background img
banner
banner

«Δεν περιπλέκει τα πράγματα η ένσταση του ανάδοχου»

ΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΚΑΤΑ ΣΕΙΡΑ ΜΕΙΟΔΟΤΗ ΜΕ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ

Την κλήση του δεύτερου κατά σειρά μειοδότη του αρχικού διαγωνισμού για το έργο της ανάπλασης της πλατείας Αγ. Λαύρας ενέκρινε στην έκτακτη – κατεπείγουσα συνεδρίασή της, το μεσημέρι της Παρασκευής 15 Ιουλίου, η Οικονομική Επιτροπή δήμου Αιγιαλείας.

Η απόφαση ελήφθη χωρίς τη θετική ψήφο των εκπροσώπων της αντιπολίτευσης στην Επιτροπή, καθώς μεσολάβησε η δήλωση του υπό έκπτωση αναδόχου, ότι θα μπορούσε να συνεχίσει το έργο μετά την αναδιάρθρωση των τιμών. Η πρόσκληση του δεύτερου κατά σειρά μειοδοσίας του διαγωνισμού για τη συνέχιση των διαδικασιών αποπεράτωσης του έργου «ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΙΓΙΟΥ». 1. Έγκριση ολοκλήρωσης κατασκευής του έργου «ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΙΓΙΟΥ: Ενότητα 2 Πλατεία Αγ. Λαύρας και περιμετρικές οδοί και Ενότητα 3 Πλατεία Βάλφουρ και περιμετρικές οδοί» εγκρίθηκε και εκτιμάται πως δεν θα επηρεαστεί από την ένσταση στην Αποκεντρωμένη του αρχικού αναδόχου της κατασκευαστικής AGT CONSTRUCTIONS Α.Τ.Ε., η οποία κοινοποιήθηκε στον δήμο και με εξώδικο την περασμένη εβδομάδα.

Αντιπολίτευση: «Η δημοτική αρχή γνώριζε αλλά…»

Να σημειωθεί ότι στη συνεδρίαση της Ο.Ε., τόσο η επικεφαλής της παράταξης «Ποιοτική Αιγιάλεια» Βάσω Ψυχράμη όσο και ο εκπρόσωπος της παράταξης «Αιγιάλεια Αύριο» Περικλής Παπαγιαννακόπουλος που συμμετείχαν, ψήφισαν «λευκό», ωστόσο θετικά ψήφισαν τα μέλη της δημοτικής αρχής. Οι δύο αιτιολόγησαν τη στάση τους αναφέροντας το γεγονός ότι η δημοτική αρχή γνώριζε για την αναθεώρηση τομών των υλικών ωστόσο δεν κάλεσε τον ανάδοχο να τον ρωτήσει εάν με τα νέα δεδομένα μπορεί να εκτελέσει το έργο και προχώρησε τη διαδικασία της υποκατάστασης μέσω της Ιντρακάτ ωθώντας τα πράγματα προς αυτή την κατεύθυνση.

Μάλιστα επισημαίνουν πως η συμφωνία με την Ιντρακάτ έγινε τον Νοέμβριο, η αναθεώρηση των υλικών τον Δεκέμβριο και στις 21 Δεκεμβρίου ήρθε το θέμα της υποκατάστασης στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Δημοτική αρχή: «Ίσως μιλάει εκ του ασφαλούς ο εργολάβος»

Η απάντηση της δημοτικής αρχής ήταν ότι ο εργολάβος αναφέρει τώρα ότι θα μπορούσε ο ίδιος να αποπερατώσει το έργο και ότι σε 4-5 μήνες θα το τελείωνε, ωστόσο τότε δεν το κατέστησε γνωστό, άρα ίσως μιλάει εκ του ασφαλούς.

Το γεγονός ότι και τώρα ο εργολάβος δηλώνει πως μπορεί να συνεχίσει το έργο φαίνεται πως δεν περιπλέκει τα πράγματα, αφού ήδη η κλήση του δεύτερου ενδιαφερόμενου έχει δρομολογηθεί.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr