοινοχρήστων χώρων εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Αιγιαλείας, που έχει αποφασίσει το Δημοτικό Συμβούλιο, δηλαδή για καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, για τις πλατείες Ζωοδόχου Πηγής και Μαχαίρα, στα 19 € / τ.μ. Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Αιγιαλείας ως φορέας διαχείρισης της Χερσαίας Λιμενικής Ζώνης διαθέτει προς μίσθωση, για ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, τμήματα τα οποία είτε βρίσκονται εντός της Χερσαίας Λιμενικής Ζώνης, είτε έχουν πρόσοψη σε αυτή.

Ο πρόεδρος Βασίλης Χριστόπουλος πρότεινε, οι ζώνες αντικειμενικών αξιών και οι τιμές του τέλους χρήσεως πεζοδρομίων, πλατειών και λοιπών κοινοχρήστων χώρων εντός Χερσαίας Λιμενικής Ζώνης, δικαιοδοσίας του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Αιγιαλείας για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων από καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος που είτε βρίσκονται εντός της Χερσαίας Λιμενικής Ζώνης, είτε έχουν πρόσοψη σε αυτή, να καθοριστούν ως εξής: Η οδός Ζωοδόχου Πηγής και η οδός Ψαρών έως το τέλος της Χερσαίας Λιμενικής Ζώνης να καθοριστεί ως Α΄ΖΩΝΗ και το τίμημα να ανέλθει στα 19 € / τ.μ. Η παραλιακή οδός Ποσειδώνος έως το τέλος της Χερσαίας Λιμενικής Ζώνης να καθοριστεί ως Β΄Ζώνη και το τίμημα να ανέλθει στα 15 € / τ.μ. Η πρότασή του έγινε ομόφωνα αποδεκτή από το Διοικητικό Συμβούλιο.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr