background img
banner
banner

Σχέδιο επτά σημείων προωθεί η δημοτική αρχή

ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ – ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΚΑΙ ΛΗΨΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Σε τροποποίηση του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας προχωρά ο δήμος Αιγιαλείας, ώστε να βελτιώσει τις υπηρεσίες του σε πολλά επίπεδα. Πρόκειται για αλλαγές στη λειτουργία του δήμου σε επτά σημεία, οι οποίες κρίνονται αναγκαίες είτε σε εφαρμογή του νέου νομοθετικού πλαισίου είτε όπως έχει εκτιμηθεί με βάση την αποτελεσματικότητά του. Μάλιστα, στην αναγκαιότητα συγκεκριμένων αλλαγών έχει συμφωνήσει και η αντιπολίτευση, η οποία καλείται να εγκρίνει το σχέδιο της δημοτικής αρχής, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της προσεχούς Παρασκευής.

Σημειωτέον ότι το θέμα βρίσκεται πρώτο στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης, ενώ η τελική διαμόρφωση του σχεδίου θα γίνει σήμερα, καθώς το πρωί ο δήμαρχος Δημήτρης Καλογερόπουλος θα έχει σύσκεψη για το θέμα με τους συνεργάτες του, αιρετούς και υπηρεσιακούς. Στόχος, προφανώς, είναι οι τροποποιήσεις να μην επιδέχονται αμφισβήτησης ως προς την αποτελεσματικότητά τους.

Να σημειωθεί ότι η προηγούμενη τροποποίηση του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας που ίσχυε από το 2011, είχαν πραγματοποιηθεί το καλοκαίρι του 2017, με απώτερο στόχο τη σύσταση νέων οργανικών θέσεων για την κάλυψη παγίων και διαρκών αναγκών του δήμου.

Τι καθορίζει ο Ο.Ε.Υ.

Υπενθυμίζεται ότι με τον Οργανισµό Εσωτερικής Υπηρεσίας καθορίζονται η εσωτερική διάρθρωση των υπηρεσιών σε Γενικές ∆ιευθύνσεις, ∆ιευθύνσεις, Τµήµατα Αυτοτελή Τµήµατα και Αυτοτελή Γραφεία, οι αρµοδιότητες τους και οι θέσεις κατά κατηγορίες και κλάδους προσωπικού. Επίσης, ορίζονται οι κλάδοι ΠΕ, ΤΕ και ∆Ε των οποίων οι υπάλληλοι κρίνονται για την κατάληψη θέσεων προϊσταµένων των κατά περίπτωση οργανικών µονάδων, ανάλογα µε την ειδικότητα του κλάδου και το αντικείµενο των συγκεκριµένων οργανικών µονάδων. Με απόφαση του ∆ηµοτικού ή Κοινοτικού ή ∆ιοικητικού Συµβουλίου ψηφίζονται οι Οργανισµοί Εσωτερικής Υπηρεσίας των ∆ήµων, Κοινοτή των, ∆ηµοτικών και Κοινοτικών Νοµικών Προσώπων ∆ηµοσίου ∆ικαίου, Ιδρυµάτων και Συνδέσµων ∆ήµων και ∆ήµων και Κοινοτήτων, αντίστοιχα.

Πού θα γίνουν τροποποιήσεις

Ως προς το τι θα περιλαμβάνουν οι τροποποιήσεις, μιλώντας στo protionline.gr, ο γενικός γραμματέας του δήμου Γιώργος Ρούσσος, έδωσε το στίγμα, επισημαίνοντας: ΄΄Οι προτεινόμενες τροποποιήσεις του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας του δήμου, περιλαμβάνουν αυτές που πρέπει να γίνουν ώστε να υπάρξει προσαρμογή με το καινούριο νομοθετικό πλαίσιο όπως για παράδειγμα η αυτονομία του Αυτοτελούς Τμήματος Πρασίνου ή και άλλες λειτουργικές λεπτομέρειες. Ακόμη, το σύστημα εσωτερικού ελέγχου είναι κάτι που ορίζει ο νόμος και οι διάφορες διαδικασίες είναι επιβεβλημένο να προχωρήσουν. Ταυτόχρονα, αφορούν τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του δήμου, όπως αυτές που σχετίζονται με τη διάσπαση των διοικητικών και οικονομικών υπηρεσιών. Παραδείγματος χάριν, ο διευθυντής της Οικονομικής Υπηρεσίας έχει ένα πολύ μεγάλο αντικείμενο. Έχουμε διεύρυνση οικονομικών και διοικητικών υπηρεσιών. Σε αυτά τα δύο, οι διαφορές είναι χαώδης και σαφώς τα διαχειρίζεται ένας άνθρωπος. Εκτός αυτού, από τις τροποποιήσεις θα διευκολυνθεί το Πρωτόκολλο και το Δημοτολόγιο΄΄.


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr